Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 430
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Мерси и аз се чудих за но-шпа мога ли колко. Бяха му я включили в системата онзи ден, но все пак не посмях така на своя глава да го дам Иначе лекарката му изписа Еспумизан да му давам преди храна за газовете и болките, но не виждам голям ефект.

# 61
Еспумизан давам когато е хремав не само преди хранене,  моят гълта много въздух като диша през устата, отделно сополи и гадости, и помага.
Но-шпа за активното вещество дозата е при под 6 годишни 20мг, 3 до 4 пъти дневно, по лекарско предписание.

# 62
Леле, какви правописни грешки съм сътворила в бързината между два рева.
Кристи, изписаха го някъде през февруари и ми казаха да им го давам поне до края на март. Така че сигурно правилно си чула. Аз съм доволна засега, да си изпият 1-2 шишета Авирон, и пак Биозин ще взема.
Авирон е отвратително нещо Sick

# 63
Момичета, нещо за бързо реагиране при пресипнал глас  newsm78? Криси се прибра от ДГ преди малко и ако не я видя, че е тя, няма да я позная по гласа, за 1-ви път я чувам така да говори, все едно цял пакет цигари е изпушила  ooooh! Наболяваше я гърлото тези дни, имаше и малко сополи, но нищо сериозно, и сега - това. Кашлица засега няма. Направих един пулмикорт, нещо друго мога ли да направя? Знам за Хомеожен, но нямам вкъщи такива.

# 64
  • София - Варна
Моля, препоръчайте нещо и на мен за впръскване в гърлото!
Имаме Фитолор. ОК ли е?

# 65
  • Mediterraneo
Момичета, нещо за бързо реагиране при пресипнал глас  newsm78? Криси се прибра от ДГ преди малко и ако не я видя, че е тя, няма да я позная по гласа, за 1-ви път я чувам така да говори, все едно цял пакет цигари е изпушила  ooooh! Наболяваше я гърлото тези дни, имаше и малко сополи, но нищо сериозно, и сега - това. Кашлица засега няма. Направих един пулмикорт, нещо друго мога ли да направя? Знам за Хомеожен, но нямам вкъщи такива.

Хомеовокс е за пресипнал глас  Peace

Аз пак се записвам  ooooh! Малката е с бронхит. Забележете- за първи път в многогодишния ми опит с болни деца лекуваме бронхит без АБ! Но и за първи път някоя ми е с бронхит без Т и в добро общо състояние.
В петък й изписаха някакъв сироп; днес докторката не беше доволна от резултата и изписа през три часа впръсквания на Вентолин с една камера . Нямам опит с такова нещо  Rolling Eyes Досега сме ползвали инхалатор, само с ФР, но той ми е  в Бг. И някакви кортикостериоидни капки й изписаха, представа си нямам какво що  ooooh!

# 66
Ние бяхме с пресипнал глас преди седмица.Изписаха ни тантум верде и финистил капки .Оправи се Peace

# 67
Тантум Верде. Ефизол или Джуниър ангин съм давала да смуче през час-два, ако само тях имаме в къщи. Хомеовокс ми е изписвал педиатъра, но май по-малък ефект имаше само с него.

# 68
  • София
Рали, на пресипнал глас веднага започваме да даваме ериус. Помага да се овладее реакцията върху тъканта около гласните връзки. Иначе хомеопатията е хомеовокс - давала съм, и аз съм смукала, но чак ефект  newsm78? Помагат топлите инхалации и няколко дни почивка.

Лино, ние не стигаме до вентолин, защото не кашляме въпреки постоянното сумтене в носа. Явно засега децата не са наследили всичките ми качества и по нещо са се метнали на баща си. Всяка сутрин прочиства замалко секретите и дотам. Много често обаче ползваме ериус. Също при хремите доста давам Нурофен/панадол. Но боледуването си е и до ген. Чувала съм, че ангините се израстват  Hug.

Тя пък затова често се оплаква от болки в корема. Давам й половин но-шпа.

Месечинке, оправяйте се скоро. От няколко седмици насам народът масово се оплаква от ларингитна кашлица.

# 69
Рали компрес с извара може би ще оправи гърлото и гласа
Тарталета аз с такова пръскам вентолина
Аш те може би се израстват ангините, но доколкото съм чела чак към 7, а той ги прави всеки месец и май е хронично. Мисля, че ще се стигне до операция. Обаче пък за ериус не съм се сещала да давам за тоз нос

# 70
  • София
Лино, помислете, консултирайте се за операцията и ако има сериозни индикации, че ангините ще намалеят, направете я. Аз така бих постъпила, макар че разбирам, че никак не е лесно родител да вземе подобно решение за детето си. Но не си е и работа всеки месец детето (и вие) да се мъчите с тези ангини. Иначе съм изненадана, че не ви предписват противоалергично за спастичната кашлица, която лекувате с вентолин. Често такава кашлица се появява като алергична проява на организма. Дори секретът от носа, който понякога я причинява, може да се дължи на алергична реакция. На нас са предписвали ериус, кларитин, като бяха по-малки - зиртек (на капки). Децата обаче не харесват вкуса на кларитин сироп и аз затова им взимам ериус, а и докторката няма против. Бих била по-щастлива, ако не се налагаше да го пият, но засега го приемам като по-малкото зло. Те не пият постоянно, а около 10 дни при хрема от тази, която атакува гласа, или когато сумтенето и смъркането стане непоносимо и има опасност да прерастне в кашлица.

# 71
Ще пробвам да дам противоалергично от утре да видим. Има логика дори секретите да са на алергична основа. То от толкова аб нищо чудно
Иначе за операцията мен много ме е страх, а и УНГ не обещява че ще се оправят нещата. Но пък аз живея в постоянен страх, едно тревожно ми е, гложди ме, не мога да се отпусна. Само го мисля колко ще изкара тоз път преди да вдигне пак 40°, а и си знам че вдигне ли без аб не минава. Ако знаех, че примерно 2-3 дни има температура и после му минава като обикновен вирус нямаше да се шашкам толкова. А то сега си стана като перманентно

# 72
  • shumen
Рали,аз за пресипнал глас съм давала Хомеовокс.
Лино,и аз бих дала противоалергично в твоя случай.
Месечинке,дано е по добре Борето.
Около мен на работа май има също доста болни с този вирус.И всички почти казват,че хремата е ужасна и минава за поне две седмици.

# 73
  • София - Варна
Аз не пиша, защото не мога да дам никакъв съвет за почти нищо.

Официално баткото е в отбора на болните. Вече се буди 3 пъти с рев. Изглежда като да го боли много гърлото, защото си мисли (според мен - поне така изглежда), че се души и се плаши и пищи. Отказва да говори, само прави знаци с ръце, та явно наистина му е много зле гърлото, но предполагам има и доза страх. Или пък го чувства като запушено.
Почвам да се чудя дали не е някоя ангина. Утре ще ходим или ще викам педи у нас. Играл е с много деца, може да е прилепнал нещо, днес много се оплакваше, че го боли гърло. Също и корем, ама той все се оплаква, че го боли корем. С това неядене...

И една нелепост: ММ, който винаги отрича до последно всяка болест, сега подобаващо съобщи: "Още е рано да се каже дали детето е болно, може да сънува кошмари просто."

# 74
  • shumen
Африканчо,да се оправя скоро детенце.

Общи условия

Активация на акаунт