Съпруги на военнослужещи - 22

• 75 440
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Честито СЕТИ_БЕТИ. Много е важен персоналът, който ще се грижи за детето. Дано да случиш, но за всеки случай се приготви и за боледуване. Почти всяко детенце преболедува, когато тръгне на ясла и градина. Зорът е докато укрепне малкото врабче, докато придобие имунитет. Близо ли ви е яслата?
Давай да полеем събитието Simple Smile От мен розето, ти дай чашите Wink

Хайде наздраве! Има ли и други желаещи да се присъединят към нашата компания?

# 586
  • Пловдив
И аз, но с биричка. Днес в Пловдив е много топло, вино не върви.
Лунно цвете, как мина разходката из Филипополис?
Сети, в яслите са медицински сестри, дано детенце свикне бързо и да му е добре с децата. Е, може някой път да го намериш напишкан, но с толкова деца в група има такива случаи. За болестите е ясно, неизбежни са. Важното е да няма усложнения. Иначе дзверът там се научи да ходи на гърне, да се храни сама, махнаха памперса и биберона... И да пее "Шампанско и сълзи", покачена на стол. Joy
Дзверът е ходил до Мезек. Не знам дали съм споделяла, че при всяко пътуване у нас или в чужбина ръководителите на хора им правят и културна програма.
На 24 май ще пеят на площада - 300 хористи + филхармонията, ще ги дават директно в края на празничната програма на БНТ.

# 587
Здравейте, намерих тази тема и искам да попитам за юношеските лагери на Сарафово. Знаете ли нещо за тях. Какви са условията, храната, има ли някаква строга програма която трябва да се спазва. Ще съм ви много благодарна ако ме светнете малко за нещата с тези лагери.

# 588
  • Варна
Здравей, моят син беше миналата година . След няколко дни мисля пак да го запиша, като той сам иска да отиде отново. Условията бяха добри, тъй като ние сме от Варна и миналата година го закарахме до там, така че можех да видя и стаите. Децата бяха в двойки и тройки стаи, отделени в две сгради, отделно момичета и момчета, като при всеки имаше учител. Храната е била на блок маса. Сутрин на плажа, следобед на басейна, вечер на пейките - общо взето това им е била програмата. Ходиха и до Сарафово на разходка. Диването  беше много доволно и от възпитателите и от самият лагер.  Peace

# 589
Благодаря Ви. Аз за първи път ще ходя там изобщо и реших да разуча малко как са условията и всичко свързано с лагера. Искам да попитам на колко години е синът ви.
И на картата е написано че съм в 1В5, знаете ли в коя сграда е това и коя стая.
Ако някой друг знае нещо за лагерите моля да сподели.

Последна редакция: нд, 14 май 2017, 20:31 от stef_s9

# 590
  • София
Привет момичета.
Изкарахме един летен ден, въпреки, че по календар все още е пролет. Предсказваха преваляване, но ни се размина.
Преди обяд ходихме на гробища-направихме панихидата за братчето ми. Минаха две години Sad. Гаджето запали цигара, остави на рамката, до кутията с храна и след малко цигарата угасна, а снаха ми направи следния коментар, та даже се разсмяхме - Може пък там да е отказал цигарите...След това отидохме в едно заведение, където понякога ходехме заедно. Спомнихме си такава случка. Един ден каня брат ми на обяд, отидохме заедно в това заведение и накрая аз платих сметката. На следващия ден поканих гаджето на обяд, отидохме, обядвахме и пак аз платих сметката. И в двата дни ни обслужваше едно и също момче. Явно ме е запомнило, та втория път ме изгледа доста странно Rolling Eyes
Имам си любима приказка, че животът е като броеница-низ от тъжни и весели, скучни и забавни случки.

Питането на stef_s9 и обяснението на биб ме върнаха половин век назад. Най-добре беше лагерът на Дружба ( Св Св Константин и Елена ) средношколски, само момичета, веселба, курсанти за танци...Ех, спомени, спомени...

ЛУННО ЦВЕТЕ, как изкарахте на екскурзията?
ДУНДИ, що не си ми по-близичко, та да ти метна няколко кутийки румънска биричка-Урсус. Казват, че е една от най-добрите им. В бирата има вит. В. Пиеш една бира, получаваш вит. В1, пиеш 6 бири, получаваш вит. В6. Пиеш 12 бири-витВ12. Изпиеш ли каса бира, получаваш вит В комплекс Joy
ЛЕЙДИ, как изкара при свекърите?
ФЕЙщице, смятам, че си се представила подобаващо пред кумците от братска ХАмерика Simple Smile
Неспоменатите момичета ги поздравявам и ги гушкам Hug

# 591
Привет и от мен, военни красавици Heart Eyes

Влизам често във форума (но е време да поправя вредния навик, особено спрямо форуми, които никак не уважават потребителите си Wink), чета си ви, но време за писане - йок.

