Хайде слънце да пече, а ние вече с бебчета да сме в ръце - Тема 14

• 57 864
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Привет, аз съм уж Мартенска мама, но май ще съм априлка. Новия ми термин е 1.04, като бебка не бърза да излиза. Тъй като не съм особено активна из форума бих се радвала много ако ме присъедините във Фейсбук. Честити бебенца и леко раждане на останалите .

# 286
Днес бях на преглед, моята малка кифла е с главата надолу, като че ли иска да застане главично за нормално. Много се надявам, не смея да се зарадвам, просто ще си чакам в неведение. Това нещо гените са голяма работа. Баща й е ей такъв, все всичко в последния момент, планове никога с него не мога да си направя като нормалните хора  Joy
Моята лекарка ми забрани да пътувам, а аз честно казано имам едно служебно пътуване до морето, но ще има преорганизиране и някой друг ще ходи вместо мен.
Лили, много ти се е насъбрало и болка и преумора, но важното е, че с бебка сте добре. Ще се напаснете и всичко ще си тръгне както трябва. Hug
Белинда, някой щъркел много е държал да си остави подаръка, но от положителната страна си се разходила, а докато се обърнеш и понеделник дошъл.

# 287
  С тия кифли и козунаци да му се прияде на човек. Май ще се меси и пече тази вечер, лошо ме подстрекавате.  Party Laughing
  Тъкмо за Великден сигурно няма да ми е до печене, та поне сега... Козуначено парти с основни подстрекателки Белинда и Пърпъл.  Mr. Green

# 288
Здравейте, момичета! Честито на всички родили мами, да са им живи и здрави малките вързопчета, а те бързо да се възстановяват  Hug Аз не съм писала от много време, но ви чета редовно, надявам се занапред да съм по-активна! Терминът ми е на 21.04, но най-вероятно няма да устискам дотогава. LiliRose, ако си в Селена, помоли ги да извикат Мяшкова, за да направите пробно кърмене - благодарение на нея се справих с кърменето при първото ми раждане!

# 289
Ходих на ЖК днес,май се очертава последна да е  Whistling Бебко е тръгнал по пътя си,термина ми е за 14 април но няма да го дочакам.За другата седмица ме гласят   Crazy
mrs. queue и аз покрай козуначкото на белинда,започнах да купувам всеки ден козунак  Blush ММ и той покрай мен тъпче,грухтим си заедно  Mr. Green

# 290
Еха, Меченка, то направо си е дошло!  Whistling
 Иначе и ММ като разбра за козунака се зарадва, ще го чакам от работа довечера с топло печиво и ще грухтим в леглото.  Crazy chef hahaha

# 291
Първа пролет дойде и щъркелите почнаха да раздават бебета  Heart Eyes
Честито и да са живи и здрави новите бебета Simple Smile На мамите бързо възстановяване.
Манха, как мина нощта - дадоха ли ти обезболяващи, раздвижиха ли те?
Ако имаш време пиши.

Раздвижиха ме на втория ден, защото ми е второ секцио и трета операция. Дават обезболяващи, но не са вълшебни. Надявам се утре вече да съм ок.

# 292
  • София
Purple, браво, че се обърнала малката. Явно наистина някои бебоци го правят в последния момент. Поне да имаш възможност да раждаш нормално. Че както вече имам база за сравнение, определено нормалното раждане поне за мен е за предпочитане. Peace
Добре дошли на новите мами, които са се скатавали досега Wink

# 293
Пумичка, и аз много се надявам да си застане, аз също предпочитам нормално, но не на всяка цена, в крайна сметка каквото дойде. Как сте вие? Вкъщи напаснахте ли режимите малки и големи Simple Smile ?
Манха, стискам палци бързо да ти минава.
Аз днес започнах с прането и цялата къща мирише на бебе  Joy
Явно освен бебешката треска и великденска ни тресе, то козунаци то чудесии.

