Любители на кучета - 71

• 67 433
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
И аз имам спомен от една стара, според мен, овчарка, скочи на Рекс, когато беше някъде на година и половина. Сбориха се и Рекс я набори, той моят хубавец не знае да хапе, бори се, бие с лапи и лае гръмовито. Та оня идиот без никакво извинение, пред мен нарита кучето, като опяваше нека те бият, нека те бият, като не знаеш ти да биеш. Когато го виждах, все го заобикалях, защото кучето му ръмжеше по моето от доста време, а той все пуснато го разхождаше и ме беше страх за Рекс, все пак малък си беше (за мен Simple Smile). Но тогава се засякохме на една поляна и стана въргал. Избеснях и, както бях умряла от страх, че кучето му ще изяде моето,  му се развиках, че заслужава аз да го наритам и да му счупя главата, така ми дожаля за овчарката. Няма да забравя как подви опашка и направо свали задницата до земята. Не знам с кой акъл съм се заканвала, можеше той да ме набие, като нищо. Но остана ням, нямаше реакция. После ММ ми казва, е, пък ти като се развикаш, не знаеш колко си страшна Simple Smile, та явно съм го сащисала, не е очаквал. Голяма напаст са........

# 601
При мен такива хора не съм срещала,но лошото е че повечето дворни кучета ги пускат на свобода,а те са предимно каракачанки  ooooh!
Аз живеят в Банско и общо взето навсякъде или се разхождат такива кучета свободно или просто трябва да се качвам до гората,за да го разхождам,но и там се срещат понеже горе пасят пвците и има овчарски кучета  Crossing Arms аз гледам да съм доста далеч от тях,ако те са в левия край на поляната,то аз бягам ехеее през едни баири далеч далеч Joy 

Днес горе видяхме едно голямо куче,приличаше на Макс,но беше по светъл от него и доста си играха,мятаха се наляво надясно и зачезнаха към реката и нашия си иде мокъъъър Joy а не обича хич водата и голямо търкане пада в треволяка Joy

Та имам въпрос- когато с кучетата ходите до реки и поточета и са мокри,после къпете ли ги задължително  newsm78
В смисъл ако всеки ден се мокри  newsm78

# 602
При мен такива хора не съм срещала,но лошото е че повечето дворни кучета ги пускат на свобода,а те са предимно каракачанки  ooooh!
Аз живеят в Банско и общо взето навсякъде или се разхождат такива кучета свободно или просто трябва да се качвам до гората,за да го разхождам,но и там се срещат понеже горе пасят пвците и има овчарски кучета  Crossing Arms аз гледам да съм доста далеч от тях,ако те са в левия край на поляната,то аз бягам ехеее през едни баири далеч далеч Joy 

Днес горе видяхме едно голямо куче,приличаше на Макс,но беше по светъл от него и доста си играха,мятаха се наляво надясно и зачезнаха към реката и нашия си иде мокъъъър Joy а не обича хич водата и голямо търкане пада в треволяка Joy

Та имам въпрос- когато с кучетата ходите до реки и поточета и са мокри,после къпете ли ги задължително  newsm78
В смисъл ако всеки ден се мокри  newsm78
За къпането в реки не знам- нямам опит с малките, но може би трябва да се почистят ушичките/ очите. Лек масаж (започва едно джвакане, когато има вода или ушна кал) и може би един/ два пъти седмично Epi Otic, например (казвали са ми, че е най- подходящ за честа употреба), защото реките не са най- чистото място, за съжаление. А за очичките- стерилна марля с физиологичен разтвор(ние ползваме Naso Libero). Накапва се в очите и после върху марлята. Почиства се от външния край към вътрешния. Те затварят очичките по принцип, което улеснява минаването с марля. А и с накапването се изчиства вътре, а с марлята отвън и това, което се е стекло от накапването.
Аз лично бих направила това, защото очите и ушите ми се струват доста уязвими (бактерии, боклуци и др.)
Но попитай, когато ходите на профилактичен  Wink

