Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 532
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Относно резус фактора сега четох, че изследването се прави м-у 24-28 сед ако се налага се бие ваксината, същата се слага и 72 часа след раждането? Аз също имам един аборт в 5г.с + 3 дни и от тогава все се притеснявам. Тогава не видяха емрионче, а само продно сакче, което може би е била причината за аборта. После нищо не ми изследваха... Sad ох днес ми е нещо напрегнато, извинете ме

# 91
Привет момичета,

Днес пуснах допълнителен БХС. Много неприятни усещания остави прегледа у мен. Първо чаках 40 минути докато се появи лекат да направи видеозона. После започна да ме разпитва защо е енобходим. Обясних, че възрастовия риск е 1:75...и започнах едни възклицания. ми това е ужасно. То трябва да се вземат мерки. Ще извикаме доц. Димитрова д а те види. Добре. Извикайте я си мисля аз. тъкмо ще е по-опитен лекаря, който взима мерките на бебето. Само че въпросната докторка каза, че тя нямало какво да гледа. Случая бил ясен. Трябвало амниоцентеза. Изобщо да не си губя времето с този БХС. Обяснявам, че вероятно ще стигна до там, но АГ иска още един БХС, защото ФМ е перфектна. Направиха ми снимка, докато се възмущавах от някаква колежка. Дали записаха верни показатели незнам...пратиха ме да дам кръв и в четвъртък ще чакам резултати. Повече от сигурна съм вече, че вървя към амниоцентеза, но дано приключа с нея.

Оплаках се...

# 92
  • София
Абе аз имам чувството , че тия доктори изписват хорионбиобсия и амниоцентеза, на ляво и на дясно все едно е безобидно взимане на кръв от пръста  ooooh!
Adelle08 къде ходи за вторият БХС?

# 93
Никой не кара на сила да се прави хорионбиопсия и амнио. Лекарите правят препоръки, а самите изследвания се правят по желание на бременната, която най-вероятно вече си е отговорила би ли гледала увредено дете или не, преди да предприеме процедурата. Преди няколко години правих амнио в майчин дом. Направих я по-желание, заради възрастта. Не бях правила бхс и когато отидох там попаднах на НЕ най-любезната лекарка сигурно, за която се говори че е високомерна и т.н. Та същата тази жена ме навика едно хубаво, дали съм наясно с рисковете и на какво се подлагам и защо не съм направила БХС преди това. Според мен въобще не я изписват наляво и надясно , именно защото са наясно ,че има риск.

# 94
  • София
Напротив, препоръчват я на общо основание. С миналата ми бременност нито една мама от отчетната не беше и чувала за тези процедури. В момента колко сме тук с препоръчани амнио, хорионбиопсия и кръвни тестове? 6? 7? Ако не и повече. Раздават ги тези препоръки като бонбонки. Не ти ги назначават, но ти пускат мухата, за да го направиш по свое желание. Като ти кажат, че детето ти може да е увредено и единственият начин да знаеш със сигурност е тази процедура, естествено, че в повечето случаи ще се подложиш на нея, колкото и да е опасна. А те си връзват гащите - само са ти препоръчали. Решението е твое, рискът е твой.

# 95
Здравейте, чета ви редовно, но не съм много активна. Ние ще си имаме още едно момиченце.
Мислите ли да замразявате стволови клетки и какво ви е мнението по тази тема?
Честита първа пролет и имайте прекрасна седмица 💐

# 96
мисля, че съм най-възрастната в темата моят възрастов риск е 1/47. Според теб трябва ли да съм изтрещяла вече? Ами не , не съм.Не са ме филмирали излишно.
 Също така съм наясно, че след определна възраст качеството на яйцеклетките се влошава и сме поели риска да станем родители на по-късна възраст. Дори и да  са 6 или 7 дамите в темата , май всички са 30+ . така, че не е без основание.
Ако има изследвания / кръвни, цитонамазка/ които лекаря ни ги е спестил, но ни се полагат вой до небесата, ако пък ни препоръчат нещо - пускали ни мухата. Угодия няма. Пак казвам една жена тръгвайки да прави подобна манипулация вече е взела решение. Някои си чакат феталната морфология в 20 и някоя седмица и за тях това е абсолютно достатъчно

