ВИЕНА Тема 9

• 91 587
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
Да ппопитам евтините билети до Братислава с Уизеър ли са или с Раянеър?

# 301
Градините на Белведере са с вход свободен и за по- сигурно влезте от Горно Белведере - заобикаля се двореца и се влиза в градините. През долно Белведере се минава през двореца, за да се стигне до градините и там може и да ви проверят  за билети, макар че ние веднъж сме влизали именно от там и ни пропуснаха.
В Горно Белведере е колекцията на Климт и други художници, и поне аз последния път реших да разгледам - не съжалявам..

За Шонбрун ако  смятате и вътре да влизате, и градините да разглеждате горе долу половин ден. За градините не се плаща, а за общ билет ЗОО + дворец и аз не съм виждала.

Центъра на Братислава е много компактен и точно за 3 часа се минава ако не се губи време тук и там. Ние на връщане от Прага разполагахме даже с по-малко та само направихме едно кръгче и си набелязяхме местенца да се върнем..

Виена е прекрасна, хубаво изкарване.

Уиз летят до Братислава, преди няколко коментара сме писали, а и двете компании имат сайтове на български от които се виждат дестинациите им..

# 302
Привет на всички. Записвам се с билет София-Братислава и обратно за след седмица, почти 90 лв, купен преди 2 дни. Пролетта дълго време бяха по 40, но и сега ме устройва. Планът ми е 3 нощувки там, като 2-та дни са за Виена и Будапеща. Виена ще е разходка по любими или нови места, ходила съм. Сега обаче се зачудвам дали да не сменя плана и втората нощувка да е във Виена? Толкова е евтино спането ни в Братислава, че не знам струва ли си.

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 16:00 от JG1123

# 303
Привет на всички. Записвам се с билет София-Братислава и обратно за почти 90 лв, купен преди 2 дни. Пролетта дълго време бяха по 40, но и сега ме устройва. Планът ми е 3 нощувки там, като 2-та дни са за Виена и Будапеща. Виена ще е разходка по любими или нови места, ходила съм. Сега обаче се зачудвам дали да не сменя плана и втората нощувка да е във Виена? Толкова е евтино спането ни в Братислава, че не знам струва ли си.

Ако си ходила във Виена и спането в Братислава ви е евтино просто може единия ден да се разходите с корабче и да се върнете вечерта.
Двупосочния билет Братислава - Виена е 25евро.. (оказва се че същият закупен от Виена е 35 евро)... та ако просто искате един ден да сте във Виена - аз поне бих заложила на корабче - пътува се около 1час и малко.

А Братислава е хубав град, и ние скоро проверявахме спане и открихме на доста прилични цени хотели и апартаменти и то в старата част.

Само Будапеща не знам какво прави в програмата - далече е за ден разходка ако няма нощувка там...
Е далече далече - за спокойно шляйкане. Иначе ние с влак сме ходили и до Залцбург ама тръгването ни беше около 6:30 и се върнахме пак с късен влак.

# 304
  • Варна
здравейте отново - нашето пътуване наближава... и се чудех правейки плановете, каква бира пият хората там? Винаги като отида на ресторант и пада едно чудене... интересува ме оригиналните им имена (написани на немски) - какви марки или видове бира да търсим - Жива бира как се казва? Wink

# 305
здравейте отново - нашето пътуване наближава... и се чудех правейки плановете, каква бира пият хората там? Винаги като отида на ресторант и пада едно чудене... интересува ме оригиналните им имена (написани на немски) - какви марки или видове бира да търсим - Жива бира как се казва? Wink

Ето един малък списък:

Stiegl -(Щигел) - това е най-известната австрийска бира, прави се в Залцбург, но е най-разпространена в цяла Австрия. Има нормална пилз има и Вайс - ние поне сме пили вайс в Сантиметрите.
Както се казва масовата бира - това не значи, че е лоша.

Всъщност Вайс на немски ще го срещнеш като Вайцен (Weizen). Това е тип пшеничена бира и много зависи до вкуса на човек - не на всеки допада.
В тази връзка Fohrenburger Weizen е доста популярна сред представителите на вайс бирите.

Ottakringer  - Oтакрингер - местна виенска бира, виждала съм на доста места, освен това си има пивовар отворен за посещения.
http://www.ottakringerbrauerei.at/de/home/

Gösser - също е един от известните и големи брандове в Австрия.
Още марки - Zipfer, Murauer, Kaiser, Egger, Hirter ..

Като видове освен стандартните пилз лагер, ейл, и прочие, много пият въпросната вайцен и нефилтрираната бира при немци и австрийци е Zwickel...
Има едно заведение Биромерите - имат 2 клона до Газомерите и в центъра на Маргаритеплац - те сервират доста Мурауер, Хиртер, нефилтрирана, и няколко специални.

Сещам се и за една пивоварна , където може да се похапне
http://www.7stern.at/en-gb/Anzeige-en-GB

Отакрингер и Мурауер сервират и в Бирхоф - там сме ходили - съвсем в центъра на Виена е до Плац Ам Хоф в едно закътано дворче и срещу него се намира Естерхазикелер - и двете заведения обаче са доста емблематични и винаги е фул двора.
http://bierhof.at/

Всъщност заведения доста ... Simple Smile

# 306
Обикновено местните пият следните основни видове бира:
1. Helles -обикновено светло пиво
2. Dunkles- тъмно пиво
3. Gemischtes -смесени горните два вида
4. Weißbier- споменатата от Съншайн пшеничена
5. Kraftbier- обикновено бира, която се произвежда на място и е жива/непастьоризирана
6.Radler- светла бира с лимонада.

