Хайде слънце да пече, а ние вече с бебчета да сме в ръце - Тема 14

• 57 782
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Лили, и според мен въобще не се тормози! Моя приятелка се цедеше и даваше на малкия, защото не искаше да засуче и всички я упрекваха ама направо я съсипаха и тя милата много тежко го прие и просто в един момент и спря кърмата. Да, няма по-хубаво от кърмата, но не е на всяка цена.
Дими, и моя малък мъж е много кротък тези дни, но виж ако прекарам 2 часа на дивана следобед се размърдва. Според мен са свикнали с нашия ритъм и всички казват, че вече и на тях им е тясно.

Как се справяте с околните и с въпросите - Колко качи? Кога ще раждаш?! Спи сега, че после ще видиш и т.н?!? Понякога си мисля, че мога да пребия някой и ако не си вдигна телефона близките ми все си мислят, че раждам. . ..  #Cussing out #Cussing out #Cussing out така се държат всички, че сякаш те ще раждат. Аз колкото се старая да не се тревожа и да не го мисля.
Ох и за капак свеки щели да идват за Цветница, тези хора не разбират ли, че съм бременна в 9тия месец и не ми се занимава с тях с готвене, чистене и да слушам още мрънкане  smile3511 smile3511 smile3511 smile3511 smile3511

# 646
  • София
Ами аз съм малко люта, та нито някой ми задава малоумни въпроси, нито ми идва на гости без покана.

Кърменето не бива да е на всяка цена, разбира се, но също така смятам, че цената, която плащат много майки, когато се отказват, е доста ниска.

Бебко днес нещо е относително кротичък, но аз и не съм седнала цял ден. Единият ми син е болен с температура, другият пак имаше въшки, а мъж ми точно днес е супер-дупер ангажиран, та аз отнесох повечето шетня и обслужване. Чак сега като приседнах, се размърда душичката. Сигурно цял ден е спал и сега ще ми разкаже играта Laughing

# 647
Ох, тежи ли ти? Друг също любим въпрос.  Joy
А то най-лошото е от раждали жени, айде тия дето на са минали през това ги оправдавам, те даже повечето не се й сещат да те питат от тия дежурните въпроси.
Вчера си направих експеримент с ММ, че ми беше звънял и си викам я да изчакам да го видя кога пак ще звънне. Бре мина час, два, на третия звъни и ми вика какво заплесна ли се нещо. Не посмя да пита раждам ли. Така и така все има нещо, за което да му се сопвам, явно избра по-малкото зло да не задава тъпи въпроси. Може и да си вярва, че той ще разбере като дойде момента  Joy Ама на моменти толкова ми е крив, че даже го и заплашвам, че няма и да му кажа  Mr. Green

# 648
  • София
Здравейте момичета! Честито на всички нови мами, на останалите леко и спокойно раждане. Аз не съм писала скоро, по точно пишех в първите теми, после спрях, имах малко сложна бременност, но ви четях редовно. Сега да се отчета -моят трети син Павел се роди на 28.03., почти месец преди термина и доста преди планираното секцио, та стана секцио по спешност. Тежи 2950 и е 50см. Вече сме в къщи, хапва си добре, но не само кърма, дохранвам с АМ. Двамата му батковци са много щастливи, гушкат го и се надпреварват да го обслужват и помагат. Страхотно се държат и тримата. Раждането беше в Софиямед, при АГ, който ми следеше бременността, изключително много съм доволна от него и целия екип на Софиямед, много позитивни, усмихнати и любезни хора. Самия лекар го събудих в 3.30 през нощта, той тръгна веднага към болницата и ме посрещна с най-широката успокояваща усмивка. Всичко мина чудесно, през цялото време ме забавляваха, пуснаха музика, майтапеха се...времето муна неусетно.
Засега толкова от мен. На всички чакащи стискам палци за бързо и безпроблемно раждане и най- хубавите и кротки бебета.

# 649
Направихме една дъъълга разходка с Борис докато имаше слънце,след това педиатъра ни показва гимнастики и бебока ми така се измори,че вече 4 час спи непробудно,а ене време да яде й е наакан,но не го будя.

За секса,аз няма да казвам откога не сме го правили с моя мъж ... само при мисълта за секс през бременността коремът ми ставаше като камък и на топка,яко контракции имах и без секс.Нооо скоро ще се преоткрием с моя мъж отново Mr. Green

За нормалното раждане не знам как е,но аз след секциото се чувствах много добре и бързо се възстанових.Бях се настроила за нещо много по-болезнено и драматично.Първоначално и аз исках нормално с епидурална упойка обаче,но доктора прецени,че ще е по-добре да направим секцио,веднага се съгласих,щом е по-добре.

