Доста изминахме, малко остана априлско бебче да гушне мама - Тема 13

• 47 540
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Фрозенка, може да имаш проблем заради психически блокаж, да. Успешното кърмене е много голям процент въпрос на отношение - колкото по-лежерно гледаш на нещата и не им се вживяваш, толкова по-естествено се получават и обичайните проблеми не могат да те уплашат и откажат. За съжаление, моето обучение за консултант по кърмене не се състоя, макар че имах желание по едно време, време не ми стана и колкото и да знам по въпроса, не съм обучена да помагам на други. Така че моят съвет е да се обърнеш към консултант, сигурна съм, че ще ти дадат насоки как да се отпускаш и нещата ще се получат.

Момичета, фактът, че толкова се зарадвахте на линкчето, ме кара да мисля, че не сте последвали съвета ми да изчетете кърмаческата библиотека в съответния подфорум. Пак ще си го повторя обаче, защото теоретичната подготовка прави хората уверени, а това е важно. Имате още време - направете го сега, защото после с ревящо бебе на ръце е по-трудно да се организира човек.

Успех на момичетата в болница Praynig Бейби, 70 % изгладена шийка е много, добре че си на финала вече Hug И да тръгне, няма страшно Hug

# 601
Момичетата в болница, да стискат кълки  Hug
И моя бебок  на диагонал е застанал, главата му е в десните ребра завряна, а дупето в ляво под пъпа, а как ме рита с краката, на моменти се напишквам направо  Mr. Green Докторът каза, че няма да се обърне, а защо е заел тази поза - дига рамене, овнешка му работа  Flutter
Аз почвам прането, че времето си минава. ММ почва да се притеснява, че няма да смогнем да оправим спалнята, 3 пъти се буди тази нощ - стартова треска го тресе  hahaha hahaha hahaha
Надявам се тази събота и неделя да сме приключили.
Сега като излезна за разни препарати, ще мина през аптеката да си купя еднократни гащи и превръзки. Поне с това да съм готова.
Мамите които ще раждат в Токуда, ще ползвате ли ваши нощници или техни. Гледам, че в списъка им няма изискване да си носим, но аз мисля да си ползвам мои. дали ще ми разрешат  newsm78

# 602
  • София
А за какво ти е? Нощницата от раждането направо я прежали за боклука, в този смисъл - ако ти дадат болнична, по-добре.

# 603
  • София
meche_72  - на отворените врати казаха,че ако искаш може да ползваш тяхна или да си носиш. Аз лично за раждането мисля да съм с тяхна,че после сигурно няма да става за използване.

# 604
За кърменето наистина е много важна психическата нагласа, обаче не е лесно като си под напрежение. Моят съвет е като на Белинда - прочетете по въпроса и си извикайте консултант по кърмене след като родите. Дано се получи на всички, които го искат. Аз не знам ако трябва да минавам през същото дали ще издържа. Стискам палци и на себе си.
За Токуда аз ще си нося и мои нощници, но ще ги ползвам чак след 2-3 ден, ако изобщо ми се наложи.

# 605
Мерси за отговорите. В такъв случай ще ползвам тяхна за секциото, а после моите Simple Smile Не обичам да нося нещо, което не е мое, но за секциото ще се прежаля  Mr. Green В този момент едва ли ще мисля в какво съм облечена.

# 606
  • където мечтите се сбъдват
Фрозенка, може да имаш проблем заради психически блокаж, да. Успешното кърмене е много голям процент въпрос на отношение - колкото по-лежерно гледаш на нещата и не им се вживяваш, толкова по-естествено се получават и обичайните проблеми не могат да те уплашат и откажат. За съжаление, моето обучение за консултант по кърмене не се състоя, макар че имах желание по едно време, време не ми стана и колкото и да знам по въпроса, не съм обучена да помагам на други. Така че моят съвет е да се обърнеш към консултант, сигурна съм, че ще ти дадат насоки как да се отпускаш и нещата ще се получат.

И аз съм стигнала до извода,че кърменето се получава,когато си хапваш добре и не ти пука от нищо.Аз не мога да отговоря на нито едно от двете условия.Първият път бях изчела света и бях изключително силно мотивирана,но не ми се получиха особено добре нещата.

# 607
Амиии "Хайде слънце да пече, а ние вече с бебчета да сме в ръце"
Или "Слънце вече нека грее, детски смях да ни залее"
Не съм много по тези неща.. така набързо ги измислих..  Laughing

Дими, харесва ми предпложението за Слънцето!

Моето предложение:
"Ей, го бебче, после- две, през април да сме с дете "

# 608
Аз нямам моя си кърмаческа нощница, даже днес се опитах да търся линка, от който преди време пазарувахте, но не го намерих. Най-вероятно ще ползвам нощниците в Токуда. Мисля, че и предния път така направих. Притесни ме мнение в темата  за Токуда, че имало много наплив и нямало стаи.

За кърменето да кажа, че установих, че чай маточина много ми помогна хем да се успокоя, хем допълнителни течности..

Мен сега ме хвърлиха в размисли като си взех резултатите от последната МБ. Микробиологът се съмнявал, че мога да имам хламидия, уреаплазма или микроплазма (или там каквото беше). Изследванията стрували още 72 лв. За хламидия си правих изследвания преди години след като пак така от една лаборатория ме бяха наплашили и всичко си беше наред. И сега се чудя дали това пак не им е начин на лабораториите да си генерират още доходи. Мисля да питам за второ мнение лекарката, при която мисля да раждам от Токуда.

