"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 29

• 56 979
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Не знам, но аз вече на вашите бледи, почти незабележими черти не вярвам  Tired Понеже като ги покажете, всъщност ги няма.
Ако закъснението ти е 15 дни и си бременна, ще се види на ехограф.

# 46
  • София
Здравейте. Пиша ви с молба за съвет, защото ставам все по-объркана и притеснена. На 08.02. започна последният ми цикъл, на 15тия ден отчетоха овулация с УЗ и от 16тия ден започнах дуфастон за евентуално задържане. Ако смятам според овулацията този месец с 14 дневна ЛФ, трябваше да ми дойде на 09.03., но това още не се е случило. Днес БТ леко се покачи, а престо отново е отрицателен.  Cry Слагам графиката заради подробните бележки.

Последна редакция: сб, 11 мар 2017, 08:48 от I.D.A.

# 47
А Дуфастона спря ли го, или още го взимаш?

# 48
  • София
Последният прием беше на 25ти ден (04.03.)

# 49
  • София
Цикъла идва до 10 дни след спирането на дуфастона. По колко на ден ти изписаха?

# 50
  • София
 Два пъти дневно по едно.

# 51
  • София
Изчакай до 10-11 ден от спирането и ако недойде отидида те видят.
Може и да направиш друг тест.

# 52
  • София
Добре, благодаря!

# 53
  • София
Здравейте на всички.

дълго мислих преди да пусна темата, но накрая се престраших.

На 35 години съм, имам една дъщеричка на 5 и половина. Нея я "правихме" почти две години и тогава много четях форума тук. Мерех овулации, правех изчисления, надявах се, ревях като ми дойде и т.н. После нещата се случиха и така...

Преди да родя имах редовен цикъл - около 30 дни. След като родих нещата си останаха леко разбъркани. Всеки месец ми и идва по-рано-  28, 25, 28,31,28,25,28,24 дни - всеки път е различно.  С мъжа ми не се пазим. Ако стане- стане. Така сме решили и не съм си навила на пръста да се вглеждам в себе си. Достатъчно ми е натоварено - работя много и детето си иска своето. Знаете как е. След раждането вече изчезнаха предменструалните симптоми - като болезнени гърди, които винаги са ми сигнализирали за лелката. Нищо не ме боли. Направо ми идва.

Последната година имахме много силно натоварване - служебно, с мъжа ми, и не сме били особено редовни в леглото. Дори напротив. Последната пауза ни е 6 месеца....  Embarassed Еми като пребита съм.

Та на въпроса-

Последна менструация на 16.02.2017. След това секс на 27 вечерта. / не се смейте много  Sunglasses /.  Ама беше хубаво. И от следващия ден започнаха моите драми.
- Три дни чувствах непрекъснато сърбеж / или може би възбуда/ ниско в слабините си. Сънувах глупави сънища. Имах чувството, че всеки момент ще получа цистит. Също, че съм в цикъл / ама все едно е от силните дни/. Някак си усещах матката набъбнала. Много странно чувство.   

След това започнах да се събуждам много рано сутрин, без будилник / последните три дни точно в 7.37 ч !!!

Не съм хлапачка и не се хвърлям в напразни очаквания, ама усещанията са наистина ненормални за мен. Купих си Фолиева киселина и почнах да я пия. За всеки случай.  После ми започнаха едни стомашни оплаквания - супер много къркорене на червата и накрая ме хвана една диария. Пих Смекта и ми размина. Обаче чувството, че в матката ми нещо става не ме напуска. Все едно че кървя, както по време на цикъл. Дори се замислям, че несъзнателно се стискам долу. Много е странно. 

Направих тест вчера - отрицателен. Днес отново - също отрицателен. Не мога да преценя кога трябва да ми дойде и кога да го броя закъснял. Всеки месец се мести.

Започнах да си мисля, да не е нещо друго - болестно. 

Знам, че ще ми кажете че трябва да чакам или да отида на лекар, но се надявам, че имате знанието и опита да разграничите  евентуална бременност от нещо по-сериозно....

Та въпросът е - според вас бременна или болна съм?

Много ще ми помогнете и се извинявам за дългите излияния....  bouquet

# 54
Недей да гадаеш ами отиди на лекар.

# 55
  • София

tonynette, хей привет!!! Бяхме заедно в Юлската тема 2011!

Мерси за съвета да отида на лекар, но съм в дилема. Как да си запиша час ако всеки момент цъфна!?  А и ако е бременност пък е много рано още. Чакане трябва, ама взех да се побърквам вече....

# 56
  • Варна
Цитат
Знам, че ще ми кажете че трябва да чакам или да отида на лекар, но се надявам, че имате знанието и опита да разграничите  евентуална бременност от нещо по-сериозно....
Фифита! Дори и да бяхме тук, до една - дипломирани лекари със "знание и опит" (а ние - не сме!); пак нямаше да можем (дистанционно) "да разграничим евентуална бременност от нещо по-сериозно"!
  Схващаш ли?

P. S.: ако под "цъфна", имаш предвид менструацията, едва ли ще учудиш лекарите с нея;)

# 57
  • София
Схващам прекрасно, да!

Още повече съм напълно медицински грамотна и просто се надявах на друга жена с подобни симптоми. Знам, че няма как да ми кажете нещо със сигурност, но примерно по описаните симптоми някоя от вас /нас/ минала по този път може да ме насочи. Нищо повече. Чакане, лекар и това е. Знам го прекрасно.

Поздрави!  Simple Smile

P.s. Да, това имам предвид, но прегледа ще е излишен, още повече няма да може да вземе материал за цитонамазка и секрет. Ясно ми е всичко.

# 58
 bouquet Здравейте записвам се и аз. Този месец започнахме и ние бебеправене. Последната ми М започна на 24.02.  , а на 06.03 хванах две чертички на теста за овулация, което предполага,че на 07.03 съм била в овулация. Знам,че е твърде рано да правя тест за бременност и затова реших да попитам тук. #CrazyНе знам дали си внушавам,но цялата изминала седмица усещам корема си подут,това нормално ли е след като овулацията вече би трябвало да е приключила?Това може ли да се приеме като симптом за бременност или е нещо друго?Кога най-рано мога да си направя тест и ако може да ми препоръчате марка. newsm78

# 59
  • София
Тест се прави минимум 12 дни след О Simple Smile
Късмет

Общи условия

Активация на акаунт