# 294
Момичета, и аз май няма да дочакам април... Днес бях на преглед - отвисях си 4 часа в болницата, защото тъкмо преди моя час извикаха лекаря ми за раждане... Но си го изчаках да ме прегледа - 0 см разкритие, шийка 3.4 см, даже и контракциите, с които си изкарах цяла бременност, са изчезнали, така че явно малката няма никакво намерение скоро да излиза сама. Но моят АГ и Чавеева са се уговорили да я извадим към края на другата седмица, заради всички хиляди усложнения, като преди това ще направим кортикостероидна терапия за всеки случай. И във вторник пак ме викат за тонове, и Чавеева, и моят АГ да ме гледали и да потвърдим дали действаме по план.

# 295
  • София
Засега сме добре. Режим няма. Когато господарката реши, й се дава да яде.   Heart EyesПонякога помеждутъците са достатъчни да свърша някоя работа или дори да си поспя следобед. Друг път като хапне малко и заспи, се буди след има-няма 2 часа. През деня има вече периоди на ококорени очички.  FlutterВ очакване на коликите сме, подготвили сме се с Colief, пък да видим.
Само ме е яд, че гледаме хубавото време от вкъщи. Така ми се излиза вече. Още малко ще я поглезим на жега вкъщи и почваме закаляването.

# 296
  • Варна
Малко ви поизтървах с 90 нови отговора в темата Grinning
Честито и тук на родилите майчици  Heart Eyes
Аз съм 2 в 1 още, но няма да устискам до термина -27 април. Малкия хубостник ме ръчка ниско долу, и боли, и контракции ми докарва, а и АГ каза да сме готови от 1-ви април натам, че може да започна да раждам  Confused
Днес пътувахме малко до др. град и обратно, така ме напече слънцето че сега ме боли глава.
1-вата порция дрешки на бебчо ме чака да ги изгладя, а утре ще пусна 2-рата порция  Heart Eyes
Понеже бързахме много сутринта с мъжо да пътуваме, той ми помага с простирането, и така мило и смешно ми стана да го слушам как възклицава като гледа дрешките  Mr. Green като почне да говори сладко сладко, сякаш си представя бебчо в дрешките вече  Grinning Горкия е забил глава в ремонта от 2 месеца, и дрешките на бебо му действат разпускащо и позитивно зареждащо хахаха

# 297
Пумичка, браво на вас! А за времето, те го дават от утре да се разваля, още малко после цяло лято ни чака  Grinning
Най-важното е бебоците да са достатъчно развити, а ние всички сме на етап, в който това е така, така че трябва да мислим положително, да стискаме колкото зависи от нас, а другото си е Божа работа.
Марти, те ще слагат кортикостероиди за дробчетата предполагам, но знаеш те лекарите искат да се застраховат. Ще видим като се появи дали малката шушулка е толкова малка, колкото все я изкарваха.
Теди, дано всичко да ви върви по план с ремонта, но ти го давай по-кротко, че сега трябва възможно най-лек режим. То това и на мен си го казвам де, че аз още довършвам неща в работата, днес много се напрегнах и си викам аз луда ли съм да хабя нерви за глупости, ще взема да родя от тъпотии.  Joy

# 298
Момичета извинявам се че извън темата, но някой беше постнал едн тема за кърменето. Направо не знам какво да прася малката ми захапва засукв дв три пъти и заспива, или се лигави, а.не мисля че е нахранена.. и тук момичета все и бутат ам и аз се плаша че ще всикне на него  ooooh!
И да питам на кой ден започвате да се цедите? Да се цедя ли или да я.чакам сама да засуче? Оххх не е лесно, тя непрекъснато спи ...

# 299
Лили, Белинда ни беше пускала преди, ето тук има библиотека са кърменето.
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=1844
Аз нямам опит, да не те подведа, някоя от мамите ще каже, но от лекциите на които съм била, препоръчват цеденето в такива случаи да не намалее и спре кърмата. Също така, е важно как я поставяш, докато майката се научи трябвало да е с коремчето към нея. Не го мисли, че я захранват сега с АМ, това не значи, че няма после да се кърмите. В болницата няма ли акушерка, която да ти покаже. Аз на твое място бих звъннала и на Ла Лече Лига за консултация.

Общи условия

Активация на акаунт