LilyRose   ,хич не се филмирай за кърмата. И аз нямам,ама и драма нямам.Направих каквото е по силите ми,интересувах се,четох,консултирах се дори,но повече от 20 мл не мога да произведа ... и да се тръшкам и да не се кърмата ми повече няма да стане,давам му адаптирано мляко,слагам го на гърда и колкото цокне за имунитет  (не за наяждане) цокне.

Бъбъл,
Моят съвет е да не бързаш с АМ. 20мл изцедена кърма, като за начало, е добре. Имай впредвид, че през първия месец стомахчето на бебето физиологично се увеличава от 7мл до 100мл, като вие сте съвсем в началото и 20мл не е никак малко.

# 650

Тя суче по 5 макс 7 минути и после започва да се ядосва сама, виждам я как се изчервява и не ще да се мъчи на гърда, а като се изцедя си изяжда кърмата доволно премлясква и е заспала. Как да го мъчиш това мъниче 2 кила и половина.
Чакам да видя сега на консултациите да видя колко ще е качила, и пак педиатъра ми предлага консултатнт по кърмене, чудя се какво да правя вече...  

Лили,
Опитай по-често да кърмиш/цедиш.. за да облекчиш слизането на кърма и бебето лесно да суче.

# 651

Тя суче по 5 макс 7 минути и после започва да се ядосва сама, виждам я как се изчервява и не ще да се мъчи на гърда, а като се изцедя си изяжда кърмата доволно премлясква и е заспала. Как да го мъчиш това мъниче 2 кила и половина.
Чакам да видя сега на консултациите да видя колко ще е качила, и пак педиатъра ми предлага консултатнт по кърмене, чудя се какво да правя вече...  

Лили,
Опитай по-често да кърмиш/цедиш.. за да облекчиш слизането на кърма и бебето лесно да суче.
Опитвам, повярвайте ми опитвам .. и като се притесня че тя плаче направо кърмата ми спира 😳. Иначе се изцеждам редовно и има кърма за повече от едно ядене, но уви самият процес не тръгва и аз рвших че няма да се притеснявам .. като не стане ще си и давам кърма със шишето и това е  Peace

# 652

Лили,
Да допълня с още един метод: притискане на гърдата по време на сукане, за да потече по-лесно млякото. Виж по-подробно тук: http://www.moetodete.bg/kurmene/vulshebni-tehniki-za-uspeshno-kurmene.html

# 653

[/quote]
Опитвам, повярвайте ми опитвам .. и като се притесня че тя плаче направо кърмата ми спира 😳. Иначе се изцеждам редовно и има кърма за повече от едно ядене, но уви самият процес не тръгва и аз рвших че няма да се притеснявам .. като не стане ще си и давам кърма със шишето и това е  Peace
[/quote]
О, ако ми се наложи да кърмя при бебшки плач и аз не знам как ще устоя на емоционално ниво... Гледах клипове с плачещо бебе и колкото и да е смешно, ми дожаля и ми се доплака и на мен: толкова мъничко, толкова крехко, с реален за него стрес от раждането и заобикалящия го непознат свят, хранене, дишане, самота и тишина по време на съня....

# 654
  • Пловдив
И аз разбрах вече какво е проблем при кърмене.Моя бебок е много апетитен и като засмуче и докторите не могат да ми помогнат.Тя слага пръст,за да пусне,а той засмуква и него та резултата беше разранени зърна.С лансинох се оправих,но миналия ден ми се зачерви едната и вдигнах Т38,5.Отидох в болницата и ми изписа АБ и каза,че може да се наложи да спра да кърма.В аптеката ме отказаха от АБ,че бил силен.Справих се с помощта на форумите-слагах зелеви листа и давах да суче често от зачервената гърда и за една нощ се оправи.
Ниааа,аз като съм Б и след раждане не си вдигам детето.Пурвия път беше на 3г,но се пазих.Сега е на 5 и е 22кг.Твоята на 2 пак си тежи та пази се после ще се носите като се възстановиш.