Фло, бързам да ти кажа, че съм силно положително настроена към среща Heart Eyes, само нека е след идната седмица, която се очертава да ми е инфарктна. Вече съм на предела на силите си, чувствам се изцедена преди този прословут изпит, определено съм във фазата дори да не ми пука толкова за резултата, само и само да минава... Дори и разсейването с последния брой на любимото ми списание не помага. Е, научих много за една от моите любимки на всички времена - Юлия Кръстева, ама какво. Безпокойството още си ми е тука. Да минава и да спирам да го мисля вече.

Едит: започнах да пиша поста преди час и нещо, та сега дописвам. Фло, прочетох за братчето ти. Стана ми много мъчно. Колкото и време да минава, липсата си е липса. Дано душата му е спокойна! Прегръдки за теб Hug Благодаря ти много и за моралната подкрепа за мен в тия трудни времена в моето семейство. Какво да се прави - ние откакто сме женени, сме все с проблеми (от страна на роднини всякакви), но аз имам корав характер, а и възприемам проблемите просто като част от живота и по-скоро като сплотяващи едно наистина здраво семейство Simple Smile

Сети, честито "учениче" наесен - то да ти приемат детето в ясла е по-трудно, отколкото в университет Wink И моите имаха късмет, но първият път беше голямо треперене, та те разбирам чудесно. Жалко, че пропуснах снощната електронна почерпка с розе, че съм му заклета фенка, колкото и презрително да се изказват за него пишман-сомелиерите Mr. Green

Дунди, умрях от смях с това "Шампанско и сълзи" Wink Нашите учителки пък са много културни или се правят на такива Laughing, та подобни неща не сме учили Wink То и много неща не са научили моите в яслата, но поне ми помогна доста с това, че гледат добросъвестно малкия, та и аз да успея да поработя, доколкото е възможно.

Ей, Лунно цвете, завиждам ти за екскурзията до Пловдив Wink Много ми се ходи в стария град, последно бях там през 2005 година - направихме си импровизирана разходка с една приятелка. За наш късмет, станахме свидетели на много емоционална гледка - бяхме седнали до една църква в стария град, от която излизаха младоженци, но докато те излизаха щастливи, един мъж седеше скрит в съседното кафене и няма да ви казвам как гледаше булката. Живот Wink

Та, много ми се идва в Пловдив - планирали сме догодина да разходим малките до там. Дано успеем да покрием предложения от Дунди маршрут - много подробен ми се стори Wink Дай ни нас да хайманосваме и да снимаме Wink Обаче напоследък стана страшно - а съм извадила фотоапарата, а големият вече е закрещял за него. Снима постоянно просто, влюбен е Wink

Да ви разсмея за лека нощ с малко изцепки от него:

Пътуват си наскоро с баща му във влака. Детето се прави, че спи. Казва на баща си да се направи, че го буди. Таткото слуша и му виква да се събуди. При което диването се прави, че уж скоква и се кара защо баща му го е събудил. Баща му естествено щял да падне от смях, то се е получило цяла комедия Laughing

Изцепка 2: Заспал е на дивана следобеден сън, в единия край на дивана лежи. Брат му е станал и се е настанил в другия край. Големият се събужда, оглежда се още неориентирано и казва:
- Благодаря ти, че си тук, А.
Щях да падна Laughing Чувствам се горда от възпитанието и обноските му, дори към собствения му брат Laughing

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 11:01 от Шехина

# 592
Добър вечер и от мен.
В края на слънчевия уикенд да се отчета и аз. Екскурзията мина чудесно. Влюбена съм в Пловдив. На децата също им хареса атмосферата. Посетихме Етнографския музей, където видях какво е паламарка. Party Само съм чувала от баба и дядо за това оръдие на труда. След това посетихме Античния театър, където моите палавници успяха да изиграят представление. Вдъхновиха се от всичко, което видяха и просто влязоха в роля. Имахме и публика. Разходихме се по централната част и децата решиха, че улицата им прилича на Витошка, но е по-хубава. В парка намерихме забравена топка под една пейка и си поиграхме, разбира се. Радвахме се на булките, които се снимаха на фона на Пеещите фонтани. Едвам ги опазих - искаха да се изкъпят в езерцето. Охраната ни попита откъде сме, а аз по навик отговарям: От Банско. Децата се засмяха, уточнихме след това, че сме столичани. Joy
Все си обещавам, че ще се върна да разгледам града за повече дни, но ще чакам да отмине жегата.
Фло, Бог да прости брат ти. Но обичта, която сте имали не може да изчезне.
Шехина, дано всичко с изпита мине, както ти искаш.
Сети Бети, кога порасна това мъниче?
Лека вечер и успешна седмица! Hug

