Искам да кажа ... (112)

• 59 127
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Белинда, в Била вече продават всякакви видове гъби, даже правят тарелки с по няколко вида за опит.
Аз пазарувам почти само от Била, но такова нещо не съм видяла. Изброените от мен 2-3 вида и това е. Ама нашата е малка и квартална, явно асортиментът не е като другаде.

Даун, на мен гювечето ми е манджа "почисти хладилник". Слагам, каквото слагаш и ти, както и всякакви други глупости, които искам да разкарам, защото са изостанали - кисели краставички, маслинки, сирена всякакви, понякога и повечко зеленчуци, абе - каквото и да сложиш, все вкусно ще стане Grinning

# 181
Даун, добави и гъби! Може да сложиш и малко варени картофи. Един- два белени картофа ги варя във малко вода с олио, сол и подправки. Добавям ги в гюведжетата и доливам от чорбата на картофите. Тиквичка, морков....
Правя фалшива шкембе чорба със запържена печурка. Не хапваме гъби от буркан. Не са ни вкусни.
И ние сме със заеми. От както сме семейни все стягаме къщи, бизнес......Мeчтая си за къщичка на село, та и за там ще трябва заем след време.

# 182
Аз пазарувам основно в два магазина Била, и двата не са големи, но там при пресните салати и нарязаните гъби има два вида печурки, кладница, шийтаке.

# 183
Светалчо, и аз преди време бях питала точно това- как имате доверие на циганите, които берат манатарките в Котел примерно, щото там съм виждала основно, във всяка къща там се продават?
Вярно, мъжът ми от години си купува и е жив, но аз имам ужасен страх от гъби /детето на колежката на майка ми почина на 7 годинки, още помня трагедията   Cry/, на децата не давам дори да опитат  Naughty

Вчера получих толкова трогателно ламинирано писмо от децата, така хубаво се наревах, страхотно пише това мое голямо дете, така напипва емоциите  Crazy

Снощи правих руладини от свинско филе, невероятни станаха, печени в сос от сметана и вино. Много ги одобриха  Peace

# 184
  • Ямбол
В Била бих влязла само в изключително краен случай. Не ми харесва този магазин, цените му са също необосновано високи.
Харесвам Лидл и една тукашна верига.

Имах дълъг период, в който избягвах гъби, след едно преяждане с такива. Но сега отново ги откривам. И на мен любими са ми пачи крак и манатарки.
Суши не съм яла. Тук няма къде или поне не съм виждала. В Дубай не посмях да експериментирам, макар че хапнахме доста други странни храни.
Щом казвате е, че е хубаво, а аз обичам рибешко, значи ще опитам.

Иначе днес започнах да усещам някои миризми и вкусове. Дишането ми е малко по-добро, ще се живее.

Скрит текст:
За съжаление резултатите при свекърва ми са възможно най-лошите - злокачествен 4 степен. Ако някой може да помогне с нещо за четене, рових в Интернет, но навсякъде едно и също, все пак доста прочетох.

# 185
Лиляна, съжалявам. Няма как да помогна с информация. Пожелавам ви сили  Hug

# 186
Лиляна, мога да питам познати, които се бориха с това. Ако искаш ми пиши, но прогнозата са ви я казали.
Бяха между другото по-доволни от операциите в България (Варна), отколкото тук.

човекът живя над 15 години, но беше инвалидизиран. Поддържаха го с лъчетерапия и операции.

# 187
  • София
Еми Съни нали точно тези съм написала, че съм пробвала Laughing То има сигурно още хиляда вида... В Лидл онзи ден имаше още 1-2 вида някакви, обаче ме лъхна от тях на гнило и не взех. Абе, печурка и това е hahaha

Днес трябва да пренареждам един скрин, за да освободя място за дрешките на бебето. Как го направих предния път, не знам. Сега като гледам с колко неща е пълен, къде ще ги дяна newsm78 Много ни отесня къщичката, хораааа и все по-зле ще става! Едно време бях категорична, че в този апартамент трето дете няма да гледам, после инстинктът за размножаване надделя над здравия разум и сега лека-полека започвам да се сещам защо точно исках по-голям апартамент Laughing

Лиляна, много съжалявам Sad Кураж и сила Hug

# 188
Ужас, как се е развил толкова бързо без симптоми  newsm78
Жалко, много кофти развитие  Confused

# 189
  • София
Айде още едно бебе в отчетната ми тема Grinning Отивам да го подреждам тоя шкаф!

# 190
Лиляна, съжалявам, но ви пожелавам кураж.
Белиндааааа, времето си наближава, а? Как си с контракциите?

# 191
Лиляна, пожелавам ти сили. Информация по темата нямам.
Скрит текст:
Преди няколко години майка ми заболя тежко - беше нещо неврологично, но лекарите не можеха да поставят ясна диагноза, въпреки всички изследвания - много и скъпи. Влошаваше се бързо, според лекарите необратимо.Обиколихме няколко билници, изписваха я набързо, в един момент не искаха дори да я приемат за лечение и пишеха откровени идиотии в епикризите. Лекарите ни съветваха да търсим хоспис и да сме готови за скорошно погребение. Наложи се да търсим ходатайството на депутат от нашия избирателен район, с чиято помощ да я настаним в добра неврологична болница в София. Беше последен отчаян опит за лечение - не можех да се примиря, че майка ми си отива от нещо неизвестно. Там откровено ми казаха, че я лекуват на сляпо и изобщо да не се надявам на каквото и да е - приели са я само като лична услуга към депутатката.  Майка ми пък започна да се подобрява от един евтин български медикамент - бавно, но сигурно. Нарекоха я медицински феномен. В момента е добре, има последици от заболяването, но води сравнително пълноценен живот за възрастта си. От онези няколко месеца борба, разбрах няколко неща:
- Наличието на паралелна негегална мрежа частни линейки, които вършат работата на държавните.
- Лежащи пациенти над 60 години са предварително отписани от повечето лекари, усилия за лечението им не се правят.
- Човещина и помощ можеш да получиш от най-неочаквани места, макар и рядко.

# 192
  • Germany
Лиляна, кураж и от мен! Дано намерите някакво алтернативно решение.

# 193
  • София
Ами, Мария, не е като да нямам, някои дни са повечко, но нищо общо с положението около Нова година. Като цяло, след като си седнах на задника и спрях да работя интензивно, нещата при мен се подобриха осезаемо. Достигнах до извода, че има работи, които просто не се съчетават добре с бременността и не е нужно да съм лигла, за да си призная, че моята е от тях. Приех го, успокоих се и нещата си дойдоха на мястото Simple Smile

# 194
  • Ямбол
Белинда, за къде си се разбързала? Я си стой на дупето, че тия мисли не са много "праведни". Шкафчето все ще го оправиш.

Общи условия

Активация на акаунт