Искам да кажа ... (112)

• 59 104
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Светалчо, и лимона върши същата работа като оцета.
При нас празничната вечеря свърши. От пилето остана и за утре. Mr. Green

# 166
  • Някъде там
Бих убила за панирана сърнела или пърхудка.
Давай,кординати да пращам в Австралия  буркани,че така ще ги хвърлим.Имам около стотина буркана готови за паниране от които съм отворила само 2. Обичам много всякакви гъби,но сърнелите не.
Започнах да ви чета но много сте писали.
Ние си спретнахме домашно женско парти с мама и девойките с танци и хапване и пийване и след малко по леглата.
Децата са ходили на театър."Женската логика" и много им е харесал,та мисля да си подаря следосмомартенски подарък-театър. Grinning

# 167
  • Пазете Гор
Сърнелите са ми втори по любимост след пачи крак. Следват ги манатарките, челядинките и печурките.

Моите буркани пачи крак приключват, за съжаление. Съвсем проста консерва са - гъби, вода, сол и време. Подреждам се на опашка за буркани сърнела, макар да не познавам свойствата ѝ консервирана. Прясната най-често задушавам в собствен сос, а после заливам с препържено до червено масло.

# 168
  • Някъде там
Сърнелите са ми втори по любимост след пачи крак. Следват ги манатарките, челядинките и печурките.

Моите буркани пачи крак приключват, за съжаление. Съвсем проста консерва са - гъби, вода, сол и време. Подреждам се на опашка за буркани сърнела, макар да не познавам свойствата ѝ консервирана. Прясната най-често задушавам в собствен сос, а после заливам с препържено до червено масло.
По същия начин е консервирана,вода сол и време.Попарвам гъбите леко в вряла вода и след като изстинат редя в буркани и варя 3 часа.
 Вкусна е за харесващите я.

# 169
  • София
Аз за срамотите други гъби освен печурки почти не съм яла. Веднъж поръчах телешки стек с манатарки - уж го хвалят, ама или не бяха приготвени, както трябва, или не са моите гъби - въобще не ми харесаха. Веднъж едни големи купувах, казаха ми да ги панирам...май кладница се казваха...та на тях пък забравих да им махна пънчето и то развали цялата работа, стана гадно. И други не помня да съм опитвала Rolling Eyes Не защото нямам  желание, ами...то по магазините почти друго няма, а от бабите ме е страх да купувам. Но пък печурки ядем много!

# 170
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Сърнелите са страшно вкусни панирани, обаче и мен ме е страх. Преди много ядяхме гъби, баща ми береше няколко вида, които познава. Обаче познати гъбари, цяло семейство и едно гостенче, приятел на децата им се отровиха и не че не са познавали гъбите, ами на мястото, където са никнали, била хвърлена отрова срещу лисици. И оттогава не ядем никакви горски гъби.
И пърхутките са много хубави панирани.
Кладница купих веднъж от магазин - ами много жилава случих, два часа не можа да се сготви, седеше си хръцкава и жилава и не повторих. А става с нея много хубава супа "фалшива шкембе-чорба" - готви се също като шкембето, но вместо "хавлиите" Joy слагаш гъбите.

А какви кюфтета правеше баща ми от масловкиии...приятно вспомнить.
Единствено рижики много не обичам и едни мастилени гъби, баща ми им викаше лютивки.
Манатарките са фантастични на вкус, обаче имат много опасен двойник. Като сме пътували из Родопите, съм виждала цигани как ги берат и ги дават за изкупуване. Огромни купища гъби. И грях ми на душата, ама им нямам вяра, че ги познават. И винаги ми е било чудно как в Италия (понеже основно там ги изнасят) са сигурни, че няма нито една отровна гъба.

# 171
Леле Давиз, направо завиждам. За съжаление ако не са с етикет няма да пуснат бурканите, иначе с удоволствие бих поела няколко.

Белинда, домашното суши става много лесно и ще си слагате обработени продукти, а манатарките имат специфичен аромат и не всеки ги харесва.

Тук има само култивирани печурки, кладница и китайски разни. Има и диворастящи полски печурки, но са по поляните в парковете, които са пръскани.

# 172
Даун, поръчай си комплект кладница...за няколко седмици ще имаш гъби

Всъщност български гъби се изнасят много...миналата година от Сащ върнаха близо тон сушени, т.к. гДА са им открили някакво червейче, несвойственно за САЩ

# 173
Има кладница в магазините, а не съм виждала да продават комплекти, само печурки съм виждала.
Сушени гъби има всякакваи, ама тях не мога да панирам Simple Smile.

# 174
  • На брега на реката
МарияТ, вие ме изненадвате. Grinning Ние само с ММ, почти изяждаме едно пиле. Embarassed Ако е само пиле и салата де. Ама пък ни личи. Sad
А Янтра искам да я "успокоя", че и аз мислех, че отглеждам ламИ, ама като стигнаха пубертета - беше чудо.
Мислех си да купувам казан и саджак и навън пред блока да готвя, белким има поне за две яденета. Mr. Green
Хубав ден.

# 175
Аз това с двата дена отдавна го отписах  Tired. Колкото и да сготвя, най-много да успея да си отделя малко за обяд.

Днес ще правя гЮвечета. Дайте някакви идеи ако се сетите. Аз слагам някакво месо (в случая наденички, лук, чушки и домати, сирене и накрая яйце и кашкавал).

Не мога да изпиша главно ч и малко Ю, та ще ме потърпите така малко. Утре си взимам новото лаптопче и ще си го инсталирам и подреждам през почивните дни.

За първи път през живота ми ще имам заем (с изклЮчение на ипотеката). Така лесно се купуват неща с пари, които нямаш, че се плаша.

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 07:28 от Down Under

# 176
Добро утро!
Белинда, в Била вече продават всякакви видове гъби, даже правят тарелки с по няколко вида за опит. Вярно, култивирани са, а не диви, но за мен това е плюс, защото съм изключително страхлива по отношение на гъбите.
Да мие живо и здрави детето, но като знам сега как яде, не ми се мисли през пубертета как ще е. Дано обаче, както и сега, да не му личи, че при това количество ядене, ако имаше моят метаболизъм, да е станал поне 50 кг. на тази крехка възраст.

# 177
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро!
Даун аз слагам и чушка - за аромат само малко.
Много лесно се купувата така да и за мен също е плашещо.Аз обаче имам много повече кредити.Апартамента в който живее сега беше с ипотека,магазина,джипката (защото я взехме нова) и последното беше апартамента на морето. Crazy Вече съм се зарекла никога повече кредити.Всичкоте успяхме да ги приключим много преди срока за погасяване,но си е голямо напрежение.Сега като се замислп с кредита на морския апартамен трябваше да приключим тази година юли,а успяхме още 2014 юни.

# 178
Аз с ипотеката няма да мога да приклЮча скоро, но не ми се щеше да имам и допълнителни заеми. Сеган поне ще си взема безлихвена кредитна карта и се надявам да оправя нещата за 20 месеца  Tired.

чушка и аз слагам, но се замислям за топено сиренце също  newsm78.

# 179
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
 Crazy Очевидно спя още.Писала си и чушка.Топоне сирене защо не  Thinking Мисля,че ще се получи да.

Общи условия

Активация на акаунт