# 97
  • Варна
Утре съм на консултация,стискайте ми палци бебетата да са добре...

# 98
Момичета, здравейте!
Колко много съм изпуснала! Записвам се да следя и ще влизам по-често че сте много активни и като изпусна не мога да ви настигна!

# 99
  • София
Грозда моят пост беше не просто предположение, а и в следствие на доста четене по темата /особено последните дни/ за ранни изследвания, БХС ,ФМ,неинвазивни тестове, мнения на доктори и т.н. И естествено, че никой насила не те кара за нищо. Аз съм на мнение, че винаги е хубаво да се направят допълнителни измервания или ФМ, или каквото там трябва, преди да се втурнеш за хорионбиопсия, която не е безобидна манипулация особено в рискова бременност. Разбира се, че решението и отговорността си е твоя.
Ти сега прави ли БХС или ще правиш амнио?
skabiela стискам палци!

# 100
  • София
Амниоцентеза и хорионбиопсия би трябвало да се препоръчват при риск по-висок от 1:250. Това ми обясни проф. Кременски. А в Англия е при риск по-голям от 1:150.
При мен изчисленият риск от БХС е 1:1650 и въпреки това ме облъчиха ужасно в Щерев. С такъв тон ни го обясниха със съпруга ми, че да се почустваме супер безотговорни, ако не вземем мерки да пуснем поне кръвния тест, а за още по-сигурно и кръвен, и хорионбиопсия. След като вече го пуснах и платих, внезапно всички смениха тона и стана ясно, че изобщо не съм толкова рискова и всъщност нищо толкова притеснително нямало, при толкова добри резултати от БХС изобщо не било нужно и т.н...  ooooh!

# 101
Barbi, правих бхс, както вече споделих и по-горе , риска е много голям заради възраст, при мен обаче  бебета са две при това еднояйчни близнаци.  Ще правя втори след 3 седмици.  Ако беше едно направо щях да си направя амниоцентеза, без бхс.  Първо вече съм я правила и знам какво да очаквам, второ бях спокойна що се отнася до тези рискове, които се изследваха, още повече, че си бях пуснала и разширения пакет. Това не означава разбира се, че до края на бременността няма да има други изненади. НО отмятам нещата едно по едно. И не мисля много напред в бъдещето.

# 102
  • София
Грозда  Hug
Аз с бременният си мозък бях забравила, че си с близнаци, мисли положително, всички ще е наред  Hug
Напоследък съм толкова разсеяна и толкова забравям, направо до безобразие.

# 103
И първия и втория БХС направих в МД.

Аз предпочитам повече изследвания и по-голяма сигурност, но е вярно, че като те погледнат стреснато и възкликнат "Ах на тази възраст!" - 41 г. съм, няма как да не се стресна и притесня. Уффф как ми се искаше всичко да е спокойно. Да се разхождам и да не мисля за малформации...

# 104
Не се стресирай баба ми е родила майка на 40, но тагава незнам колко са я следили изобщо. Няма да си първата и последната. Просто сега искат да следят повече нещата. На запад дори мисля задължително правят амнио и пак човек може да откаже(новия епизод на Бриджит Джоунс е на тази тема, тя чака бебе и над 40, но се уплаши от амниото и не позволи, гледайте мн е забавен). Но те разбирам, защото и аз сега се стряскам от всяко изследване. Също съм разсеяна, забравям пуснати лампи, като тръгна за работа, ММ ходи да ги гаси...и т.н.

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 18:34 от Lilince123

Общи условия

Активация на акаунт