Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 34 740
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • до едно тепе
Бени, в един часа няма как си сипя вино.
Викаш много бързо,смело и сръчно ще приключиш с приключването Joy

# 301
  • Sydney
А няма как, начини да искаш  Laughing

# 302
  • NE
Аз познавам дете, което е на градина и също няма ваксината за морбили. Вероятно ще натиснат и неговата майка да я слагат.

# 303
  • Варна
Има ли основателна причина да няма ваксина?

# 304
  • NE
Майката беше се панирала, че има аутизъм, но детето е ок.

# 305
  • Варна
Мисълта ми е дали има официален документ от комисия за освобождаване или отлагане на ваксина. Защото ако няма такъв нямат право да го приемат в държавна детска градина, не знам кой директор би се съгласил да наруши закона, защото ако не дай Боже стане нещо ще го разкатаят.

# 306
  • до едно тепе
Такива не са страшни. Сега ще го издирят и ваксинират. Страшни са децата, които са ваксинирани по документи. Наскоро разбрах,че моя братовчедка така си е "ваксинирала" детето навремето и сега някъде там има бомба със закъснител. Не ми се мисли колко такива деца са. И за съжаление това е недоказуемо. ooooh!

# 307
  • При моето слънце
Такива не са страшни. Сега ще го издирят и ваксинират. Страшни са децата, които са ваксинирани по документи. Наскоро разбрах,че моя братовчедка така си е "ваксинирала" детето навремето и сега някъде там има бомба със закъснител. Не ми се мисли колко такива деца са. И за съжаление това е недоказуемо. ooooh!
Подкрепям с две ръце!

# 308
Ние поради недоносеността и ранното тръгване на зъбите, както и продължителния им растеш, който отслабва имунитета, а и създава достатъчен дискомфорт... почти всички ваксини са ни отлагани. Не че съм го искала, но така е преценила ЛЛ. Вече ги имаме всичките. Дори днес бяхме на реимунизация - Пентаксим, която се слага година след последната такава имунизация. МПР /морбили-паротит-рубеола/ сме били на 2г 1м. ,а по календар се слага на 13 месечна възраст. Ако го бях дала на ясла, щяха да го приемат с бележка от ЛЛ поради каква причина е отложена и толкоз. Знам доста ходещи на ясла неваксинирани. Не че това е успокоително де......

# 309
  • В къщурката на хълма на феите
пък колко са нагли ей такЪви индивидиииии Whistling ooooh! Tired

# 310
  • NE
Ще я сложат. Без това малката е нон стоп болна.
Едни молдовци дирекшън си платили там и ги писали ваксинирани от -до. ooooh!

# 311
  • Лондон/Пловдив
Сега и мен ме е напушил страх от неваксинираните деца , а повярвайте ми има много такива . Моя племенник е без нито една ваксина , но в картона му прилежно пише всички , че са поставени и ходи на градина . Значи има доктори които го правят и от там идва статистиката от 100% деца 8% са с ваксини разболели се от нещо си примерно , а реално имат ваксини само на документ .
Тук няма БЦЖ обаче аз си я исках защото Бг все още е рискова държава , големия на 7 години мантуто му беше отрицателно и пак му сложиха БЦЖ . 
Цвете моя Крис е горе долу на същия хал като Вили и от към говорене и от към характер , мен обаче само това , че имам голямо дете ме спасява . Ако ми беше първо дете повярвайте нямаше на се навия на второ .
Плодче успех с номер 3 Simple Smile аз много добре си те помня Simple Smile
Бени Незнам как да ти обясня , но и по тежко ще става докато не се примирите и пречупите и двамата , това обаче да не те отчайва става след 3-та година най рано . Преживяла съм го и знам как се чувстваш , само дето аз за 50£ и 3 часа съм си в Бг и някак така се успокоявах . Пусни се на течението и каквото има да става ще става. Тук с няколко англичанки говорих за Австралия ( нали мъжо има предложение ) всички категорично ми казаха твърдо НЕ за там . Соред тях австралийците са лоши хора пратени там в затвор едно време ( което си е истина ) и хич не обичали пришълци .  Ти имаш ли наблюдение върху отношението върху чужденци ? Или е само мит това .
Арвенче нали знаеш , че всички по няколко пъти годишно ни се иска да се разведем 😂 Още малко да порасне Насето Simple Smile един път да стане на 6-7 години и ще видиш колко по лесно е и с него и с мъжо тогава.
И последно Крис петък ми направи отново Круп кашлица и стигнахме до спешното и кортикостерод да овладеят присътпа , да ми е честито докато го израстне ще се побъркам. Много е тежко да гледаш как се задушава детето ти и кашля всяка секунда буквално два часа .
Другата седмица се прибирам към Бг и смятам да му направя един тест за алергии , че и аз и брат чи имахме същия проблем на алергична основа . Явно гена тук играе лоша роля

