Кюретаж и забременяване след това - тема 72

• 44 793
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
На мен 3-ма доктори ми казаха поне 3 месеца, все пак  хормони бушуват, трябва да отшумят. Ето при мен минаха 6 месеца даже и още не съм готова . Страх ме е.
Аз съм същата.  При мен А беше септември но честно казано все още не съм готова да възобнобновя опитите.  А и знам, че времето лети и няма за кога да отлагам.  Не се чувствам готова,  ама то кога ли ще бъда де.

# 166
  • Вестерос
Аз се успокоявам, че скоро направих 30, то не че е гаранция това де. В началото си мислех, боже 3 месеца, много време, а толкова бързо минаха 2 по 3 хич не ги усетих.

# 167
Renidimova, за първи път чувам доктор да даде зелена светлина за бебеправене веднага след първия цикъл, освен ако не си се изчистила сама, без кюретаж.  Всеки решава сам за себе си и преценява рисковете, които поема, но в случая, според мен е по-добре да си пуснеш изследвания, ако разбира се имаш финансовата възможност, защото не са особено евтини, и след консултация с лекар да възобновиш бебеправенето. Да,ще отнеме 2-3 месеца, но ако недай си Боже има някаква причина, то трябва да предприемеш лечение,за да бъде следващата бременност успешна.
Знам,че нямаш търпение, всички сме така, но понякога нетърпението е лош съветник Simple Smile

Ами и на мен ми стана чудно,при условие,че точно този доктор ме чисти,по принцип е мн.добър в абортите и след прегледа ми каза,че ввсичко е добре,матката била възстановена,представяте ли си.
А за това че нямам търпение-да,направо толкова искам да съм бременна Cry,но ме е страх,че няма да забременея лесно.Ами ще изчакам да отида на преглед в Тутракан и да видим какво ще каже той и кои изслледвания ще правя.

# 168
При моят опит с абортите (без кюртаж), всеки ми каза различно - да не чакаме, 2м и 3м. Изчакахме 3м и пак така стана, други не чакат и си раждат деца. Всичко е много относително и ако някой знае кое е правилното за него, ще го направи. Моята приятелка с 5 спонтанни, след последния на 40г решила, че се предава и това е, край, но забременява без цикъл след спонтанния и нейното обяснение за успешния край е, че може би терапиите и прогестерона от последния спонтанен са помогнали за това да си запази сина. Доста труден път е минала, а и предвид годините, не искам да си представям ужаса.
Аз лично не се страхувам да изживея и още 1 или 2, колкото трябва докато си родя живо и здраво дете, гадно ми е, но минава. Най-жестоко е чакането и мисълта кога ще е следващия път. Може да е след месец, може да е след година.. а
А да ви кажа и моят мъж хич не улеснява този период, не знам как цял месец не спира да ме желае, но когато дойде време на ову и все се случва да е болен, изморен, или каквото и да е и това така да ме изнервя.. аз това вчера разсъждавах, че точно имам фобия от това цялото бебеправене...

# 169
  • София
Аз никога не съм имала кървене по време на бременност.Преди последната и със сина ми имам неуспешни-не съм кървяла, никога не е имало отлепване.Просто спират да се развиват.

