Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-15

• 75 525
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Май си се намират такива нотариуси.  Laughing Аз щях от името на майка, понеже тя не беше в България, да купя паркоместа в блока, в който тя има жилище, на мое име, за да не се занимава да вади пълномощно. И нотариус си намерихме и всичко, но пък се наложи тя по друга причина да се прибере и в крайна сметка тя си ги купи.

# 166
  • София
Моля за информация.
Каква би била цената на кв.м. за апартамент 85 км.м, изцяло южен, предпоследен етаж, намира се на бул. Сливница до Лидл при моста на Захарна фабрика.

# 167
Въпросът ми от "разумна инвестиция ли е" се трансформора в "имам или нямам право да купя паркомясто"  Laughing И така като гледам няма еднозначен отговор. Аз междувременно говорих с продавача и той спомена, че в нотариалния акт ще бъдат вписани идеалните части. Ако искам да продам след време, трябва да питам съседите дали някок иска да купи. Ако никой не иска, то тогава мога да продам местата... Объркана съм. Също така идея си нямам с кого да се консултирам. Имам чувството, че 10 човека че кажат 11 различни неща. Явно не е много ясно формулирано в закона.

# 168
Моля за информация.
Каква би била цената на кв.м. за апартамент 85 км.м, изцяло южен, предпоследен етаж, намира се на бул. Сливница до Лидл при моста на Захарна фабрика.
ЕПК-тата или панелините-това с оглед на етажността?

# 169
  • София
Моля за информация.
Честно казано не знам.
Това е блокът.
https://www.google.bg/maps/@42.7100681,23.2938357,3a,60y,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1snkcV1H5IEG7u-0vbERnBHg!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg
Апартаментът е на последен жилищен етаж, но над него има друг етаж с таванни помещение със стандартна височина.
За ремонт е.
Собственик е моя приятелка, която не живее в България. Иска да се ориентира колко евентуално би могла да му вземе

# 170
  • София
Здравейте, харесахме ап. (по обява,още не сме ходили на оглед) с асансьор,който спира вътре в самият ап. Thinking, аз доста скептично гледам на тази приумица, а хората около мен казват, че идеално. Какво мислите по въпроса? И още нещо: в хола таванът е много висок,съответно прозорците са на 2 реда,един над друг и в половината помещение има плоскост, забита с нещо като тръби за тавана, изглежда като емпоре, но без стълба Thinking, но дали е по проект или е добавяно просто така не знам- трябва ли да изискам някакъв вид чертежи за тази полуетаж, струва ми се опасно, а като се замисля сигурно и трудно се отоплява такава кубатура  Thinking

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 15:02 от mishoto

# 171
Моля за информация.
Честно казано не знам.
Това е блокът.
https://www.google.bg/maps/@42.7100681,23.2938357,3a,60y,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1snkcV1H5IEG7u-0vbERnBHg!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg
Апартаментът е на последен жилищен етаж, но над него има друг етаж с таванни помещение със стандартна височина.
За ремонт е.
Собственик е моя приятелка, която не живее в България. Иска да се ориентира колко евентуално би могла да му вземе

Като за ориентир 850-900евро на кв.м. според мен.

# 172
  • София
Много благодаря!

# 173
  • Sofia
Малко съм се поизнервила и влизам тук да споделя. Харесахме апартамент най-накрая. Не съвсем идеален, но се решихме. Предложихме 1000 евро надолу. Брокерката каза, че ще ми се обади "по-късно". Това беше в събота в 10 ч. Още не се е обадила.Вече започвам да се чудя дали имаше смисъл да се пазарим за 1000 евро, но цената наистина е на предела, като се има предвид, че в жилището е паднала бомба- за тотален ремонт. За нас минусът е, че е на 2-ри етаж, което ни е ниско. Ако беше на по-висок, щяхме да се съгласим с цената. Мисля, че колкото повече време минава, толкова по-малки са шансовете да се обади с положителна новина. Cry

Да ви осведомя за развитието на моя случай  Mr. Green
Спазарихме се и днес подписах предварителен договор. Peace

# 174
Честито!
А звъня ли оня ден или чака?

# 175
  • Sofia
Звънях, после пак чаках, обяснението беше, че нямат връзка с продавача.

# 176
  • София, Bulgaria

desive78,  страхотно, продавачите са били подготвени с документите..

# 177
desive78, искрено се радвам за успешната развръзка. Сега отиваш с темите за ремонтите и се забавляваш!

# 178
Здравейте, харесахме ап. (по обява,още не сме ходили на оглед) с асансьор,който спира вътре в самият ап. Thinking, аз доста скептично гледам на тази приумица, а хората около мен казват, че идеално. Какво мислите по въпроса? И още нещо: в хола таванът е много висок,съответно прозорците са на 2 реда,един над друг и в половината помещение има плоскост, забита с нещо като тръби за тавана, изглежда като емпоре, но без стълба Thinking, но дали е по проект или е добавяно просто така не знам- трябва ли да изискам някакъв вид чертежи за тази полуетаж, струва ми се опасно, а като се замисля сигурно и трудно се отоплява такава кубатура  Thinking
Я първо го вижте на място и после реши дали сте го харесали. Laughing

Малко съм се поизнервила и влизам тук да споделя. Харесахме апартамент най-накрая. Не съвсем идеален, но се решихме. Предложихме 1000 евро надолу. Брокерката каза, че ще ми се обади "по-късно". Това беше в събота в 10 ч. Още не се е обадила.Вече започвам да се чудя дали имаше смисъл да се пазарим за 1000 евро, но цената наистина е на предела, като се има предвид, че в жилището е паднала бомба- за тотален ремонт. За нас минусът е, че е на 2-ри етаж, което ни е ниско. Ако беше на по-висок, щяхме да се съгласим с цената. Мисля, че колкото повече време минава, толкова по-малки са шансовете да се обади с положителна новина. Cry

Да ви осведомя за развитието на моя случай  Mr. Green
Спазарихме се и днес подписах предварителен договор. Peace
Браво!!!
Честито от мен! bouquet

По моя случай, в момента наддават купувачи, аз кротувам, не ми е спешно. hahaha

# 179
Ние този месец взехме паркомясто в подземния паркинг без да имаме апртамент в сградата, зависи си от инвеститора. Не знам да е противозаконно, като има непродадени паркоместа, а апртаментите са продадени, защо да не може да се продават отделно?

И с какъв документ го взехте? Нотариален акт за паркомясто не може да се издаде newsm78

Общи условия

Активация на акаунт