Кюретаж и забременяване след това - тема 72

• 44 793
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Рени, да.. моят мъж е супер, хайде да не го хваля, ще кажа, че не мога да се оплача, но за темата за забременяване....
просто не мога да го търпя... наистина, имам чувството, че сме на война. Иска го колкото и аз, но за нищо не ме разбира... даже се дразни, че ги изживявам толкова.. времето било пред нас ... само като го чуя и полудавам.. всичките ми аборти сама си ги преживявам.. като баща е страхотен, но на тая тема, още докато не е видял бебето и вс му е "е голяма работа, другия път.."
ама не той стои и брои дните и клечи над тоалетната  всеки път и се взира в тестовете и вижда линии дето не съществуват само, защото му се искат, или пък като се случи, не той преживява вс тези психически и физически травми,
Които ще останат за цял живот Sad
Аз пък мисля, че мъжете ни се държат и заради нас. Неглижират го заради нас, за да ни покажат, че вярват, че така е трябвало да се случи и че ще стане когато трябва, а не когато искаме.
Да, не страдат с нас, но как можеш да обясниш на един мъж изтръпването и пеперудите, когато си забременяла, или леката притискаща болка всеки ден, която напомня,че в теб расте вашето дете /все неща, които за него са абстрактни/. Той продължава да вижда жената до себе си и нищо повече. Затова и при загубата не се съсипват, за тях тя е толкова абстрактна колкото и бременността, особено през първите месеци. Него го боли, но за теб, защото теб вижда страдаща, а него... бебчето, нито го е усетил ,нито го е видял и няма реална връзка с него. На моменти и аз страдам, че моят мъж не реагира особено при случилото се, но виждам, че е загрижен за мен и така стигам до описания по - горе извод.

# 151
Зия,защо си пуснала хормони толкова рано,12 дни след К, без да ти е минал първия Ц,за мен резултатите не са реални...

Рени,желая ти болката да отшуми възможно най-бързо и скоро отново да си Б,този път до финал. Причината може,да е всякаква, може да е просто хромозомна аномалия или да има проблем. Ако искаш да си спокойна при следващи опити, най-добре пусни изследванията от 1 страничка. Дори да не излезне нищо, поне няма да си вкарваш излишни филми,а психиката е много важна и доста влияе. Успех и кураж!  Hug

# 152
Благодаря на всички за подкрепата и за това, че не ме мислите за някоя лиглa, защото имам две деца, а страдам толкова мн. Само вие знаете какво ми е. Зиa не си мисли такива неща, ще станеш майка и ще си мн щастливa. А по отношение на мъжете-на следващият ден след кюртaжa мъжът ми звъни и ми се цупи, че съм сложилa чесън в зеления боб, а той не обича! Представяте ли си, затворих тел. И се разплaкaх. Толкова за мъжкото разбиране. Като се разплaкaх пред кабинета когато разбрах, че няма да има бебе, бешр мн мил и ме успокои сдумите-спокойно, ще ти направя друго бебе

# 153
  • София
Рени, не се притеснявай.
Както е възможно да има проблем, така е и доста вероятно несполучливата бременност да е случайност  Peace  Естествено, хубаво е да си пуснеш поне някакви основни изследвания, но почти всяка жена има поне една неуспешна бременност.
Все пак съществува нещо като естествен подбор, случват се грешки, или пък точно този сперматозоид не е бил наред. Тъй, че има надежда  Wink 

# 154
Здравейте отново момичета,днес бях на преглед при др гинеколог.Каза,че вижда плоден сак и жълтъчно мехурче,5гс и6 дни,също така каза да сменям утрогестана с дуфастон и папаверин.Про лема е ,че това зацапване продължава,а тази вечер беше по червено и малко повече,направо се отчаях и мисля,че всичко е свършило.

# 155
Рени, не се притеснявай.
Както е възможно да има проблем, така е и доста вероятно несполучливата бременност да е случайност  Peace  Естествено, хубаво е да си пуснеш поне някакви основни изследвания, но почти всяка жена има поне една неуспешна бременност.
Все пак съществува нещо като естествен подбор, случват се грешки, или пък точно този сперматозоид не е бил наред. Тъй, че има надежда  Wink 
Благодаря ти. Края на другия месец след прегледa в тутракан ще пусна както казваш поне основни. Но днес ми дойде първия цикъл и се чудя да отида ли след него на преглед или да чакам края на април в тутракан нaпрaво

# 156
  • Вестерос
Само имай предвид за резултатите ти, които си пуснала сега, че няма да са много точни, защото се чака поне първия цикъл, а за някои доста повече време  Peace

