Хайде слънце да пече, а ние вече с бебчета да сме в ръце - Тема 14

• 57 872
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Purple мерси за линка.  Hug
И да в болницата точно това ми обясняват да е с коремчето, но тя заспива или не захапва. Ще чета и ако трябва ще зеънна.

# 301
  • Пловдив
Лили, потърси Мяшкова - приятелка горещо ми я препоръча, а и тук съм срещала позитивни мнения за нея. И не се притеснявай, всяко начало е трудно  Hug Стискам палци скоро нещата да се нормализират. 

# 302
LilyRose, на колко дена сте?
Аз няколко часа след раждането накърмих, после пак. Те стомахчетата са им като черешки, така че на първия ден и по 7 мл е ок. После следобяда тя повърна всичко, не можех да и набутам цица и вечерта и дадохме АМ. На втория ден - малко кърма, малко АМ. Вчера почти не съм и давала кърма, само АМ. Днес е четвърти ден и гърдите ми изведнъж се напълниха и тя си сука две-три перфектни хранения.
Този път смених тактиката и реших, че няма да цедя. Не искам да си докарам свръхлактация, нито знам малката колко изяжда, нито знам колко да изцедя.
Прихващай я с едната ръка зад вратлето с палец и показалец и я прибутай към гърдата, с другата ръка хубаво подай гърдата в устата. Издебни когато бебето си отвори устата и я набутай вътре. И да, с коремче към теб.
Днес имах домашно посещение от акушерка и тя като видя как я накърмих и каза, че е супер. Аз съм страшно невежа в кърменето, ама днес съм оптимист.

# 303
  • София
Ох, много го мразя този израз, ама - аз казах ли ви да четете преди да дойдат бебетата Confused

Лили, за кърмене на сънливо бебе, виж това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2768
и това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3137

Не давай залъгалка и гледай да кърмиш преди да нахранят детето с АМ. Няма как да се очаква ситото вече бебе да прояви интерес към сукането.

# 304
съчувствам ви с кърменето - първите дни, че и седмиците може да е по-трудно, но после определено ще ви е по-лесно. четете, пробвайте и дано ви се получи. аз бая упорствах първия път, сега се надявам да ми е по-лесно като дойде моментът.

# 305
  • Пловдив
Белинда, трябваше по-често и по-силно да ни се караш, че да си седнем на дупетата и да почетем  Mr. Green Hug Това в кръга на шегата де. Макар че колкото и да съм чела, дойде ли моментът сигурно и аз ще се чувствам като в небрано лозе.

# 306
LilyRose както е писала KristalnaK по-горе, потърси Мяшкова - тя работи като акушерка в Селена. Консултант е по кърмене. И аз писах по-горе - на мен страшно ми помогна с каката, и сега пак ще я потърся, ако нещо се закучи работата! Успех!

# 307
Кристална мерси, маяшкова ще я търся като изляза от болницата.
Силвър много ме обнадежди. Малкатами се роди вчера,т.е на два дни е. Но вчера ми беше много зле и днес за първи път я пробвам. За това питам за цеденето, няма да се цедя утре упорито продължавам да оптвам надявам се че е рано още.
Белинда четох, и статии и книги ама то практиката не е като теорията. Мен ме е страх да я притискам да не и направя нещо ... лаик съм какво да направя  Embarassed  шашкам се да не бе ако тя не яде изобщо да не ми тръгне.
Благодаря още веднъж утре ще видим какво ще направя Simple Smile

# 308
Лелеееее, колко много сте изписали.......едвам ви изчетох Simple Smile От няколко дни съм като пиян морков. Онзи ден вдигнах кръвно - направо имах чувство че умирам...... Замалко и до бърза помощ да стигна ама ми се размина. Уж всичко наред, обаче това кръвно не ще да падне - горната граница все се върти около 140-155. Сега ще следя нещата изкъсо че има бая време до термин.