# 170
При моят опит с абортите (без кюртаж), всеки ми каза различно - да не чакаме, 2м и 3м. Изчакахме 3м и пак така стана, други не чакат и си раждат деца. Всичко е много относително и ако някой знае кое е правилното за него, ще го направи. Моята приятелка с 5 спонтанни, след последния на 40г решила, че се предава и това е, край, но забременява без цикъл след спонтанния и нейното обяснение за успешния край е, че може би терапиите и прогестерона от последния спонтанен са помогнали за това да си запази сина. Доста труден път е минала, а и предвид годините, не искам да си представям ужаса.
Аз лично не се страхувам да изживея и още 1 или 2, колкото трябва докато си родя живо и здраво дете, гадно ми е, но минава. Най-жестоко е чакането и мисълта кога ще е следващия път. Може да е след месец, може да е след година.. а
А да ви кажа и моят мъж хич не улеснява този период, не знам как цял месец не спира да ме желае, но когато дойде време на ову и все се случва да е болен, изморен, или каквото и да е и това така да ме изнервя.. аз това вчера разсъждавах, че точно имам фобия от това цялото бебеправене...
Така е, случаи много. Аз четох за успешни бременности след аборт още преди първия цикъл. Абе здрав ли е организмът всичко е възможно. Да ви дам пример-сестра ми без да планувaт, без да ги правят самоцелно имат три деца. Когато забременя с третото първото беше на три години, а второто на пет месеца.

# 171
  • Вестерос
Аз никога не съм имала кървене по време на бременност.Преди последната и със сина ми имам неуспешни-не съм кървяла, никога не е имало отлепване.Просто спират да се развиват.

И аз така, една капка нямах, всичко точно, но пак спря да се развива.

# 172

И аз така, една капка нямах, всичко точно, но пак спря да се развива.
Нa мен докторът ми кaзa, че сиг. кръвтa ми е гъстa и не стигa до бебо до сърцето, но видиш ли тези изследвaния били скъпи, aз съм с две децa, тa дa не сън ги прaвелa. Тези доктори ни кaрaт дa игрaем рускa рулеткa с  бременносттa. Или ще стaне или.. .

# 173
Просто някои са по-плодовити и здрави... кого можем да виним...
Интересното при мен е, че баба ми е имала много спонтанни аборти и чак на 40 успява да роди мама, а мама също е имала един...
може и нещо генетично да е заложено..

# 174
Tiffany,аз също тази год ставам на 30.Вече се притеснявам за разликата между децата,имам момче на почти 9.Да ви кажа мен септември когато бях с мисед,ми дадоха хапчета да се изчистя,така наречения медикаментозен аборт ,доктора каза,че при този метод ,да се изчака само един нормален цикъл и може пак да се опита.Аз се изчистих за няма и 3-4 дни,а следващия ми цикъл си дойде точно на 27ми ден, както по принцип си ми идва.

# 175
Tiffany,аз също тази год ставам на 30.Вече се притеснявам за разликата между децата,имам момче на почти 9.Да ви кажа мен септември когато бях с мисед,ми дадоха хапчета да се изчистя,така наречения медикаментозен аборт ,доктора каза,че при този метод ,да се изчака само един нормален цикъл и може пак да се опита.Аз се изчистих за няма и 3-4 дни,а следващия ми цикъл си дойде точно на 27ми ден, както по принцип си ми идва.
При мен имаше кюртaж, но абсолютно като теб ми дойде и самото чистене беше два три дни. Не се притеснявaй за разликата, моите деца имат почти девет г разлика. Баткото вече вс разбира и не изпитва грам ревност, напротив, умира за малката, гледа я, играе с нея, абе голяма помощ ми е

# 176

Моето "кървене" се появи няколко часа след предполагаемото спиране на сърчицето. Предполагам, че понякога организмът реагира по - бързо от друг път. Още повече, че май вече изписват дуфастон за Добър ден и реално може и да не се прокърви. А се чудя защо веднга не пускат тромбофилия, която като гледам е основен причинител на повечето миссед. 
Като стана дума за изследваията, аз да питам... освен д-р Конова от Плевен, има ли друг добър имунолог, който може да ми прочете резултатите от имунологичните?

# 177
Зия, аз съм много доволна от доц. Русев в клиника Малинов, София.  Peace

# 178
Доц.Конова, освен в Плевен, дава консултации в Пловдив и Бургас.

# 179
Доц.Конова, освен в Плевен, дава консултации в Пловдив и Бургас.
Знам, мисля да пътувам до Бургас, но все пак се чудех и за друга опция, която да е във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт