Кюретаж и забременяване след това - тема 72

• 44 814
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте момичета,най после съм си в България  #Crazy още вчера в София си пуснах изследвания за тромбофилия.Днес си пуснах и останалите даже тези за щитовидната жлеза ми излезнаха.По телефона казаха,че всичко е в норма,но аз все пак да поискам мнение и от вас.Все пак благодарение на вас успях да се ориентирам какво точно е хубаво да направя Hug

ето ги и резултатите:
TSH   Serum        3.07       µIU/ml     0.27 - 4.20    
fT4   Serum        16.81       ng/l     9.30 - 17    
ТАТ (Tg Ат)   Serum        10       IU/ml     0 - 115   
МАТ (TPO Ат)   Serum        7.23       IU/ml     0 - 34   
FT3- III   serum        3.6       ng/l     2.0-4.4

# 286
Да, казаха да се пазим докато пуснем изследвания и не се намери причината ако има такава... а ако няма, домтора каза проба грешка докато стане... и тогава вече не знам дали ще ди струва цената, която плащаме.... тези нерви и стрес все някъде ще избият...

# 287
  • София
TSH е в норма, ако не целиш забременяване  Peace  Когато искаш да забременееш и всичко да е наред, ТСХ трябва да е около 2.
Другите са ОК. И нямаш Хашимото  Tada

# 288
TSH е в норма, ако не целиш забременяване  Peace  Когато искаш да забременееш и всичко да е наред, ТСХ трябва да е около 2.
Другите са ОК. И нямаш Хашимото  Tada

Какво точно трябва да направя за да го сваля когато настъпи момента,трябва ли да се консултирам с лекар за това  newsm78

# 289
  • София
ТСХ по принцип има отношение към щитовидната жлеза, но всъщност се произвежда от хипофизата.
Добре е да се консултираш с ендокринолог, той ще предпише терапия, още повече, че всъщност хормоните на ЩЖ са ти в норма  newsm78 Нямаш и завишени антитела.

# 290
Нарцис, за забременяване трябва да е 1.5-2.
По принцип при малки отклонения изписват най-ниската доза Л-тироксин 25 мкг.
Скоро пила ли си противозачатъчни, защото по принцип естрогена вдига ТСХ...
Посети еднокринолог, бързо ще го вкарате в норма хормона, така че не се притеснявай  Hug

# 291
Аз вчера се прибрах от преглед. Всичко е изчистено и аз трябваше да се радвам за това ... да, ама не ...страшно ми е трудно и не знам откъде да намеря сили.. май стигнах лимита си ...
искам да изпочупя всичко в нас, такава агресия и яд и гняв изпитвам от всичко.... безсилна съм и това ме подлудява ...
усещам, че след всички месеци, аборти, аз вече не съм същия човек. Едно кълбо от нерви и притеснения, което става все по-зле...
всеки един ден и месец чакане ме влошава. Как ще се случат нещата от тук нататък като аз вече се повредих... в мен спокойствие няма да има повече ...
радвам се, че ви има да си споделя мъките, защото никой не би ме разбра така като вие... просто вчера след прегледа разбрах, че явно това е бил максимума ми.. омръзна ми в офиса на доктора всеки път да ме гледат с едни физиономии тъжни, а след мен да чакат редица двойки с големи търбуси... Sad Cry Sad това е бавно самоубийство
tonsss, миличка...колко много болка си насъбрала.Разбирам те,но бъди сигурна, че и това ще мине,всичко минава.Надявам се скоро да се пуснат изследвания и най накрая да се разбере причината,защото вече си мисля ,че има нещо щом е за пореден път.Така ще може да преминеш по лесно нататък по пътя защото ще си наясно с нещата.Желая ти Бог, да изпълни сърцето ти с мир и благодат.Изпращам ти силна прегръдка и знай,че след всяка буря изгравя слънце.

# 292
  • София
Кафе,
нормално е ЧХГ да не нараства еднакво всеки ден.
Съвсем в норма си, ето: http://bremennost.bg/hcg-stoinosti.html

Нарцис,
TSH трябва да е под 2 за забременяване. Консултирай се с ендокринолог.
Ако искаш още едно мнение - питай Денис в темата за хормоните.

Тонс,
Недей чупи нищо - знам колко те е яд, като си безсилен, но няма да помогне.
Съсредоточи се върху това да търсите проблем, за да го решите.
Успех с репродуктивния специалист. Дано успеете с негова помощ  Hug

# 293
Момичета, чета ви и започвам пак да се тревожа... Аз съм със завишени НК клетки, понижени Т левкоцити, а пък ТСХ ми е 2,97. Не е много над нормата /според това, което казвате вие/, но е правено около 12 дни след К. Може ли да има връзка между НК и ТСХ, макар да си е съвсем в референтните стойности и забременяването да си беше станало без стимулация. Защо, след като е в референтни граници, пак да се води високо и то като е далеч от горна граница на референтна стойност?

# 294
  • София
Стоя си пред поредният кабинет, сърцето и стомаха ми са на топка. В понеделник чхг 1062,днес 2700, сутринта изкървих и после спря. Сега ме боли корема сякаш всеки момент, ще ми дойде и ми зацапва. В 5г.С съм. Натръни съм има ли според вас шансове с това кървене, а да не говорим за страха от нова мола. Дайте съвет, подкрепа,упрек.

# 295
Стоя си пред поредният кабинет, сърцето и стомаха ми са на топка. В понеделник чхг 1062,днес 2700, сутринта изкървих и после спря. Сега ме боли корема сякаш всеки момент, ще ми дойде и ми зацапва. В 5г.С съм. Натръни съм има ли според вас шансове с това кървене, а да не говорим за страха от нова мола. Дайте съвет, подкрепа,упрек.
Ами съвет... изчакай да видиш какво ще стане. Жени с кървене си откарват до край и жени без такова губят бебчетата си. 

# 296
  • София
Ивка,
успокой се ако можеш - поне на точката да й е спокойно. ЧХГ-то е добре.
Нищо не е загубено още. Пред чий кабинет чакаш?

Зиа,
ТСХ при бременност може рязко да се вдигне и да предизвика аборт.
Затова трябва още преди забременяване да е ниско (под 2) и да се следи да не се вдига.
Като е ниско имаш по-голяма възможност за реакция.

# 297
  • София
При Сигридов!

# 298
Аз се чуствам леко объркана в момента за това как точно да постъпя #Crazy
Проблемът е в това,че имам само още 2 дни престой,не ми е проблем да посетя ендокринолог,но четох,че ти предписва според случая какво и по колко да пиеш и след определно време трябва пак да си изследваш ТХС-то и пак на консултация което в моят случай просто няма как да стане.Другият вариант е при евентуална бременност да тичам при нашите "страхотни"лекари и да им се моля да ми направят там това изследване и съответно да предпиемат нещо.

# 299
  • София
Zia, резултатите от хормонални изследвания са коректни след поне 45 дни след К.   12 дни след това има все още следи от бременността.Ако се е било вдигнало ТСХ, после постепенно е падало и нищо чудно на 12 ден, още да не е било паднало до нормалните ти , небременни стойности.

Общи условия

Активация на акаунт