Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 34 747
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • NE
Ох Бени, много хубаво и точно си го написала. Hug

# 316
  • Варна
Абсолютно се припокрива мнението ми с твоето, Бени!
Питах за Изопринозин-а, 10 дни в месеца ли се даваше?

# 317
  • В къщурката на хълма на феите
и аз като вас, подкрепям мнението на Бени с това изключение, че не считам ваксините за каквато и да било форма на контрол на прираста на населението, или поне не в отрицателен смисъл, понеже тогава логичен би бил въпроса защо са измислили ваксини срещу едрата шарка например .. ако не я бяха измислили вероятно сега учените щяха да стоят пред дилемата как да населят земята, а не обратното .. не знам защо покрай тия ваксини субектният фактор винаги се пропуска .. изобщо на огромна част от хората не им и минава през ума, че вероятно 90% от проблематичните случаи се дължат не на несъвършенство или отровност на ваксината, а на факта, че лекаря не знае, не може или е подценил ситуацията .. обаче особено в нашето общество нали попа, даскала, кмета и доктора са капацитетите битуващи на върха на хранителната верига, следтователно те не могат да сбъркат, следователно не е виновен лекаря за инвалидизацията или смъртта на ваксинирания индивид, а самата ваксина .. в заключение на гореизложеното мога да кажа само: аааааааааааааааааааааааай сиктир!!!

Арвенче аз все те чета с тоя Изопринозин и все не разбирам какво питаш .. в какъв смисъл 10 дни в месеца ли се пиеше? за лечение или за профилактика? ако е за лечение 7-10 дни в зависимост от състоянието, ако е за профилактика мисля, че беше 20 дни, после почивка и после пак се пие, обаче много ми е неясен спомена по тоя въпрос ..

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 09:45 от mecani

# 318
  • При моето слънце
По този повод наскоро ми попадна клип с интервю на някакво американско светило, което казва, че лекарската грешка убива много повече хора от рака, диабета и инфаркта.
Винаги съм била За ваксините и през ум не ми е минавало да ги откажа. Щом са измислени, значи има защо.
Арвенче, не мога да помогна, никога не съм го ползвала.

# 319
  • Варна
Арвен,
изопринозинът доколкото помня може да се дава 10-на дни, но не по-често от веднъж на 6 месеца.

# 320
И аз да питам за  изопринозина. Тъй като почнаха херпесите при мен го започнах. Пия по 6 таблетки на ден. Колко време се пие туй нящо?

Яжето някой чувал ли е? Предполагам е минала операцията на Марти. Дано всичко е наред.

# 321
Сигме не съм запозната какъв е механизма на херпеса в твоя случай, но при лабиален херпес при Ема, тоест избиха 7 различни херпеса по устничките й в рамките на 5 дни, изопринозин детето пи, докато и последния не завехна и не се уверихме, че повече няма и да избият ..

# 322
Тук съм, но докато ви изчета, и ми свърши времето "за мен си"  Mr. Green Ей го - днес пратих баткото при нашите, уж да се пробвам да измия прозорци - още даже не съм започнала! Той е здрав, малкото още сумти по малко с носа, но е много по-добре, следобед сме на контролен при педи. Благодаря, че питате! Откакто се затопли, започна едно такова тъпо мигренозно главоболие, по-скоро като тежест в главата, но снощи ми разказа играта - блъсках си главата в плочките в банята..... Направихме резервация за Великденските празници за Трявна - искаме да ходим все 4-мата, т.е. не на почивка, а просто ще пренесем лудницата в Сев. Б-я  Crazy Малко да се разнообразим, защото вече не ме свърта вкъщи.
Плодче, помня те много добре, добре си дошла  Hug
Изопринозин е пил по време на болест - около седмица, изписвали са му го и в два поредни месеца. Профилактично не е пил, та не мога да кажа.

# 323
  • Северозапада
В момента и мен треска ме тресе с тази туберколоза. В понеделник ще идват от ТУБ-диспансера в градината и ще правят манту-проби на децата от групите на болните и на персонала. За децата от останалите групи искат декларация, че искаме да им направят пробите и ще уточнят кога ще ги правят.  Предполагам в деня, в който дойдат да проследят направените вече. Пламнала ми е главата. Чудя се ние с ММ да си направим ли тест. Не знам дали може ЛЛ да ни боцне или само в ТУБ-а се правят. На 17 ми правиха последно и ЛЛ я сложи.
Арвен, аз не съм запозната с Изопринозина.

# 324
Мравче ако набора ви е минал през профилактичните ваксини през 10 години, които са /тази година са хората с набор завършващ с 2/, не е необходимо да правите допълнителни ваксини Peace

# 325
  • Северозапада
ММ трябваше да мине миналата или по-предната година на ваксина. Естествено, че не е. И аз на 25 не съм ходила. Последно ходих (ЛЛ ни хвана тогава със сестра ми, че и тя беше на възраст за манту, за друго бяхме отишли, мисля) на мантуто на 17 г. и от там нататък не съм правила никакви ваксини.  Embarassed  Погледнах календара. Не се предвижда такава ваксина след 17г. После са само тетанус и дифтерия.

# 326
  • Sydney
че то май няма БЦЖ след тази, която е на 15 май...

# 327
може и аз да съм се огелпила, то едно и две ли са нещата .. Мравче може да питаш личния лекар .. след като има ваксина за тетанус на свободна продажба, вероятно може и за туберколоза да се намери в случай на нужда ..

# 328
  • до едно тепе
Изопринозин са пили като са болни по 10-тина дни. На Слав като беше получил срив в имунната система педи му го изписа по схема 20 дена пие, 10 почива и така каза до 3 поредни месеца. При него се наложи да го пие 2 месеца така по схемата.
Сигме за херпес не знам как е, но мъжо за варицелата го пи докато дигаше температура( значи повече от 10 дена). После като почнаха да завяхват пъпките го спряхме.
В нашата градина има варицела в съседната група. В очакване сме значи дали ще си остане само един случай или ще е половината градина newsm78 Де да си направи човек планове за Великден Whistling

# 329
  • Варна
Питам за изопринозин-а, защото го давам вече 6-ти ден. Беше започнал да се разболява миналата седмица, но за сега удържаме положението, носа му хърка ... Понеже на мен ми е изписан за 3 месеца по 10 дни прием, за това питах за Атанас колко време мога да го давам.
На мен ми звъняха днес 3 пъти от градината, вдигнаха ми нервите ейййййй, малоумни хора! Имам документи, направила съм копия и съм ги представила в градината още Септември месец, ходих в ХЕИ и т.н. Та искаха да спират Атанас, защото спорят, че имало да се поставят още 3 ваксини ( Пентаксим, Синфлорикс и Хепатит Б), а то има да се поставя само Синфлорикс, дала съм им индивидуалната схема, но те са като коне с капаци. Направооооо, писна ми! Утре пак ще ходя да се разправям с кой ли не ....

Общи условия

Активация на акаунт