# 157
Оф,днес ми е особено тъжно и криво.Дали защото стоя вкъщи,малката е толкова кротка,че не ми е никакъв ангажимент,дали защото толкова мн съм надебеляла,че не мога да се понасям.Може да е заради това че ми дойде първият цикъл,толкова се радвам,че като по часовник ,точно на датата на която си ми идва,и тече както всеки път,няма съсиреци,няма нищо особено или различно.Но сякаш чак сега реално осъзнах че нищо от това което бях планирала няма да се случи.И незнам какво да правя занапред,трябва нови планове.Правя си и асоциации,че точно като забременях с малката беше по същото време като сега-последният ми цикъл ббеше с разлика от два дена със сегашния.Незнам момичета,доктора ми каза да правим бебе след първия цикъл,вие какво ще ме посъветвате.Не изпитвам страх ,поне в момента,но...незнам.А и аз не вярвам,че ще стане от първия път,не съм от толкова бързо забременяващите колкото и да ми се иска.

# 158
  • Варна
Renidimova, за първи път чувам доктор да даде зелена светлина за бебеправене веднага след първия цикъл, освен ако не си се изчистила сама, без кюретаж.  Всеки решава сам за себе си и преценява рисковете, които поема, но в случая, според мен е по-добре да си пуснеш изследвания, ако разбира се имаш финансовата възможност, защото не са особено евтини, и след консултация с лекар да възобновиш бебеправенето. Да,ще отнеме 2-3 месеца, но ако недай си Боже има някаква причина, то трябва да предприемеш лечение,за да бъде следващата бременност успешна.
Знам,че нямаш търпение, всички сме така, но понякога нетърпението е лош съветник Simple Smile

# 159
  • Вестерос
На мен 3-ма доктори ми казаха поне 3 месеца, все пак  хормони бушуват, трябва да отшумят. Ето при мен минаха 6 месеца даже и още не съм готова . Страх ме е.

# 160
  • София
Рени,
Ако започнеш веднага опити след кюртажа  организма още не се е възстановил. На матката, лигавицата и хормоните им трябва поне 2-3 месеца да се върнат в нормално състояние.

Мел, Кафе,
Ако ще пускате изследвания за тромбофилия - те не се поемат от ЗК. Най-евтиното и най-пълно изследване е разширен пакет в Майчин дом. Резултатът излиза за 10 дни. В Геника е 160 и резултатите май излизат по-бързо.
Кафе, без да те плаша, това което разказваш съвпада точно с моята бременност, която приключи в 13 гс заради хематом 5см и отлепяне на плода. В последствие разбрах че имам тромбофилия и трябва да съм на терапия с НМХ при бременност.
Хормоналните препарати са кръвосъсирващи и допълнително могат да увеличат запушването на капилярите, ако имаш тромбофилия и тя се прояви.

Виж и Бабъл какво е написала за нейната неуспешна бременност. Тя наскоро роди бебче с подходяща терапия по време на бременността.

Тиф, няма от какво да те е страх - действай по малко с изследванията  Hug

# 161
Delisardeli,благодаря,че ме подсети аз изобщо не бях се сетила .Странно обаче ми казах ,че няма отлепяне на сака,но и не знаят защо е това зацапване.При кухо яйце знаете ли дали има покачване на чхг?

# 162
  • Вестерос
Така и действам аз. Или утре или другата седмица ще пускам тат и мат, отделно утре ще ходя да видя резултата от цитото. Но за тромбофилията ще чакам до към юни.

# 163
  • София
Кафе,
При мен имаше контракции и се виждаше хематом в 6гс, когато видяхме и пулс. Прокървих още в края на 5гс, но тогава доктора нищо не ми обясни, само ми предписа висока доза прогестерон. Също така ме разпита за фамилна предразположеност към тромбофилия (каквато аз нямам), но не ме прати на изследване, а аз изобщо нямах идея защо ми задава подобни странни въпроси.
Така че ако имаш възможност - пусни си изследвания за тромбофилия без да отлагаш. Ако се окаже че имаш проблем, може да започнеш терапията веднага и това да повлияе добре на бебчо. Hug
Delisardeli,благодаря,че ме подсети аз изобщо не бях се сетила .Странно обаче ми казах ,че няма отлепяне на сака,но и не знаят защо е това зацапване.При кухо яйце знаете ли дали има покачване на чхг?

# 164
Delisardeli,благодаря,още утре ще коментирам с нея въпроса и ще пиша да кажа какво се случва.Желая на всички успех☺

Общи условия

Активация на акаунт