# 603
  • UK
Аз май съм разказвала една случка с една бабичка.

През октомври-ноември разхождам Джинкс, той тогава 4-5 месечен беше някъде, листата нападали в различни цветове в парка, голяма красота, разхождаме се, правим си снимки и ни е приятно. В един момент на 50м от мен фиксирам бял ретривър с една баба на 70+. Зачудих се, ама двете кучета не се бяха видели още, та си продължихме напред, щяхме да се разминаваме.
Да, ама онова като фиксира нашето, като почна да ръмжи, да се тегли от бабата... Аз хванах нашия за каишката и го държа при мен, като очаквам жената да се скара на нейното и да поемат на някъде по-бързичко и да се разминем, че няма как да се върна. Онази колко му се скара не знам, ама оня ми ти бял звяр като се изскубна с автоматичния повод от ръката ѝ, като хукна към нас, Джинкс седи и му маха опашка, онова ръмжи и лае и спира до него, цялото наежено, направо лошо ми стана. Нашият веднага по гръб и му подава приятелски лапа.  Whistling
Идва бабата, онова бялото ръмжи, та се не трае, и бабата ми вика "Ооо, той тея хич не ги харесва", с една такава неприязън и гледа към моя, все едно той за всичко е виновен.  Sick Даже не се извини, ама ми показа как автоматичния повод ѝ беше нарязал ръката. Много се ядосах и си викам, като нямаш сила, къде си тръгнала с 40кг куче да разхождаш.
Ей сега преди две седмици пак ги видях отдалеч, направо заобиколих, че имаше откъде, ама се натоварих психически само при спомена.

На него му правили пролетна фотосесия иначе.
Скрит текст:

# 604
Chihuahuas Mom идеята за съставяне на списък с места, на които се разхождат агресивни кучета е добра, но пък поне в моя град има идиоти, които ходят и си търсят къде да се присламчат за да доминира кучето им. Т.е. те не стоят само на една площадка, ами се движат навсякъде, където знаят, че се събират кучета за игра и гледат сеир като си пуснат кучетата.  ooooh!

Джинкс колко много е пораснал и все по-красив става. Беше малък мушмул като се появи тук в темата.
adorable™ твоят случай ме подсеща за един мъж, който вечер разхожда едно хъски в двора на училището до моя блок. Та кучето е пуснато и обикаля в двора на училището, а стопанина върви по тротоара от вън до оградата. Една вечер след работа извеждам Макс и след обиколката на блока за нуждите реших да направим една обиколка на двора на училището за да изразходи енергия и се натъкваме на хъскито. То идва към нас и почва да ръмжи и да се ежи, съответно и Макс почва да ръмжи. Появява се стопанина и с триста зора си хвана кучето. Първо го викаше, но той не идваше, а после прескочи оградата за да дойде до нас и да си го върже. И след като си върза кучето се обръща към мен и моето куче и казва, че който бил лош (демек моето куче) ходело вързано на повод, а неговото понеже е такава хрисима душичка ходел пуснат. Много ме подразни това му изказване и му казах, че и неговото не е никак добро, но пък е пуснато, че и идва до моето да му ръмжи и че следващия път ако пак се случи същата ситуация, ще го пусна и моето, а то освен че може да ръмжи, може и да хапе и да не пуска и определено неговото ще е потърпевшото.  Mr. Green Нещо си измомоти и възмути човека и си тръгна. Не обичам да отговарям по този начин на хората, ама понякога са толкова нагли, че се налага да им натъртя, че кучето е стаф и като всеки представител на породата хапе за врата и не пуска. Като си знам зверчето и винаги е на повод в града, но околните като си знаят техните защо решават, че могат да ги рахождат пуснати и че аз съм длъжна да опазя и озаптя и тяхното и моето.  ooooh!