# 655
Здравейте момичета! Честито на всички нови мами, на останалите леко и спокойно раждане. Аз не съм писала скоро, по точно пишех в първите теми, после спрях, имах малко сложна бременност, но ви четях редовно. Сега да се отчета -моят трети син Павел се роди на 28.03., почти месец преди термина и доста преди планираното секцио, та стана секцио по спешност. Тежи 2950 и е 50см. Вече сме в къщи, хапва си добре, но не само кърма, дохранвам с АМ. Двамата му батковци са много щастливи, гушкат го и се надпреварват да го обслужват и помагат. Страхотно се държат и тримата. Раждането беше в Софиямед, при АГ, който ми следеше бременността, изключително много съм доволна от него и целия екип на Софиямед, много позитивни, усмихнати и любезни хора. Самия лекар го събудих в 3.30 през нощта, той тръгна веднага към болницата и ме посрещна с най-широката успокояваща усмивка. Всичко мина чудесно, през цялото време ме забавляваха, пуснаха музика, майтапеха се...времето муна неусетно.
Засега толкова от мен. На всички чакащи стискам палци за бързо и безпроблемно раждане и най- хубавите и кротки бебета.

Честито Мъжленце! Да е жив и здрав, много да ви радва. Той се е родил с чудесни мерки като за толкова раничко, браво.

# 656
  • Пловдив
Днес нашата шушулчица става на една седмица. От 2ри април сме у дома. Спи спокойно и се буди на равни интервали за хапване. Кърмя още от болницата, до снощи не бях изцеждала изобщо, но от вчера гърдите ми започнаха буквално да преливат (още като приближа легълцето и вече съм мокра). Изцедих по малко от всяка гърда под душа, за да сваля напрежението. Днес е по-добре, поне за сега. Мм предложи да цедя, за да може и той да храни дребосъчка и да имам повече време за мен. На мен не ми се иска да давам шише, когато могат да станат нещата и без него.
Гости не приемам  Mr. Green помолих всички желаещи да имат търпение и да ни дадат време първо ние да си я опознаем и после да им я показваме. Вчера излизахме на първата "разходка", защото се налагаше да си взема лично разни документи. Силно казано разходка, защото шушулчето спеше в кошчето в колата с мм докато аз обикалях два часа от една сграда в друга. Не се разплака нито веднъж   Heart Eyes

Чета ви редовно, но не успявам да пиша вече честичко. Честито на новите попълнения мама+бебе! Радвам се за всяко ново бебче на хоризонта  Heart Eyes на всички, които още са в комплект - леко раждане близо до термин  Heart Eyes

# 657
  • София
Привет,
както голяма част от вас и аз взех, че родих малко по-рано ( 3 седмици) официалния термин ми беше вчера.
Вече сме си вкъщи и свикваме един с друг..всичко е чудесно освен, че почнаха колики...За сега давам Лефакс, ако някой може да препоръча нещо друго? Макар, че знам, че е строго индивидуално..просто много ми е жал като го гледам душицата да се гърчи така и ми се иска да пробвам и други препоръчани капки ..И чайчето на хип приготвям, но него не мога да му го доближа до устата, много го мрази и го пия аз...Освен това и с бибероните е скаран толкова се напъва да покаже, че не ги иска че повръща от зор. Сега сме като скачени съдове, защото само сукането го успокоява...ма то не е добре така да суче по цял ден...

# 658
Кристална, много хубаво звучиш  Hug Пу пу да ви е все така кротичка принцесата  Grinning
За гостито напълно те разбирам, най-важното е вие как се чувствате в момента, а не да се угажда на роднини и приятели.

# 659
  • София
Здравейте,
 докато бебе Борис спи,използвах времето за  себе си,оправих маникюра и педикюра и сега ще си изпия кафето в компанията на форума.
 Днес май няма да успеем да излезнем на разходка,гледам  че е доста мрачно.Ще си се гушкаме вкъщи.
Тия дни трябва да отида на контролен преглед след секциото,но докторът ми е неоткриваем по телефона.
 Вчера за пръв път правихме масаж и гимнастика,Борис беше гладен и много го ядосах,голям рев му дръпна,после дори банята пропуснахме.Трябва да я правим около час и половина след ядене,хем да му селегне,хем да не е гладен (яде на три часа),днес ще пробвам така.
Кристална,честита ви седмичка!!!
potrebitel  ,в болницата го научиха на шише и АМ ,той яде вече по 100 мл,аз изцеждам още по 20.Но го слагам на гърда де,пък колкото-толкова.
 LilyRose ,на по-малко от 20 дни беше Борис,когато направихме първата кратка разходка.Утре прави месец и вече като е слънчево и спокойно си правим страхотни разходки в парка
ditmade   ,пробвай да даваш чайчето с лъжичка,аз така правя.И Борис го мрази,но с лъжичка става.Три лъжички и почивка ... и така през половин-един час,зависи как се буди

Общи условия

Активация на акаунт