Дневникът тема 77 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 545
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Сиви, благодаря за информацията
днес съм на малък минус, но... фастинга ми пречи на тоалетната, друг с подобен проблем? Преди бях като часовник, от както спрях да пуша се объркаха нещата, после с 90 дд пак си бях редовна сутрин, но от както я прекъснах и почнах фастинга... днес ми е толкова тежко, накиснах си ленено семе - не помогна, пих малко смути от горски плод... не помогна, кафе пих, зелен чай с какаови зърна... нъцки...

Обяд - сьомгова пъстърва на фурна, салата от зеленолистни и си направих пастет от бакла и ... всички видове зеленчуци на свет - лук *жълт, червен, пресен, чесън, едно листо лапад, морков, не помня още какво, сол, черен пипер, къри и куркума - стана много приятно!

# 331
Сиви, благодаря за информацията
днес съм на малък минус, но... фастинга ми пречи на тоалетната, друг с подобен проблем? Преди бях като часовник, от както спрях да пуша се объркаха нещата, после с 90 дд пак си бях редовна сутрин, но от както я прекъснах и почнах фастинга... днес ми е толкова тежко, накиснах си ленено семе - не помогна, пих малко смути от горски плод... не помогна, кафе пих, зелен чай с какаови зърна... нъцки...

Обяд - сьомгова пъстърва на фурна, салата от зеленолистни и си направих пастет от бакла и ... всички видове зеленчуци на свет - лук *жълт, червен, пресен, чесън, едно листо лапад, морков, не помня още какво, сол, черен пипер, къри и куркума - стана много приятно!

Духче, при мен объркването с тоалетната се получава събота и неделя, когато именно открих, че съм правила фастинг  Laughing Тогава не ям нищо до обяд и няма шанс с тоалетната Laughing През седмицата не искам да отивам на работо на празен стомах, че да не взема да се изпружа и затова ям ябълка или друг плод. При мен действа следното - сутрин топла вода на гладно, след половин час до 40 мин плод и десет мин след това пак вода, стайна температура. Когато обаче положението е тежко, накисвам вечерта половин пакетче от 150 гр сушени сини сливи, като ги мия преди това и ги изяждам за закуска и изпивам водата. Също действа  Peace Може да пробваш на гладно топла вода с мед съм чула, че помага, не съм го пробвала, тъй като имам непоносимост към меда. Това обаче ще ти наруши фастинга, но пък и неходенето до тоалетна не е добре, та не знам какво да кажа друго. Може да пробваш фастинг през ден ли, прецени си сама bouquet

# 332
Много ти благодаря, сутринта и вода топла на гладно пих и пак не стана. Утре ще ям плодове и ще видя как ще съм. Никога не съм имала проблеми с това, като по часовник бвх всяка сутрин

# 333
  • Има много детски смях.
Да намина да ви видя как сте.  Laughing
Говорейки за прием на джънк фууд от хора, които не само изглеждат, но и са слаби, ще кажа само едно. Минала съм по този път. До 25- тата си годишнина някъде ядях буквално каквото си поискам, при това в огромни количества. Бях фиданка и се чудех на хората на диета или с целулит. Бях повече от убедена, че на мен това не може да ми се случи.  Laughing После разбрах в каква заблуда съм живяла.
Относно шкафовете със сладости. В нас имаме доста "материал", основно качествени, хубави и даже уж "био" и органик шоколади. По- голямата част не ги купуваме, носят ни ги, с торбите, както се казва. Факт е, че когато тези неща не се възприемат като нещо лошо или забранено, почти няма интерес към тях. Стоят си и дъщерята ги ползва основно, когато прави разни печива. При което тя използва само и единствено натурален шоколад 85%. За мен едно от най- големите ми постижения е, че въобще не отразявам наличието на тези продукти. Т.е. не изпитвам никакво влечение към тях и този шкаф все едно го няма. Много, наистина много рядко хапвам няколко парчета от шоколад с морска сол и 37% съдържание на какао.  Peace
Sivi , би ми било интересно да погледна предложената инфо за Зоната. От известно време се опитвам да се храня в нея и всякаква допълнителна информация ми е повече от добре дошла.
Следващите две седмици мъжът ми ще е по всякакви срещи и мероприятия до късно вечер, също и ще пътува, така че може и да се пробвам да се включа някой течен понеделник/ четвъртък. Peace Само да намина да се заредя и аз с достатъчно количество кефир и хубаво кисело мляко /за айряни/.
Закусих две малки филийки руски черен хляб, запечени във фурната с моцарела, яйце и шунка, малка купичка, дополовина пълна, с биволско мляко. Обядът ще е някакъв омлет най- вероятно- да си пробвам новия омлетник какви ги върши, може би ще включа и някакъв плод /круша, ябълка, грозде/, вечерята- или запечено козе сирене на фурна със зелена салата, или гювече сирене по шопски, но с козе сирене  и салата домати с праз.  Mr. Green След малко ще правя дълга, дълга йога.
Усмихнат ден, момичета!!!