# 312
  • Sydney
Cherrymum австралийците (не аборигените) по принцип са расисти. Открито не, но прикрито са големи... опитват се да пречупят това с толерантните си ивенти, които измислят, получава им се донякъде... според мен не това е причината за отговор да не заминавате, нещо друго е... защото те сами са си го направили - тук има толкова китайци, които им поддържат икономиката, че ако се държат расистки с тях или с който и да е друг няма да стоят и ще се връщат и тук ще стане пак селото, което е било преди 15-20 години.... австралиецът като цяло е прост, повърхностен и леке, това са тези, които са потомци на първите заселници, тези второ трето поколение дори пето са ОК...
Аз имам мнение за ваксините, но после ще го напиша...

# 313
  • shumen
Чери,вече като чуя кашлица и болница и ми се изправя косата.Аз затова и Дени толкова го пазя,че днеска една баба ме поядоса малко,че съм го обличала много.А той беше по блузка и едно тънко якенце,а за нея това било много.
Поспаланче,нагли същества са това.
Рокси,радвам се,че сте изкарали добре.
Ние имаме всички ваксини.
Арвенче,оправяй се скоро.

# 314
  • Sydney
Значи за ваксините - имам всякакви познати и приятели: такива, които слагат, такива, които не слагат и не го крият и не си пускат детето на ясла и градина, такива, които не слагат, но лъжат за да ходи, такива, които са сложили само някои. Голям процент не са сложили Приорикс, заради страх, сърце не им дало и още подобни мотиви. Тук роля имат медиите и обществото, защото ако имаше само една истина за хубаво или не са ваксините нямаше да има полемики. До колкото ми е известно само в Бг и Италия са задължителни, в др част на Европа са по желание, НО ако детето няма ваксина вероятността да получават родителите парични помощи намалява драстично. В бг има корупция за това и има лекари, които се подписват на фалшиви имунизационни паспорти. Тук казах как е: месец след като бяхме пристигнали получихме писмо от Националния регистър за имунизациите, че Ема е влязла в страната, а няма данни да има ваксини. Съответно ние още дори не бяхме тръгнали да я записваме на училище, но на като сме активирали визите всичко се е появило в системата им. Отидохме с бг имун.паспорт, приравниха ги, направиха ни план за наваксване и готово. Няма да ти да дадат пари, ако детето не е в регистъра, а се съмнявам че ще се намери лекар, който да излъже, защото ще го хванат и ще му вземат лиценза, глобят и ТНТ. Имаш право да откажеш ваксините, но се съобразяваш с правилата от взетия избор...
мен единственото, което ме дразни в неваксинирането е репликата: "ти Що се притесняваш, като твоето дете е ваксинирано?", ами притеснявам се, защото вирусите мутират, попадайки в неваксиниран организъм и след това щамът се видоизменя и ваксинираните вече не са съвсем защитени... ясно ми е, че и двете направления целят редуциране на населението на земята... няма верен отговор за ваксините, дали са с цел печалба, дали са с цел изтребление, или дали са с цел контрол. Ако живеем в джунглата или на върха на Хималаите сами без други хора и досег с цивилизацията вируси няма да има, но не живеем, така че всеки решава сам за себе си, но трябва да има мисъл за общото...

Общи условия

Активация на акаунт