Честито на всички наскоро родили  мами. Нека са живи и здрави бебчетата. Бързо възстановяване и мноооого гушкане.

Тина, аз съм ползвала Цикатридина спрей. Раждах нормално. Изписаха ми го още в болницата и мъжа ми ми го купи и го ползвах там. Пръсках се отдолу заради епизиотомия и шевовете. Чета че даже и мами със секцио пръскат върху мястото на операцията с цел по-бързо възстановяване и зарастване.

# 309
И аз ползвах цикатридина след секциото, док ми я изписа тогава.
Честито на новите мамчета! Да са ви живи и здрави бебоците!
Искам и аз вече да раждам, не ми се мъти вече. Освен че мн ми тежи и боли всяка кост, а и нямам търпение да си видя чедото.
Днес се очертава гадно време, тоест лежане цял ден.  Sick писна ми вече

# 310
Добро утро Simple Smile Лили, аз също съм си записала телефона на една консултантка по кърмене ако имаш нужда ще ти го пратя. Тази от Лалачета на мен не ми допадна!
Пускам аз сутринта нова тв и кой да видя - Шкемби и бебчето й  Grinning голям сладур и тя много спкойна мама.
Как сте със съня?!? Аз се будя от най- малкото, не мога да спя и искам да убия ММ. Нормално ли е?!?

# 311
Добро утро на всички!  Hug

Аз си взех спрея, но понеже след първото ми раждане ползвах подобен, но не помня какъв беше, а и закъснях доста с него, то не беше опъване и смъдене...та заради това решех този път превантивно да ми е зареден във вече огромния сак.

Относно кърменето първите дни- наистина малко тече, но си трябва помпата за стимулиране. Факт е, че почти навсякъде в болниците дават АМ на бебетата, но за мен при кърменето без упоритост не става. Момичетата, които сте 2 в 1 не забравяйте кремчетата за гърди, защото са голяма помощ. Предният път имах такава рана, заради която без лансинокса нямаше как да кърмя.

Относно правенето на козунаци - не съм правила досега, но ме амбицирате да направя тези дни  chef

# 312
  Добро утро и от мен! Да ви се оплача, момичета, имах много тежка вечер. Sad Аз хубаво направих козунаци, хапнах след 23:00, легнах и заспах доволна и щастлива. Да, ама се събудих в 2 от зверски киселини и позиви за повръщане. Дотук нищо ново, понеже киселините и повръщането са ми стари познайници. Повече от 2 месеца ме мъчиха, та съм запасена с какво ли не. Отивам аз уж да повръщам, ама друг позив беше по-силен  от този... И така 3 пъти ходене до тоалетната + повръщането, седнах в леглото и не смея да заспя.... Развалено не съм яла, вирус някакъв не знам да има, на мен единственото, което ми мина през ум е, че раждам и организмът ми се очиства. #Crazy
  Е, не родих, още съм 2в1, но пък съм нащрек  Laughing

# 313
Добро утро! И аз имах тежка нощ.. е, не чак толкова тежка, но три или четири ставания с позиви за уриниране и преди да потече струята такова срязване в шийката ли, не знам, поне мисля, че е тя.. ама такава болка вцепеняваща, нито можеш да седиш, нито да станеш.. и тазът мнооого ме боли  ooooh! а малкият рита ли, рита, направо коремът ми се мести и подскача..  #Crazy

# 314
  • София
Без гадния абокат съм като нов човек  Party
Родих Велизар с планово секцио в първия ден на 38 седмица. Бях със спинална упойка и усещах всичко, но нямаше болка (само към края леко почна да наболява). Вечерта се опитаха да ме раздвижат - успях само да се изправя до леглото с много рев ( повече болеше катетъра, но аз на година карам поне по 5 цистита). На сутринта нямах проблем да стана и почнах обиколките на коридора. Пробвам да кърмя, но бебчо е голям поспаланко и дори от шишето трудно му давам.

Общи условия

Активация на акаунт