Марките са подробности, рядко в заведение има повече от 1 марка. Прилично разнообразие има в Altes AKH, също така голям двор , в парк. Те си варят и собствена бира, също така предлагат и почти всички видове на Stiegl(Залцбург). Аз много я харесвам.
От всеки супермаркет можете да си вземете кенче за разхлаждане. Тук е съвсем приемливо да крачиш с бира в ръка, изобщо не е упадъчно. Особено препоръчвам Gösser Kräuter( радлер с билкова лимонада).

# 307
  • Варна

www.7stern.at
[/quote]

това е една от кръчмите, които съм харесала и видях в tripadvisor снимки точно на тези пивоварните приспособления Wink
мерси много за отговорите, ще имам насока

# 308
Ако си намерите крафт бира е добре. Обикновено е по -скъпа но често си струва. В Прага понеже е традиция, в повечето пивници има.Последно там едно уникално манастирско пихме. във Виена по не ги знам местата с крафт но винаги я предпочитам ако има. Съчетание тъмна и крафт ми е любима... може и IPA  или портър..

# 309
Привет на всички, имам нужда от помощ. Досега не сме били във Виена .Моя съпруг вчера му хрумна брилянтна идея да празнуваме годишнината от сватбата ни  заедно с децата ни който са под 10 г. във Виена. От сутринта гледам апаратаменти в боокинг и много се обърках. Остават 10 дни до тази важна дата и ние досега не сме били в този красив град. Ще пътуваме с кола до там, като ще тръгнем през нощта и ще сме там следобяд и ще използваме вечерта да се разходим до Пратера и да отбележим годишнината в някой хубав ресторант.Следващия ден си отделям за двореца Щьонбрун и зоопарка. На третия ден катедралата Свети Стефан и около нея забележителности или пък време да  седнем на някоя готина сладкарница там .Не държа да видим всички забележителности които съм отбелязала , искам пак някой ден да се върнем.Давайте моля идеи за място за вечеря там, и къде като район да търся апартамент , защото ще сме с кола . Гледах апартаменти в някакви предградия на града повечето или нямат паркинг или е платен към 25 евро на ден. Има и апартаменти с безплатен обществен паркинг но там ме притеснява факта, че на място може да няма места. Кажете в кои райони има тази зелена зона и къде да гледам за спане ,за да имаме връзка с метро или влак до център. Нямам време да чета темите по-назад , където предполагам има изчерпателна информация за всичко което ме интересува. Повечето апартаменти вече са запазени в боокинг и нямам много опции.

# 310
  • Варна
един въпрос за цената на билета в Шьонбрун - реших да го купя онлайн (2 възрастни) и ми изписва 28,40 евро плюс Tax    €3.27.  Ако купя билетите от място, пак ли ще ми вземат тези 3 евро такса?

# 311
Привет на всички, имам нужда от помощ. Досега не сме били във Виена .Моя съпруг вчера му хрумна брилянтна идея да празнуваме годишнината от сватбата ни  заедно с децата ни който са под 10 г. във Виена. От сутринта гледам апаратаменти в боокинг и много се обърках. Остават 10 дни до тази важна дата и ние досега не сме били в този красив град. Ще пътуваме с кола до там, като ще тръгнем през нощта и ще сме там следобяд и ще използваме вечерта да се разходим до Пратера и да отбележим годишнината в някой хубав ресторант.Следващия ден си отделям за двореца Щьонбрун и зоопарка. На третия ден катедралата Свети Стефан и около нея забележителности или пък време да  седнем на някоя готина сладкарница там .Не държа да видим всички забележителности които съм отбелязала , искам пак някой ден да се върнем.Давайте моля идеи за място за вечеря там, и къде като район да търся апартамент , защото ще сме с кола . Гледах апартаменти в някакви предградия на града повечето или нямат паркинг или е платен към 25 евро на ден. Има и апартаменти с безплатен обществен паркинг но там ме притеснява факта, че на място може да няма места. Кажете в кои райони има тази зелена зона и къде да гледам за спане ,за да имаме връзка с метро или влак до център. Нямам време да чета темите по-назад , където предполагам има изчерпателна информация за всичко което ме интересува. Повечето апартаменти вече са запазени в боокинг и нямам много опции.

Не е добра идея да резервирате апартамент в покрайнините, защото във Виена няма как да си оставите колата и да разглеждате. Трябва ви апартамент в града, непременно до метро и не в крайните спирки, разбира се. Ако изобщо не успеете да намерите нещо, пишете ми ЛС. Ние живеем във Виена до Шонбрун и пътуваме за България за три седмици, но не знам дали бих могла да се организирам да ви услужа с нашия.

# 312
  • у нас
един въпрос за цената на билета в Шьонбрун - реших да го купя онлайн (2 възрастни) и ми изписва 28,40 евро плюс Tax    €3.27.  Ако купя билетите от място, пак ли ще ми вземат тези 3 евро такса?
На място няма такса. Има различни комбинации - може само за зоологическата, за двореца и зоол.,къщата на палмите, за зоолог.+ виенското колело. На хубаво място ще бъдете за годишнината. Ние бяхме онзи ден там. Голям разкош е. Имай предвид, че по границата има километрични опашки, особено на сръбската.

# 313
Харесах тези две места като първото  е в район  neustift , и пише че автобус и после с u6 се стига до центъра за 30мин.
http://www.booking.com/Share-1x6fqL
 Има платен паркинг към хотела , самия хотел е близо до лозя и местни ресторанти. Другото място е
http://www.booking.com/Share-hu0R2r. Как ви се виждат като райони?

# 314
  • Viena
Аз съм за 19 Бецирк,не е толкова далеч от централната част,има какво да се види там и е много красиво, Peace

Общи условия

Активация на акаунт