# 334
Който иска режима по Зоната, който имам нека да ми напише мейла си на лични, защото ми е по-лесно да ги прикачи така. Пробвах в dox-а, но там сесията изтича след няколко часа и ме може да се изтеглят.
Духче с тоалетната не съм имала проблем и не знам какво би ти помогнало. Като те чета, си направила всичко, което съм чула и чела, че действа. При мен кафето и цигарата сутрин действат безотказно.
И една смешна случка с тоалетната се сетих от преди многооо години:
Скрит текст:
Имах някакъв проблем и не можех да отида до тоалетната повече от седмица. От аптека си купих някакви разхлабващи шоколадчета, обаче не попитах колко трябва да хапна от тях. Прибрах се вкъщи и започнах да ръпам от единия шоколад, като в същото време четях опаковката на втория за да намеря дозировка. Чета си аз и се оплаквам на сестра ми кактв ужасен вкус имат, но продължавам да го ям гадния шоколад. По едно време намирам дозировката - 2 квадратчета, а ако не помогне може да се хапне още 1 квадратче, а аз вече почти съм омела целия шоколад.  Joy Съответно бързо подейства.  Mr. Green Вечерта решавам да изляза на заведение (за щастие то е точно до моя блок) и хапваме и пийваме с компания, обаче по есно време ме стяга стомаха и хуквам към вкъщи. После пак се присъединих, обаче след няма и 20 мин пак юе стяга корема. Зарязах си хапването и пийването и си се прибрах у дома за да съм си близо до таолетната.  Crazy
Поне от този случай преди да приема някакво лекарствено средство чета няколко пъти листоката за дозировката.  Crazy

# 335
  • София
Момичета,кой тахан ще препоръчате,не съм пробвала никога?
каква му е калоричността на това чудо?

# 336
Момичета,кой тахан ще препоръчате,не съм пробвала никога?
каква му е калоричността на това чудо?
Аз вземам на Балчо, пробвала съм суров, пълнозърнест, има и с намален процент мазнини, с лен, всякак ми е вкусен. Калоричността е голяма, висок процент мазнини има, но пък е много по-добре това да ядеш, вместо шоколад. На Тръндеви не съм пробвала, нямам впечатления.
Аз днес прекалих със сладкото, крайно време е да се организирам да си имам храна за деня, че иначе се тъпча с боклуци.

# 337
  • Пловдив
Калоричен е, но засища много. От него не можеш да изядеш много. Simple Smile И е много полезен за кости и стави. Съдържа в пъти повече калций от млечните.

Взимала съм на различни производители: Тръндеви, Балчо, сега съм взела на някаква димитровградска фирма /за пръв път/ - всички са хубави.
Като най-добър спрягат ивайловградския, но не го намирам навсякъде, а и цената е доста по-висока, а ние го ядем много вкъщи- децата го мажат на филии вместо течен шоколад. Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 15:54 от *Бенджи*

# 338
Да, за качествата спор няма, много се радвам, че и детето го обича и напоследък пита дори направо за тахан с мед, вместо за друго сладко.

# 339
  • тук и там
Аз само на Тръндеви ,натурален,небелен  съм опитвала и много ми хареса.
http://laika.bg/index.php?route=product/product&product_id=160

Тук ям някакви турски ,като ги гледам май са  от белен сусам(то и да пише, не мога да го разчета та си гадая по-скоро),защото са доста светли на цвят,но не ми харесват на вкус колкото българският. .Доста ще е калоричен-съдя по това,че имах позволени само по 30 гр в режимът на Любо. Mr. Green
Чувам,че лешниковият и този от кашу били още по-вкусни...

# 340
  • София
Благодаря,когато достигна желаните кг ще взема,да не се пристрастя.........
 Joy

# 341
  • София
Госпожица Дух, нормални са проблемите с тоалетната, аз винаги съм имала, та и с фастинга не е по-различно. Ако намериш решение, сподели. Вчера ядох дори лаксативен бонбон и пак не подейства.

# 342
На мен са ми помагали само и единствено постите. В такъв режим на хранене не съм имала никакви проблеми. Иначе сега почнах да добавям по чаена лъжица семена от чия че на няколко места пишат, че абсорбират и отвеждат вредните вещества, ако има резултат, ще кажа.

# 343
  • тук и там
Аз вземам пробиотик всяка вечер преди лягане.Не го пия за това конкретно,но  определено има и такова действие.Със редовен стомах съм от както  го пия.Аз ползвам този в момента.

https://eu.iherb.com/pr/Nutrition-Now-PB8-With-Lactobacillus-Bif … -Veggie-Caps/5930

но съм ползвала  и  този,който е със доста по-ниска цена и от него бях доволна също.

https://eu.iherb.com/pr/21st-Century-Acidophilus-High-Potency-100-Capsules/11193

# 344
Ния, не мисля че да имаме проблеми с тоалетната минава в графа "нормално", но за жалост явно е норма при доста хора. След обяд отидох.
Отдавам го на по-малко фибри от плодове, ядки и семена, житни и хляб, които преди повече хапвах. Мисля, че е резултат от увеличените протеини и понижените бобови и зърнени култури, които нямат достатъчно балстни вещества. Като добавим и липсата на плод сутрин и става така. Но пиенето на много вода ми помогна.
Не зная за фастинга, честно казано смятам да приемам ленено семе накиснато сутрин на гладно пък сигурно няма да е точно фастинг, но предпочитам редовно изхвърляне на "боклука" от колкото предполагаемо горене на мазнини. Мисля и да си осигурявам един на всеки два дни за повече бобови култури, плодове, ядки и семена. Ето, сега във хладилника ме чака шейк-смути от шепа горски плодове, един банан, една супена лъжица кокосово мляко (сметана) и вода - нямам идея къде да го сместя в деня... Мислех след тренировка, но май няма да успея да ида до фитнеса, още съм сита от обяда, после за вечеря късно ще стане да го пия. Евентуално ако съм си сама у дома това ще ми е вечерята и толкова.

Благодаря на всички ви за съпричасността, Сиви много се смях с историята ти, ще ти пиша ЛС за файловете

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 19:27 от Госпожица Дух

Общи условия

Активация на акаунт