Здравейте и от мене в новата тема

Рина, добре заварила

Много неща от последните страници исках да коментирам, ама накратко.
Първо за представянето на ЧИ - Фбей направи истински спектакъл за сетивата и ума в няколко действия. Много елегантно, стилно, съдържателно, грандиозно без помпозност

Сякаш гледахме квартет от ярки солисти, дирижирани под здравата палка на ФО - представител на две култури - западноевропейска и ориенталска.
Линка за пренесения пост

Пък и колкото и истина да има в дадена позиция, не всяко място и начин на изразяване са точните и имат точния ефект, понякога се връщат като бумеранг и подсказват за някои не толкова благородни страсти. Понеже Надин спомена за една премиера, съпроводена с подобни реакции, да цитирам един отговор на Туба на въпрос за изказвания по неин адрес от страна на МЙ: "не вярвам да го е казал, той е професионалист". Много уважително и колегиално, но преди всичко дипломатично. Не е ласкателно, а по-скоро звучен шамар!
ValentinaP

Ако си следила темата, може би си забелязала, че тук не толерираме клюкарското заничане под юргана и не изказваме твърдения от рода "един познат е видял", нито ги представяме като достоверни факти.
Та в този ред на мисли, Лина е убедена. Не съм й адвокат, но аз така разбирам поста й

И...да намигна.

П.П. Благодаря, ако сте ме изчели. Просто лицемернеченото в реала ми е достатъчно, че да се пъна и тук. Уж свободен форум

П.П. Да се допълня с подпис на фен на сериала:

И аз искам да знам защо някой ми казва стоп или ме обявява за хейтър, само защото виждам нещата от друг ъгъл

А любовта е чувство и трябва да се усети. Трябва ли да си взема ръководство за гледане на даден актьор, режисьор или сценарист, за да го усетя. Или трябва да изгледам сума ти негови сериали или филми

От интервютата, вече писах, че съм очарована - отдавна не бях чела толкова интересни, неформални и смислени отговори!
Макар че и там се прокрадваха някои въпроси, които наблягаха на обвивката

Та и аз за диетата на Туба. Не разбрах защо сте останали с впечатление, че тя се ограничава (спира когато й стане сладко). Напротив, точно това тя го е отхвърлила като вариант. Когато й се яде, яде и то, колкото й се яде. Още един признак, че живее в хармония със себе си. И може би затова прави от похапването на екрана чувствен ритуал

За снощния епизод. Гледах го оттук оттам, но ми хареса. Не става въпрос за емоциите и трагичния край. Много добре замислена и логически посторена в съответствие и в отговор на всичко видяно досега. Митичният Ръза се появи, спретна и реализира съвършенния план за отмъщение:Тбей веднъж без вина, се оказа единственият виновен, а Джес, обсебен от "справеливото" си отмъщение изгуби най-скъпото си същество, което беше най-здравата му връзка с нормалния живот, макар и станало повод с болестта си да предприеме кръстоносния си поход.
И се прибра пак на топло кротко и невинно. Ръза, имам предвид. Друга проява жажда за мъст. И това беше пак много логично, макар и неочаквано. Такъв човек не би могъл да се адаптира към живота. Едно, че психиката му е изкривена от наркотиците; второ, след 30 години зад решетките в пълна и доброволна изолация какво би правил на свобода, освен да стане престъпник

И още нещо за "жестокия шок" на Еджето - все пак психологически ни подготвиха с подсказки, вързани кукли и снимки с "грешки". Подсказаха, че ударът ще дойде от Ръза. Само не бяхме наясно как и защо. Как - видяхме, защо - да отмъсти на Тбей не само за онази нощ, а за въвличането му като изпълнител на мръсните планове на Тбей (предполагам, че може би Ръза е подпалил дома на Хасан), а Джес с отмъщението си му дойде дюшеш - той ще бъде екзекуторът на Тбей.
Ирония на съдбата!
Тепърва всичко ще се връща като бумеранг в/у инициаторите: Тбей с насилственото присвояване на чужд живот чрез поставени лица, Джес с отмъщение вместо обич, Джахиде с мнимата си и истинска бременност (силиконов корем в/у бременен), Корхан с тайните си от Сю, Мехрибан с непреглътната обида и желанието си за реванш - справедливост или син, долнопробен играч и т.н.
Пак се увлякох, ама така е като нямам възможност да реагирам своевременно, а много поводи тези дни. Не ми е лесно с моето хоби, но дано Туба малко се кротне, че да се съсредоточа и в/у други теми

ПП Чудех се къде е моята приятелка, дали не се надявам напразно

ПП Линка, за луната - да, но това за мене поне е ново:
Tuba Büyüküstün: Я делаю всё для того, чтобы в моей душе царило спокойствие. Не терзаю себя сомнениями. Гоню прочь мрачные мысли. Принимаю себя такой, какая есть — со всеми недостатками и слабостями. А главное — чувствую себя абсолютно свободной. Может, в этом и есть счастье?