# 609
Белинда, благодаря за статията,много неща ми се изясниха.Днес говорих с лекарката,заради ниските тромбоцити се намалява фраксипарин от 0.6 на 0.3 за седмица,а след това го спирам.Само се моля да издържи бебка още седмица,корема ми се е смъкнал,а и я усещам вече много ниско.И аз съм на магнерот и но шпа 3*2,стискайте ни палци да удържим още поне десетина дни...
Колко са ти тромбоцитите?И ръчно преброени или машинно.Моите бяха паднали под долна граница ръчно преброени и доста се бях притеснила.Някакси,обаче се вдигнаха докъм 200.Мисля,че се дължи на едни зелени водорасли,които пих една седмица-хлорела.Пробвай,ако искаш.Лекарите това няма да ти го кажат.
Ръчно и машинно преброени при проф.Паскалева,все под долна граница,затова и ми намаляват фраксипарина.Секциото е насрочено за след 2 седмици,дали ще удържим до тогава...Та и затова така ме притесняво ниското им ниво.Благодаря за съвета,ще опитам с водораслите.
Бейби и Мис,дано постоят още бебетата на топло,кураж.

# 610
Да дам отчет и тук след срещата ми с алерголог в Александровска за тестване за алергии към упойки. Естествено докторът е писал супер грозно и нищо не мога да му разчета, но това, което запомних от него е, че организмът ми отделя твърде много хистамин и шансът да направя алергична реакция към някоя упойка е огромен. Затова ако ми се наложи планирано секцио, три дни преди това трябва да почна да пия препарат за подтискане на алергични реакции. Ако пък ще раждам естествено и пак се наложи някаква анестезия, примерно локална за епизиотомия, трябва минимум един час по-рано да ми бият някаква инжекция... Надявам се анестезиологът в Щерев да успее да му разчете драсканиците на алерголога...

Baby, Miss - докога ще ви държат в болницата? Стискам палци всичко да е наред и да поизчакат още малко бебчетата ви  Peace

# 611
Marty мен ще ме държат до събота,а July си тръгва утре.

# 612
Аз нямам моя си кърмаческа нощница, даже днес се опитах да търся линка, от който преди време пазарувахте, но не го намерих. Най-вероятно ще ползвам нощниците в Токуда. Мисля, че и предния път така направих. Притесни ме мнение в темата  за Токуда, че имало много наплив и нямало стаи.

За кърменето да кажа, че установих, че чай маточина много ми помогна хем да се успокоя, хем допълнителни течности..

Мен сега ме хвърлиха в размисли като си взех резултатите от последната МБ. Микробиологът се съмнявал, че мога да имам хламидия, уреаплазма или микроплазма (или там каквото беше). Изследванията стрували още 72 лв. За хламидия си правих изследвания преди години след като пак така от една лаборатория ме бяха наплашили и всичко си беше наред. И сега се чудя дали това пак не им е начин на лабораториите да си генерират още доходи. Мисля да питам за второ мнение лекарката, при която мисля да раждам от Токуда.
Аз се оказах с хламидии, имах трудно забременяване и почнахме по препоръка на гинеколога да пускам разни изследвания. Бях се панирала много особено като ден преди да разбера, че съм бремена разбрах за хламидиите. С ММ сме заедно от над 3 години, което означава, че поне от толкова си ги имаме.  По препоръка на доки ще ги лекуваме след като родя, за сега не пречат и бебето си е пушка и половина. Моя съвет е да не се панираш и да забравиш за това което са ти казали. След като родиш иди и си направи изследванията и МОЛЯ ТЕ не чети в интернет.

# 613
  • Sofia, Младост 3
nnanna , благодаря ти  bouquet Аз питах за капките, да, но точно защото на ММ брат му е в Германия и ще си идва април исках да знам дали да носи нещо. Ще му поръчаме Лефакс, а ако не действат тогава ще взимам нещо друго .
 "Хайде слънце да пече, а ние вече с бебчета да сме в ръце" - аз това заглавие от на Дими предложенията харесах  Hug

# 614
Ох, аз никога не взимам отношение по заглавията, защото за мен това е нещо маловажно, в смисъл няма никакво значение, ама това другото предложено от Диди ми стана много, много смешно - "Слънце вече нека грее, детски смях да ни залее"  - за детски смях още не знам, че е рано, ама детски рев със сигурност ще ни залее  Joy

Днес се доклатушках до акушерката, използвах я като психолог, защото нещо ми беше много подтиснато сутринта. Ама тя беше една веселячка, та ми повдигна малко настроението, ММ и той се включи с неговите позитивни мисли, после пък взех, че и похапнах и то ми проблесна. Проблесна ми в кревата, де, тазът страшно ме боли, не знам какво в това нещо.

Днес се рових из имунизационния календар тук и се оказа, че на новородените не им се слагат ваксини. Тези, които се слагат в БГ в родилното - БЦЖ и хепатит Б, тук са по избор, по-скоро за "специфични групи". За БЦЖ-то пише, че се слага, ако родителите или баба и дядо са родени в страна с висок риск от туберколоза. И сега не знам?

Другите си почват от 8-ма седмица стандартно и се припокриват в двете страни, с изключение на една май.

Общи условия

Активация на акаунт