Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да дам рибено масло на кучето си?
Какво да правя, ако кучето ми е лакомник и не иска да яде?
Как да попреча на кучето си да се подхлъзва и пада във водата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да дам рибено масло на кучето си?
За да дадете рибно масло на кучето си, можете да използвате течна форма на продукта и да го смесите с храната му. Ако използвате капсулки, можете да ги пробиете и да изсипете съдържанието в храната му. Важно е обаче първо да се консултирате с ветеринарен лекар относно дозировката спрямо теглото на кучето.
-
Какво да правя, ако кучето ми е лакомник и не иска да яде?
Ако вашето куче е лакомник и не иска да яде, можете да опитате да ограничите предлагането на лакомства и храна от масата. Освен това можете да се консултирате с ветеринарен лекар, за да изключите всякакви здравословни проблеми и да получите съвети за управление на хранителните навици на вашето куче. Ако вашето куче не иска да яде, опитайте да смените вида на храната, насърчете го да се движи повече или се консултирайте с ветеринарен лекар, за да изключите здравословни проблеми. Наблюдавайте поведението и енергийните нива на вашето куче, за да идентифицирате причината за намаления апетит.
-
Как да попреча на кучето си да се подхлъзва и пада във водата?
-
Как да попреча на кучето си да се качва на леглото ми?
-
Какво да правя, ако кучето ми се подхлъзне и падне във водата?
). Но тогава се засякохме на една поляна и стана въргал. Избеснях и, както бях умряла от страх, че кучето му ще изяде моето, му се развиках, че заслужава аз да го наритам и да му счупя главата, така ми дожаля за овчарката. Няма да забравя как подви опашка и направо свали задницата до земята. Не знам с кой акъл съм се заканвала, можеше той да ме набие, като нищо. Но остана ням, нямаше реакция. После ММ ми казва, е, пък ти като се развикаш, не знаеш колко си страшна 
аз гледам да съм доста далеч от тях,ако те са в левия край на поляната,то аз бягам ехеее през едни баири далеч далеч

Даже не се извини, ама ми показа как автоматичния повод ѝ беше нарязал ръката. Много се ядосах и си викам, като нямаш сила, къде си тръгнала с 40кг куче да разхождаш.
Онзи ден до входа засичаме комшийския пекинез и понеже го видях на време и скрих Макс да не го види и да почне да лае, че стресира комшийката. Ами той пекинеза като ме видя мен почна да лае и ръмжи и съответно и Макс го чу и започна да лае. Скарах му се и му хванах муцуната и той млъкна, но пекинеза не се спира. Ето, че все пак има някаква провокация и от отсрещната страна, но понеже Макс е по гласовит и до сега не чувах, че и пекинеза се ежи насреща ни. Иначе пекинеза най-редовно ни лае, когато минаваме под терасите. Вчера друга жена, която живее в къща до нашия блок каза, че пекинеза идвал и лаел и ръмжал по нейния лабрадор. Правя си извода, че и той не е любител на кучетата, ама иначе комшийката мен ме пита защо Макс не харесвал други кучета.
Казах й че не харесва само пекинезите, с другите няма никакъв проблем, което си е точно така.
но аз да си питам все пак хахах кога къде и какво да правя