Вери - малката Етърва М.А. Макс влиза и сутрин и вечер в един напоителен канал, а като се постопли още малко ще го прехвърля от другата страна на дигата и ще се разхождаме покрай Дунава. Та и там е едно скачане и плацикане постоянно във водата. Измивам лапите и стомаха, защото като са мокри и при допир с почвата стават кални. За цялото тяло прилагам два варианта - 1) пръскам с шампоан-спрей без отмиване и подсушавам с хавлия или 2) забърсвам с мокри кучешки кърпи и подсушавам отново с хавлия. Те си пазят ушите така ще там вода почти не влиза. Ако мислиш да режеш ушите на Тайсън имай на предвид, че къпането ще му стане трудно, защото тогава постоянно ще влиза вода в тях. Иначе чак такова пръскане и чистене на уши и очи, както по горе писаха, не правя. Само ако е било много прашно капвам с физиологичен разтвор в очите и с марлята леко забърсвам, а ушите си ги следя и ако видя, че натрупва замърсяване с мек памучен тампон бъркам и забърсвам, като отново леко навлажнявам с физиологичен разтвор. Въпреки, че Дунава е изключително мръсна вода, както и водата в канала (която е пак от реката) за щастие звяра не е имал проблеми с кожата, козината или пък с ушни/очни инфекции. Ако видиш, че при Тайсън се проявят някакви нежелани реакции ще е добре да го пазиш от водата в реката, ако ли пък всичко е наред си го оставяй да си се радва и къпе в нея.

# 605
  • София
Ох, тея случки ми напомниха навремето случки с Бела (когато имах само нея). Живеех на друго място и всеки ден ходехме вечер в парка с Бела. Събирахме се една групичка "кучкари", и кучетата си играеха, разбираха се. Имахме алабай в групата, ротвайлер... все добрички и душички.  Беланка се разбира с кучета, но един ден дойде някаква девойка и си доведе нейния рот, още малък. Женска, абсолючно невъзпитана. Започна да се мята по кучетата, Бела не я хареса и я подмина, обаче онова не трае и като й се нахвърли в гръб... Ужас, едвам отървах Беланката, онова куче ме ухапа по ръката. Моята беше вързана, а нейната не, но това не попречило на стопанката да обвини нас - мен и Бела. Ние веднага се изнесохме след случката, на следващия ден групата ме посрещна и ми разказаха как оная заплашвала, че ще ме съди, че Бела й била съсипала кучето, като му разкъсала едното ухо (групата потвърди, че имало дупка в ушето) и т.н. Ей, побеснях, казвам ви. Повече обаче не се върна в парка по това време и съм много доволна. Бела не е агресивна, никога не е била агресивна, но знае да се пази.
Имаше и една, дето живее до парка с един женски маламут. Ама адски злобна кучка (маламута де, не жената), на всички кучета се хвърляше да ги хапе. Ей, тая жена май изпитваше удоволствие да излиза почти всеки ден, когато групата ни е там, и да си пусне кучката. Почти всеки път се стигаше до кучешки бой, веднъж и Бела беше в мелето, бяха 3-4 кучета включени...
Затова сега разхождам Балу и Лили без да се събирам с кучкари. Писна ми да ми нападат кучетата, да има пострадали при разтърваването и накрая пак аз/ние да сме виновни... А и Лили вече ненавижда всякакви кучета и им ръмжи... Спестявам си инцидентите.

# 606
  • У Диспансера ...♥♥♥
Много сладък тоя Макс, като гледа козунака  Joy Joy Joy

# 607
Той сладък като гледа козунаците, ама лошото е че не могат да му устоят у дома и за това е направил яка гърбинка и се чудя как да отслабне.  Joy
Коте и аз съм забелязала, че все вързаното куче е виновно. Ако пък е по-голямо на размер.. едва ли не как си позволяваш въобще да се появяваш сред други кучета.  Naughty Онзи ден до входа засичаме комшийския пекинез и понеже го видях на време и скрих Макс да не го види и да почне да лае, че стресира комшийката. Ами той пекинеза като ме видя мен почна да лае и ръмжи и съответно и Макс го чу и започна да лае. Скарах му се и му хванах муцуната и той млъкна, но пекинеза не се спира. Ето, че все пак има някаква провокация и от отсрещната страна, но понеже Макс е по гласовит и до сега не чувах, че и пекинеза се ежи насреща ни. Иначе пекинеза най-редовно ни лае, когато минаваме под терасите. Вчера друга жена, която живее в къща до нашия блок каза, че пекинеза идвал и лаел и ръмжал по нейния лабрадор. Правя си извода, че и той не е любител на кучетата, ама иначе комшийката мен ме пита защо Макс не харесвал други кучета.  Crazy Казах й че не харесва само пекинезите, с другите няма никакъв проблем, което си е точно така.

# 608

Коте и аз съм забелязала, че все вързаното куче е виновно. .....

