В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 2

• 32 768
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
В 8ма бях като ги направих.

# 181
Здравейте на всички! Simple Smile
Първо искам да пожелая на всички вас лека бременност с успешен пухкав край!
На 30 години съм, от гр. Варна, първа бременност.
В събота бях на 1-ви преглед - видяхме ембрион и чухме сърдечна дейност. Днес влизам в 7-ма г.с. След 2 седмици съм отново на посещение при АГ. Ако всичко е наред - следва около 12 г.с. да се запиша на Ж.К. За момента съм решила да следя бременността в МД.
Следя групичката от 1-вия момент в който видях двете чертички, но едва сега събрах смелост да се включа в дискусиите.
Видях, че има други бъдещи мами от гр. Варна. Ще се радвам по-нататък да се запознаем на живо Simple Smile

# 182
В събота бях на 1-ви преглед - видяхме ембрион и чухме сърдечна дейност. Днес влизам в 7-ма г.с. След 2 седмици съм отново на посещение при АГ. Ако всичко е наред - следва около 12 г.с. да се запиша на Ж.К. За момента съм решила да следя бременността в МД.
Следя групичката от 1-вия момент в който видях двете чертички, но едва сега събрах смелост да се включа в дискусиите.
Видях, че има други бъдещи мами от гр. Варна. Ще се радвам по-нататък да се запознаем на живо Simple Smile

здравей,аз съм от Варна, при кой лекар си сега? И гади ли ти се? Аз засега ходя при Савулева

# 183
Здравейте момичета! Как сте? Аз преди малко сътвориха една глупост и сега ми е притеснено. Понеже от сутринта едното око ми беше мн червено и не спираше да ми сълзи,взех че в офиса набрах един "Визин"и докато се усетя си капнах 2 капки. Въобще изключих,че може да е противопоказен,както се и оказа, когато видях листовката. Дано да не са проблем тези 2 капки....Така ме е яд,че не помислих.. Cry

# 184
Здравейте, момичета!

Прибрах се от преглед и бързам да ви се отчета. Simple Smile Бебчето е добре! Grinning Пораснало е много и вече е 3 см. Отговаря си точно на седмиците, сърчицето тупка. Аз не можах да видя бебо, понеже дисплея не беше завъртян към мен, но доктора каза, че бебчето вече се движи и си има крачета и ръчички, които размахва! Ох, много се развълнувах, още не мога да повярвам, че малкото чудо расте в мен! Отлепянето още си го имам, но когато доки погледна старите снимки от миналите прегледи каза, че има голямо подобрение. Нооо...да не бързам все още с активността, да си почивам, лежа  и да не се товаря. Посъветва ме вече да се ориентирам към ЖК и мисля да се записвам още тази седмица при лекарката, при която родих сина си. Взех си направление и за TSH и FT4 от ендото и тази седмица ще пускам всички изследвания. А тази седмица трябва и да се запиша за ФМ пр доц. Балев, че при него е много измислена схемата с часовете.

Забравих да ви кажа, че за гаденето доктора даже ми се скара, че не съм му се обадила по-рано. Каза, че при бременност има съвместими лекарства. Едно от тях било "Гавискон", както и "Антиметил". Каза ми да си купувам тях, когато ми е зле да почна да ги приемам, за да не се стига до това повръщане.

aneeta, аз не знаех, че си от Варна! Супер! Май се заформихме доста голяма тайфичка Laughing Първата ми бременност ми я следи Савулева! Страхотен специалист, много мила и внимателна, но за съжаление не изражда и рано или късно, ще трябва да избереш друг доктор. Аз се насочих в 7 месец, но продължих да си ходя при нея до края.

jlumohka добре дошла! Радвам се, че групичката ни се увеличава! При кой доктор ходиш в МД? Аз там родих първото си дете и сега ходя там на прегледи. По стечение на обстоятелствата последните пъти ходих при друг доктор по спешност, но сега вече мисля да се запиша на ЖК при моята докторка, при която родих първия път и това е д-р Станева.

# 185
Аз да споделя, че благодарение на джинжифила спря да ми се гади. Тъй като корена ми е нприятен да го правя на чай си купих един био чай от DM с джинджигил и бъз...освен всичко е и много вкусен. Като пия по два на ден се чувствам перфектно, спра ли го пак ми става зле.

Корема си оправям с две кивита на ден Simple Smile

Чакам киселините да ме емнат, че да видя с тях как ще се боря Wink

Изследвания ще правя идната дседмица.

# 186
Здравейте момичета! Как сте? Аз преди малко сътвориха една глупост и сега ми е притеснено. Понеже от сутринта едното око ми беше мн червено и не спираше да ми сълзи,взех че в офиса набрах един "Визин"и докато се усетя си капнах 2 капки. Въобще изключих,че може да е противопоказен,както се и оказа, когато видях листовката. Дано да не са проблем тези 2 капки....Така ме е яд,че не помислих.. Cry
на фона на толкова мн лекарства ,които в момента пия,в чиито листовки пише ,че не са подходящи за бременни,аз не бих се притесняваЛа въобще Joy

# 187
Аз да споделя, че благодарение на джинжифила спря да ми се гади. Тъй като корена ми е нприятен да го правя на чай си купих един био чай от DM с джинджигил и бъз...освен всичко е и много вкусен. Като пия по два на ден се чувствам перфектно, спра ли го пак ми става зле.

Това лекарство "Антиметил", което днес ми предписаха, било с джинджифил.

# 188
Лизи,много се радвам за теб и все така добре да се развива мъничето!

Бубето,от две капки едва ли ще му стане нещо на бебо.Производителите на лекарства винаги се презастраховат с предупреждения да не се прилага при бременност.

# 189

здравей,аз съм от Варна, при кой лекар си сега? И гади ли ти се? Аз засега ходя при Савулева

На първи преглед бях при д-р Маргарит Друмев. Избрах го, защото работи по здравна каса и имаше свободни часове за преглед в събота. Simple Smile Нормално ли е да не ми даде направления за изследвания? Каза ми, че след 12 г.с. започват изследванията. Все още не знам при кой ще водя ЖК. Отворена съм за предложения Simple Smile Simple Smile Simple Smile Нямам приятелки, които да са раждали в МД, така че.. във вас ми е надеждата, момичета Simple Smile
Гадене за момента почти нямам.. Няколко дни подред по едно и също време ми премаляваше. Установих, че ми прилошава, когато съм гладна. На всеки 2 часа трябва да ям нещо, иначе.. ставам звяр!  Joy Малко като в рекламата на Сникърс: "Хапни! Не си ти, когато си гладен!"

# 190
Да,също така имам приятел-доктор ,завеждащ детско отделение,той ми каза,че в листовките пише,няма данни за действието върху бременни ,защото няма начин да има опити върху бременни. Пример ви давам с Антибиотици и Антидепресанти,които масово се изписват по време на бременност в САЩ,примерно.  Няма доказателства че те влияят на бременността негативно, но когато се налага се избира по-малкото зло. А за Визин и то 2 капки ,според мен е бял кахър. За други неща трябва да внимаваме.

# 191
Ами предполагам момичета,че се притеснявам излишно,както и за много други неща,но понеже и е първа бременност и всичко ми е шок.... Wink

# 192

На първи преглед бях при д-р Маргарит Друмев. Избрах го, защото работи по здравна каса и имаше свободни часове за преглед в събота. Simple Smile Нормално ли е да не ми даде направления за изследвания? Каза ми, че след 12 г.с. започват изследванията. Все още не знам при кой ще водя ЖК. Отворена съм за предложения Simple Smile Simple Smile Simple Smile Нямам приятелки, които да са раждали в МД, така че.. във вас ми е надеждата, момичета Simple Smile
Гадене за момента почти нямам.. Няколко дни подред по едно и също време ми премаляваше. Установих, че ми прилошава, когато съм гладна. На всеки 2 часа трябва да ям нещо, иначе.. ставам звяр!  Joy Малко като в рекламата на Сникърс: "Хапни! Не си ти, когато си гладен!"

Да, рано е още за изследвания. В края на 3 месец, около 12 седмица ще се регистрираш на ЖК и ще ти пуснат всички изследвания.

# 193
Здравейте момичета.. моите опасения за кухо яйце се потвърдиха днес.. радвам се, че бях част от темичката ви дори и за кратко! Пожелавам на всички ви лека бременност и пухкав финал!!

# 194
  • София
Здравейте момичета.. моите опасения за кухо яйце се потвърдиха днес.. радвам се, че бях част от темичката ви дори и за кратко! Пожелавам на всички ви лека бременност и пухкав финал!!

Кураж, момиче! Бързо възстановяване и стискам палци за по-бърза зелена светлина за бебеправене!

Общи условия

Активация на акаунт