Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява лутеалната фаза?
Какво представлява тестът, споменат в публикацията?
Каква е лутеалната фаза и какво я причинява да се променя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява лутеалната фаза?
Лутеалната фаза, известна още като "дни след овулацията" (DPOT), е частта от цикъла, която започва след овулацията и завършва в деня преди следващия цикъл да започне. Обикновено продължава около 14 дни и варира с не повече от един ден при всяка жена. Лутеалната фаза получава името си от Corpus luteum (жълто тяло), структура, която се развива на повърхността на яйчника след отделянето на зряла яйцеклетка по време на овулацията. Corpus luteum произвежда прогестерон, подготвяйки тялото за потенциална бременност.
-
Какво представлява тестът, споменат в публикацията?
-
Каква е лутеалната фаза и какво я причинява да се променя?
-
Какво представлява базалната температура и как се използва за определяне на овулацията?
-
Какво представлява овулацията и как се определя?
Мислихме с половинката, но не решихме нищо твърдо - продължихме
без да се пазим, но и без да се стараем. В седмицата след сватбата заминахме на медена седмица - беше великолепно, както и самата сватба! Нямам доказателства, че съм била бременна през този период, но определено нещо се случи и бях сигурна че не съм сама - не мога да го опиша това усещане - просто си знаех и нищо не можеше да ме разубеди. Понеже съм с нередовен цикъл от 31-34 дни отидох на доктор да се консултирам, като не бях правила тест просто защото знаех какво ще ми кажат! Да ама не. Докторката ме гледа с коремен УЗ (като така и не ми даде снимка) пък аз взех та й казах, че от време на време изхвърлям кисти и тя заключи, че имам голяма киста и трябва незабавно да предизвикам М с медикаменти. Каза, че М ще се появи в деня на спирането на хапчетата или по-рано, но действително ми дойде много по-късно и то едно
... абе не ми се обяснява, че става доста дълго. Исках всъщност да ти кажа, че нещо се обърка - може да е било от океана от емоции по сватбата или от смяната на климата. Не знам. Но знам, че не трябваше да пия онези хапчета преди да ме види друг доктор и знам, че не бях сама 

, та и върша работата
И по банки търча, не знам къде се намирам, но по същество :

Но като се знае причината за всички тези неразположения, не е страшно.
скоро да отмине и да имаш леко бременеене
Категорично - само една яка и дебела, тлъста гадна контролна черта! Това е!