Съвсем наскоро бях точно така "виновна". Една госпожа от съседев блок си разхожда пуснато хъските, към 2 годинки е. А тя си блее назад някъде. Изскочи хъскито срещу нас, Рекс на повод, нададоха вой и двамата и хъскито нападна. Викам аз, ама кой да ме чуе. Появява се госпожата, аз крещя да си хване кучето и тя казва, че видяла как мойто нападнало. Е, такъв скандал отнесе, като се развиках кое куче е пуснатото и как моя на повод от 1 метър е нападнал. Замина си за нула време. И след няколко дена пак среща. Вали и аз с чадър. Спуска се хъскито, моят и той се ежи, а съпровождащ на хъскито не се вижда. Викам аз "не", ама онова напада и нъл съм умна, при всеки негов скок към Рекс пъхам разтворения чадър между муцуните на двете и викам. Така на няколко пъти и не можаха да се сдавучкат. Появи се господин тоя път, извика хъскито, аз викнах по него.....абе, научих се на висок тон да говоря заради някои кучкари, ама наистина ми писва. Simple Smile

# 609
Сиви,той явно по дупе е цопнал в рекичката само Joy беше до половината мокър и главата суха  hahaha  но аз да си питам все пак хахах кога къде и какво да правя  Mr. Green
Тази седмица ще насрочиме ден за рязането на ушите  ooooh! принципно аз съм против (и така си ми харесва като Фродо  Mr. Green ), но брата иска и надделява  Crossing Arms

Ти дунавско чадо ли си  newsm78 щото и аз  Mr. Green

Ааа Систър ти видя ли го с цацата хахахахах там беше уникален  Joy

# 610
Тази седмица ще насрочиме ден за рязането на ушите 

Вери, нали забраниха купирането на уши и опашки, знам, че ветеринарите отказват тези манипулации. Освен, ако не е отменено, не съм се интересувала. Peace

# 611
Вери, а той още какви муцуни жални е правил, но не съм документирала всичко. Просто няма как някой да седне да яде и той да не го гледа жално и да слюнкоотделя. Винаги оставя локва слес него по пода.  hahaha И да, на Дунава живея. Party
labrex явно всички имаме сходни случки. Радвам се, че съм в малък град и с колата мога да го разхождам из околните полета и по брега на реката. То и през града минава реката, ама там има деца, хора, кучета. Няма такова спокойствие. Хем сутрин си пия кафенцето на въздух и зеленина, хем Макс обикаля свободно без да притесняваме някого или някой да притеснява нас. А от цялата работа и есно диво куче, започне да се социализира и да си играе със себеподобно, както и да се доближава до хора (по точно до мен, че там други няма).

# 612
  • София
Леле, големи премеждия с тия големи кучета!
Моята принцеса като я видят, всички я пазят и си връзват кучетата.
Иначе тя си е кротка.
Има две-три дребни женски, с които не се харесва, но се научихме да се избягваме вече.

# 613
Лабрекс,мисля че е забранено уж,но доктора си извършва тази манипулация  Peace и е доста добър и съм сигурна,че няма да направи беля  Peace

Сиви, аз съм от Видин,но Тайсън нямаше честта да се разходи по градската hahaha и да види Дунава  hahaha

Ох честито ми и на мен  ooooh! 1-вия кърлеж хванат  ooooh! и то пред нас го полазил някъде,защото го гледах,когато слязохме от поляната и нямаше нищо  Crossing Arms  такава паника и се шашнах да не вземе се забие и как да го махна  ooooh! чак като го махнах и го метнах настрани,че иди после го търси къде го метнах и с фенерчето на телефона търся гадината Joy и я смачках накрая

# 614
Радвам се, че съм в малък град и с колата мога да го разхождам из околните полета и по брега на реката.

Sivi, години наред бяхме в режим на такива разходки, всеки ден след работа извън града, в почивните дни и по два, и по три пъти сме го извеждали по поляните да тича на спокойствие. Може би от година някъде вече не го правим толкова редовно, просто той не тича така вече, но още излизаме понякога за по-спокойни разходки, аз обикалям поляните с Рекс, ММ си чете вестник на чист въздух. Simple Smile Добър вариант е това! Peace

Отвратителни са тия кърлежи, май няма спасение от тях. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт