Не се разбирам с майка ми

• 16 180
  • 133
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да не е в критическата?
Ако е така, дай ѝ време да свикне- по- рядко ги посещавай, за да избегнеш напрежението.

# 121
Да не е в критическата?
Ако е така, дай ѝ време да свикне- по- рядко ги посещавай, за да избегнеш напрежението.

Да, в критическата е. Явно и аз взех нещата твърде присърце и чак сега , като ти прочетох коментара , се усетих. Много хубав съвет. Смятам да го послушам и според мен ще е най-добре за известно време да разредя посещенията при тях.

# 122
Аз също имах подобен проблем, който назряваше и ми стопираше абсолютно всичко. Моят съвет е да се консултираш с психолог. 0898312233 Преди година това беше номера на моята, от която останах доволна и си зададох доста въпроси. За съжаление сега нямам друг номер, но ако искаш пробвай на този или се свържи с някой друг.

# 123
Здравейте всички, пиша в този форум т.к. имам нужда от разговор по въпроса за отношенията майка-дъщеря с други хора в моето положение по въпроса за "гледането на възрастен родител". Аз нямам проблем с гледането, но забелязвам, че колкото повече помагам и се грижа, толкова повече нарастват изискванията от другата страна. Така ли е при Вас или моя случай е изключение?

# 124
Здравейте всички, пиша в този форум т.к. имам нужда от разговор по въпроса за отношенията майка-дъщеря с други хора в моето положение по въпроса за "гледането на възрастен родител". Аз нямам проблем с гледането, но забелязвам, че колкото повече помагам и се грижа, толкова повече нарастват изискванията от другата страна. Така ли е при Вас или моя случай е изключение?
Заедно ли живеете?

# 125
  • Варненска клюкарка
По случая на авторката не психолог, а психиатър е нужен Peace Психологът няма право да изписва лекарства, а по написаното съдя , че на жената и е нужна терапия, защото може би е в тежка депресия. Психологическата помощ след това, заедно с медикаментозната терапия. Има хора, които успяват да се справят сами след смърт на любим човек, има и такива, които не успяват и им е нужна повече помощ, родителката на авторката явно е от втория тип.
Бих посъветвала авторката, ако има финансова възможност да изпрати майка си някъде на почивка поне за седмица, да смени мрачната домашна обстановката, нещо като минерални бани, съчетани с лечебна гимнастика- водата действа успокояващо, а гимнастиката помага за тонуса. Чистене и готвене в къщата няма да помогнат, нужно е да я измъкне някак от там, да правят нещо заедно- разходки, или хоби някакво, но да участват заедно. Ако е депресия не знам авторката дава ли си сметка как могат да завършат нещата Rolling Eyes

# 126
  • София

Старчески егоизъм - по мои наблюдения е често срещано. Няма много какво да се направи.
Сложно е, не знам какво да посъветвам. Но осъзнаване и благодарност не очаквай.

# 127

Старчески егоизъм - по мои наблюдения е често срещано. Няма много какво да се направи.
Сложно е, не знам какво да посъветвам. Но осъзнаване и благодарност не очаквай.

Така е при възрастните хора. Наистина започват да командват, да изискват все повече и да са все недоволни.

# 128
Благодаря Ви за коментарите - и аз стигнах до тези заключения.

# 129
Не знам колко е актуален още проблема на авторката, но този коментар
Е в края на краищата минали са месеци от смъртта на баща ти, през които месеци майка ти е била на отглеждане при бабите ти и още не става от леглото. Що са глупости и нескопосни опити за манипулация?

Отиването при нея за седмица-месец-година и лягането в нейното легло както когато си била дете няма да помогнат ни най-малко, а само ще задълбочат проблема ти. От молитви пък файда съвсем не виждам.

Аз бих си продължила собствения живот какъвто е бил до момента преди баща ти да почине. Ако сте ходели при тях веднъж седмично, бих продължила да ходя веднъж седмично. Нужна е твърдост и спокойствие. Трябва да й покажеш, че имаш собствен живот и ангажименти, а тя като възрастен човек, който при това е и родител, трябва да има свои такива.

Намесата в личния ти живот и коментарите относно приятеля ти считам за недопустими. Трябва да поставиш ясни граници и да си готова да ги отстояваш, защото иначе ще ти се качи на главата.
Каквото и да правиш тя все ще мрънка и все ще й се струва недостатъчно по простата причина, че и на фльонга да се вържеш, баща си не можеш го върна.