# 593
  • София
Къде сте военни красавици?
Да ви разкажа днес с какво се занимавам. От сутринта съм започнала да приготвям здравословна храна за гаджето и чавето. Не си мислете, че е по моя инициатива. Изпълнявам указанията на щерката.
Та за закуска-пълнозърнест хляб, сирене Тофу, леко "преметнато" в кокосово масло и био домат ( кой го знае колко е био). За обяд доматена супа топчета ( от телешко месо-домашно. Знае му се произхода) с елда ( гречка ) и черна леща.
Нямам време за повече писане, че излизаме с внучката на разходка и на пазар, а после отивам на тръстиката.
На вас успешна нова седмица!

ШЕХИНА, ти си оправна, ще се справиш с предстоящия изпит.Не се съмнявам в теб! Предполагам знаеш, че понякога изпитът е предопределен, та каквото сабя покаже! Разчитай и на нашата силна позитивна енергия fingerscrossedЩе чакам знак за среща. Записвай "мъдростите" на казаците. Ще им бъде много интересно, когато пораснат да се видят какви умници са били Simple Smile

ЛУННО ЦВЕТЕ, добре сте изкарали, но най-важното е, че си ги опазила и си ги прибрала живи и здрави. bouquet

ШЕХИНА, ЛУННО ЦВЕТЕ, благодаря за съпричастността ви към моята болка Hug Hug Никой и нищо не може да ми запълни празнотата и чувството, че останах с едно крило...

# 594
  • Пловдив
Здравейте, мили дами. Може ли малко инфо за базата в Сарафово. Разбрах, че  си имат собствен плаж, но не бил за предпочитане. Така ли е наистина?

# 595
  • Пловдив
Здравейте, мили дами. Може ли малко инфо за базата в Сарафово. Разбрах, че  си имат собствен плаж, но не бил за предпочитане. Така ли е наистина?

Да, черен пясък, имало и тръни. Но си зависи от човека. На някои не им пречи.

Днес съм в джаза от сутринта ... ще ви нагледам пак по-късно.

# 596
Екстра си е базата на Сарафово за трета година сме там от 11.07. Фло силно гушки,тежко е когата времето минава а любимите ни хора ги няма.

# 597
Според колега вида на пясъка е по-малкото зло, по-лошо е ,че водата е мръсна и тинеста. Но пък базата се предпочита точно заради факта, че плажа е на една ръка разстояние, гарантирани шезлонги и чадър. И басейна бил на близо. На него му харесва повече от Несебър, но всеки с изискванията си...

Днес в Телеграф на стр.4 има статия за свободната разпродажба на картите на МО за у нас и в чужбина  Grinning ... Тази година понеже в темата слабо се отрази тази продажба, но затова пък медиите откликнаха  Laughing...И все пак очаквах коментар за опашки и списъци, а те само цени размятват...

Сети, това е голям успех. Честито!Сега почивате до първи клас , след това идва ужасът да се класирате в добро и читаво учлище, а университета ....университета той вече  е гарантиран...Всъщност той в чиста ясла ли е или ОДЗ?

# 598
  • Пловдив
Кати, цените биха впечатлили всеки простосмъртен.  Grinning Но пък опашките си ги биваше, както и списъците, и проверките в 8 сутринта и в 8 вечерта. То се оказа, че за да си вземеш карта на свободно, трябва да си пуснеш отпуска.  ooooh! Т.е. в Пловдив едно 150-160 души в този ден не бяха на работа.
Има ли го този вестник в нета? стана ми интересно какво са писали.

Добре че фазата с класирания в ясли, градини и училища не ме хвана. С тези електронни класирания и липси на места в големите градове е истински ужас.
Скрит текст:
Аз пък навсякъде си използвах познатите, за да подсигуря най-доброто за дзвера. От тук нататък всичко зависи от нея.

# 599
  • Варна
Благодаря Ви. Аз за първи път ще ходя там изобщо и реших да разуча малко как са условията и всичко свързано с лагера. Искам да попитам на колко години е синът ви.
И на картата е написано че съм в 1В5, знаете ли в коя сграда е това и коя стая.
Ако някой друг знае нещо за лагерите моля да сподели.

Здравей, диването е на 13г., мисля сега да го запиша за смяната от 11.07. За съжаление нямам идея къде е стаята. Миналата година бяха настанени в сградите до басийна.

Общи условия

Активация на акаунт