Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 438
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Леле, ужас, как така туберкулоза  #Crazy
Явно във тази градина приемат неваксинирани деца  ooooh!
Хора, кажете как го давате този Зинат (АБ на сироп). Той е като туткал. Нито дозата може да се улучи с точност, а и детето го повърна. Отвратителен е. Опитах да го дам от мерителната лъжица, едва го преглътна, пи вода и повърна. Давала съм преди смесен с мляко, сега пак ще пробвам така, но ако продължи да го повръща какво?  Tired

# 601
Е как бе! Тези лекари не са ли длъжни да се обадят на ХЕИ или там който е отговорен. Тук за такива инфекциозни се регистрират в списъци в общината, в градината се казва и би трябвало да се обадят на всички родители. Бележки винаги лепят пред всяка група когато има заболели понеже сме длъжни да се обадим- скарлатина, стрептококи, въшки, шарка, стомашни. На една градина четох и пневмонията обявяват ако има случай. Още сутрин на входната като отида да го водя и видя бележката и ми иде да си го върна
Месечинка тук за туберколоза въобще не се прави ваксина защото е научно доказано, че не действа  Peace

# 602
  • Варна
miamim,
изобщо не го давам. Веднъж са го изписвали на малкия като беше бебе, такава горчива гнус аз не мога да преглътна, камо ли той. Повърна го, опищя света и го сменихме с друг. Вече изпишат ли го го сменям с друг, без изобщо да правя опити да го пробутам. Януари в спешното след онзи ларингит пак му изписаха зинат, тогава звънях на ЛЛ и по мое предложение и нейно съгласие го заменихме с ксимебак.
Лино,
чак пък да не действа... Нали благодарение на ваксините тази болест е доста рядко срещана, в миналото е покосявала много хора. Действа си ваксината според мен, а не ви я слагат може би защото няма туберкулозни огнища, както в България. Точно това коментираха в другата тема, че ваксините в различните страни са различни, защото рискът от дадените болести е различен.

# 603
  • София
Ами ако го повърне и сега в 10 (втори прием ще ѝ е), ще се обадя на ЛЛ да видим какво да правим. А то може ли така - два приема от един АБ, и веднага смяна с втори?

# 604
Като цяло може да е така, но специялно за тази за туберколоза това съм чела на няколко места. А и в днешно време всеки ходи, тръгва..според мен се губи нещо в това обяснение
Аз бих настоявала на тоз АБ, със сок или плодово мляко

# 605
Ами ако го повърне и сега в 10 (втори прием ще ѝ е), ще се обадя на ЛЛ да видим какво да правим. А то може ли така - два приема от един АБ, и веднага смяна с втори?

Може, що да не може...малко ще се отложи просто действието.
Ние как сме сменяли АБ, даван 3 дена, който не действаше, с друг. Вие просто със същата група ще го смените. Звънни на ЛЛ и се консултирай.

# 606
  • Варна
И аз смятам, че може.
В тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=969853.60;topicrefid=20
има доста интересни дискусии за ваксините, конкретно за БЦЖ. И много караници, разбира се Mr. Green Но там пише, че границата за поставяне на БЦЖ ваксина е 20 на 100 000. В България заболеваемостта е по-висока, затова се прави. В Германия и изобщо в страните от Западна и Северна Европа е много по-ниска, затова не се прави.

# 607
Днес пък е по-добре, сутринта яде и е жизнена. За АБ и дума да не става, пила е преди една седмица за ангина.

# 608
  • Варна
Според мен ще почне да минава. Моят син почти винаги към края на хремата има един ден с брутална кашлица. Сега като тръгнаха директно в комплект в неделя кашля много цял ден, пак го строих на тенджерата, давах за смучене таблетки, сиропи за суха кашлица, никаква файда, буха и това е, вечерта уж се успокои, легна и пак взе да буха, чак повърна няколко пъти. През нощта кашля много и сутринта изведнъж се успокои. Тази нощ спа спокойно, сега пак бил добре, надявам се да минава вече.

# 609
miamim, АБ давам със спринцовката от Панадола. Не смесвам с нищо, защото само става по-голямо количество гадост, и му се сгажда повече. Карам сам да си избере какво да пие след него, обикновено малко вода и Панадол или някой от останалите по-вкусни сиропи, които трябва да дам. Шоколадово яйце също е добър стимул да опита да не повърне  Mr. Green

# 610
miamim, АБ давам със спринцовката от Панадола. Не смесвам с нищо, защото само става по-голямо количество гадост, и му се сгажда повече. Карам сам да си избере какво да пие след него, обикновено малко вода и Панадол или някой от останалите по-вкусни сиропи, които трябва да дам. Шоколадово яйце също е добър стимул да опита да не повърне  Mr. Green

И аз така...колкото по-малка е хапката, толкова по-добре. Гълта бързо и после нещо за оправяне на вкуса Mr. Green

# 611
  • София
Снощи чист го повърна. Сега в 10, смесен с малко мляко в спринцовката от панадол, не го повърна. Засега така ще давам, за следващия път ако ЛЛ предпише пак Зинат - директно го отказвам и си искам друг. Няма такава гадост. Аз само облизах лъжицата и ми се догади.
Забравих да спомена че е с бактерии в урината (масово) - някаква уроинфекция. И се надявам да се повлияе бързо от лечението.
На всички болни пожелавам бързо оздравяване.

# 612
  • София
Моето всякакви гадости пие безпроблемно, обяснявала съм винаги, че трябва за да е здравичка. Не смесвам с нищо, знае че е само една глътка и край. След нещо по-гадно обикновено пие вода за да си изчисти вкуса от устата. За сметка на това имахме големи проблеми с капките за нос и спрейовете за гърло, но вече и това дава. От групата на Зинат е Панцеф, който е вкусен, с нормална консистенция и не се държи в хладилник след приготвяне Peace

# 613
Според мен ще почне да минава. Моят син почти винаги към края на хремата има един ден с брутална кашлица. Сега като тръгнаха директно в комплект в неделя кашля много цял ден, пак го строих на тенджерата, давах за смучене таблетки, сиропи за суха кашлица, никаква файда, буха и това е, вечерта уж се успокои, легна и пак взе да буха, чак повърна няколко пъти. През нощта кашля много и сутринта изведнъж се успокои. Тази нощ спа спокойно, сега пак бил добре, надявам се да минава вече.
ох, много успокоително ми действат тези думи. ние изкарахме малко по-лека нощ от предишната, но пак се разбуха на два пъти. днес следобед сме на слушалка. продължавам с аб капките, като че ли попресече хремата (или много ми се иска). но поне се избистри и не жълтее.

зинат и други аб гадости давам със спринцовка. просто тикам в устата и изстрелвам директно в гърлото, че всякакъв допир с езика си е гаден. зинатът наистина е като туткал, разбивам го много енергично преди всяко даване, за да е максимално хомогенен и да няма остатъци от прахообразния му вид.

# 614
  • Варна
преди 2 седмици, когато пак кара същата гадост си се разкашляше няколко нощи поред, но всяка следваща по-малко и по-бързо се успокояваше. Тогава давах синекод, за да се успокои и да поспи спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт