Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 864
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Не се впрягай на нервното пиянде, нищо не могат да направят.
Само гледай да си изрядна пред данъчните, не изключвам да пусне донос и там.

Да , това би било проблем, обезпечила съм се.  Заради лудко . Отделно , че и очевидно, ще се разправям с полиции.
Ох , хора , не мога да не се ядосвам. Точно ежеседмично ми се звъни с някаква такава простотия.
Търся наистина вариант да се тушират тези негативи.
То навсякъде има шум , тук , където живея , в събота и неделя идват внучетата на съседката , та 4 и на 2 ,понякога си мисля , че някой се пребива. От другата страна са някакви младоци , забавляват се . Ами така е , търпимост трябва и човек да стои над тези неща , иначе всеки може да намери повод да се издрънчи с който му влезе в полезрението.
Явно с този няма да ми се размине само с необръщане на внимание , а ще трябва да го атакувам. То на зла круша , зъл прът. Дотук тактиката ми на възпитана и влизаща в положение съседка, ей го,  до къде доведе.  Confused

# 256
tays, лудият ли ти звъни или наемателите?

# 257
Аз бих спряла да му вдигам и да се обяснявам.
Мъже са - да се оправят.

# 258
tays, лудият ли ти звъни или наемателите?
Благодаря ти за процедурата  Hug
Щом е по 410 , ще правя възражения, стига някой да му се навие да потърси Заповед от съда.
Момчетата изобщо не ми звънят , те смятат тези неща за безобидни.
По-рано аз им звънях , след като лудко ми говореше страхотии.
Откакто ми каза , че съжалява , че съм му съседка , ми звъни домоуправителят. То на човека вчера му се ревеше Sunglasses

# 259
А защо не пробваш да поговориш с него? Може с баданарката леко да го минеш,да го помолиш и т.н и т н. newsm78

# 260
А защо не пробваш да поговориш с него? Може с баданарката леко да го минеш,да го помолиш и т.н и т н. newsm78
С Лудко ли ? Shocked Той "не ми знаел телефона" , снощи е замръкнал в районното  Laughing
С него, на този етап, хич не смятам да говоря. Ще си общуваме чрез службите и институциите Close
С домоуправителя съм ок, но той ме помоли да не го карам да коментира  Joy Joy
Аз му казах-ти само слушай , аз ще говоря  Mr. Green
На човека му е само до истериите на лудко. Ама ко да прави , оня го тормози да ми звъни и го държи в течение, за да си изпълнявал функциите . Пффф , почти не съм спала нощес.

# 261
Наистина, защо не отидеш при него и да го попиташ какъв му е проблема и ако наемателите ти са вдигали шум - да ти го докаже - кога, в колко часа, позвънил ли им е да им направи забележка? Да си записва с GSM-а, да има факти.

Заплаши го, че ще пуснеш жалба до кварталния за системен телефонен тормоз - от негова страна, или от страна на домоуправителя заради него. И спомени за фалшивия сигнал до полицията.

Направи го някак си твърдо, но възпитано, да усети, че няма да му ходиш по гайдата. А те и момчета могат да го запишат - ако им звънне на вратата, да са готови, хаха.

ПП. А защо снощи е бил в районното - с какво оплакване?

# 262
Моля! Simple Smile

Абе, защо не задействате процедурата за изгонване на Лудко от кооперацията на Биг брадър?  Mr. Green
Поне да имате спокойствие за няколко години. Laughing

# 263
Наистина, защо не отидеш при него и да го попиташ какъв му е проблема и ако наемателите ти са вдигали шум - да ти го докаже - кога, в колко часа, позвънил ли им е да им направи забележка? Да си записва с GSM-а, да има факти.

Заплаши го, че ще пуснеш жалба до кварталния за системен телефонен тормоз - от негова страна, или от страна на домоуправителя заради него. И спомени за фалшивия сигнал до полицията.

Направи го някак си твърдо, но възпитано, да усети, че няма да му ходиш по гайдата. А те и момчета могат да го запишат - ако им звънне на вратата, да са готови, хаха.

ПП. А защо снощи е бил в районното - с какво оплакване?

Това подчертаното го играх вече , още преди нова година. Той ме излъга ,че нон стоп имало хора горе , че съм си дала апартамента под наем на целия квартал, че горе имало оргии , спирали лъскави коли с мъже с ланци , едва ли не го изкара ,че жилището ми се ползва за публичен дом. Не мога да му вярвам , нито да говоря с него повече.
А онзи ден , по негови твърдения , е имало купон у нас , ходил да звъни , едното момче е готвило / те работят до късно/ , а другото тъкмо се е прибирало. Та са го изгонили да се прибира. И вчера , докато едното момче е пушило на балкона , жената на онзи е излязла и ги е обиждала , че са невъзпитани , без образование и че явно майките им са ги прогонили от домовете им. засегнала ги е нещо на майка и момчето я е "нахранило". Та е ходил да подава сигнал за закана за убийство. Така поне ми беше предадено от домоуправителя.

# 264
Моля! Simple Smile

Абе, защо не задействате процедурата за изгонване на Лудко от кооперацията на Биг брадър?  Mr. Green
Поне да имате спокойствие за няколко години. Laughing
Ами той реално само на мен пречи , и то опосредено fight
Тези дни ще трябва да пишем сигнали , няма да го оставя да се вихри. Пък и аз имам право да предизвикам събрание с дневен ред.
Ех , как мразя разправии !!!

# 265
Будала си! Трябвало е да му кажеш да спре да закача наемателите, че да не си приказва с тия с ланците. Laughing Това в кръга на шегата де... Ама то с такива простаци цивилизована оправия няма.

ПП: Разбирам те. И аз мразя разправии. Но понякога се налага просто.

# 266
Е, не..... Наистина не знам какво повече да кажа, още повече, че полицията не ги интересува. Но, по някакъв начин трябва да има реални доказателства, а не този казал, онзи направил.... Ако съседът непрекъснато занимава и другите собственици, на тях ще им писне и наистина може да поискат наемателите да се изнесат....

Може би приятел-адвокат или просто адвокат би могъл да помогне с тълкуването на закони и параграфи, да прегледа договора,  както и да даде конкретен правен съвет. Да си подготвена за всяка ситуация.

# 267
Или трябва да го прикоткаш но твоя страна, или с две бабанки да го наплашиш.
Той не нарушава правилника, формално нямат основание него да гонят.
Трето...да ти звънне,когато има купон според него. Ти правиш проверка на място и се убеждаваш кой лъже.

# 268
Благодаря за съветите !
При мен батки с ланци и адвокати да искаш Laughing
Те момчетата са си от квартала , та във фитнеса, или по заведенията си общуват с батки .
Ако ги бях изгонила тогава , този щеше да изяде хурката . Но съм предупредила да няма саморазправа.
Засега , на първо време , ще отида с момчето в РУ-то , когато го извикат да дава обяснения за "заканите за убийство". Да се запозная аз с кварталния , и да му взема телефона. И да напишем и ние един сигнал по дати , с всичките приключения.
Вчера никой не ми е звънял. Колко малко му трябва на човек , за да бъде щастлив Laughing

# 269
Очевидно дядката е някой изкукал самотник, който няма с какво друго да се занимава  Shocked Прави ми впечатление обаче, че понеже и ти си му набрала доста, си склонна да залитнеш в другата крайност и да гласуваш безрезервно доверие на наемателите си, които също може да не са чак съвсем "невинни", не твърдя че това е така, защото няма как да знам, но на практика и ти няма как да знаеш  Wink НО, искам да споделя също по повод на това, че нямало как и останалите съседи да не са разбрали, ако има шум - напротив има как. Над нас също имахме наематели момчета, най-вероятно работещи на смени, чийто живот започваше от 23:00 нататък - музиката не е била силна, за да кънти в целия вход и останалите съседи да я чуват, но ми стига, че се чува у нас; постоянно трополене, блъскане на врати с все сила; прахосмукачки в 1:00; говорене високо; смях. Всичко това в интервала 23:00 - 3:00 ежедневно, когато е доста тихо наоколо и наистина всичко се чува. Да, разбираемо е защо съседите нямат оплаквания, защото единствения потърпевш се оказва апартаментът отдолу. Наемодателката, с която сме говорили, не вярваше това да е така. Единствения изход беше да викаме полиция постоянно като след 3-я път някъде - ура настъпи тишина, но скоро след това наемателите се изнесоха, предполагам по собствено желание.

Така че не е нужно някой да пречи на целия блок, а и дефакто след 2-рия етаж по-надолу от проблемното жилище в един нормален жилищен блок, няма как някой да знае какво се случва няколко етажа по-нагоре. Потърпевши са съседите в пряка близост.

Общи условия

Активация на акаунт