Постарай се да не допускаш истерични изблици и скандали. Ако видиш, че се заражда скандал, кажи й че ще разговаряш с нея, когато тя е в нормално състояние и си излез или затвори телефона.
Това ще спомогне за запазване на що-годе нормални взаимоотношения, защото при скандал една дума води до друга и хората си наговарят ужасни неща в опитите си да наранят другия.

Аз например съм чувствителна и злопаметна и подобни сцени ми променят мнението и отношението към въпросните хора безвъзвратно.

Всичко това разбира се, при условие, че майка ти не е пълен инвалид, който изисква грижи 24/7. Но аз и в такъв случай не бих оправдала този енергиен вампиризъм, защото за такива случаи си има и съответните варианти.
описва всичко, което щях да кажа и аз.

Аз не бих приела майка ми да се опитва да ме манипулира така. Да, трудно ù е, но и за мен е трудно. Некоректно е от нейна страна да изкарва приятеля ти виновен, само и само да отидеш да живееш при нея. Егоистично е.

# 130
Аз също имах подобен проблем, който назряваше и ми стопираше абсолютно всичко. Моят съвет е да се консултираш с психолог. 0898312233 Преди година това беше номера на моята, от която останах доволна и си зададох доста въпроси. За съжаление сега нямам друг номер, но ако искаш пробвай на този или се свържи с някой друг.

Да се обърне към консултант който обира хора с измама? 70хиляди лева е откраднала тази психоложка от мен и мои приятели. не бих се консултирал с нея, все още я търсим!

# 131
  • out of space

Да се обърне към консултант който обира хора с измама? 70хиляди лева е откраднала тази психоложка от мен и мои приятели. не бих се консултирал с нея, все още я търсим!

Как така ви е окрала, какво се е случило?!?! Astonished

# 132
  • София

Не знам защо връзката ти след 11 години не е мръднала напред, но ще ти кажа, че майка ти, явно си мисли, че ти не си обвързана и като така, се полага да бъдете заедно и ти да я гледаш.

Може и това да е нейния начин да те накара да се размърдаш и да решиш какво ще правиш с живота си, и да погледнеш вечния си приятел с трезви очи.
Това е изключително тъпо изказване! Мисля, че майката е чисто и просто егоист и то не от момента на загуба, а винаги си е била такава. Не се чувствай виновна за нищо! Ти нямаш вина! Никой няма вина за страданията на майка ти, ако тя е изгубила съпруг, то ти си изгубила баща, твоята мъка е по-тежка. Нейният проблем е май, че е останала сама, а не толкова загубата на мъжа й. Живей живота си и не обръщай внимание на мрънканиците й. Аз имам сходен проблем, но не се оставям да бъда маниполирана и не ме маниполират. Не навиждам родители, които са егоисти и мислят само за собственото си добруване. Егоистично изискват от децата си всичко, а си могат и сами! Чисти егоисти!

# 133
  • София, Лагера
Здравейте Simple Smile Аз няма да коментирам ситуацията, най-общо казано мисля, че майката не е въобще права, но сте писали достатъчно по темата. Само добавка: много хора осъзнават, когато не са прави и именно затова не искат за отидат на психолог, защото знаят какво ще им каже и това не им харесва.

Искам да разкажа една приказка, която знам от баща ми:

Лети си ято щъркели на юг. По едно време едно от малките щъркелчета много се изморило и казало на майка си:
- Мамо, много съм изморен, крилцата ми са слаби, моля те да ме поносиш на гърба си!
Майката го сложила, летяла и му казала:
- Виждаш ли, сине, ти сега си слаб и аз те нося на гърба си. Някой ден, когато аз остарея, ти така ще ме носиш мен.
- Мамо, но аз ще имам мои щъркелчета да нося на гърба си.

С това не казвам да не се грижим за родителите си. Казвам да не ги обръщаме във фокус на живота си, да допускаме манипулация и да ни се набъркват в нашите лечни решения, особено когато това ни товари. Големи хора сме, всички си имаме глави на раменете.

П.п. Познавам жена, която съвсем осъзнато реши да няма деца, за да може да се грижи за родителите си, когато остареят... Избор, всеки си го има.

Общи условия

Активация на акаунт