В момента чета...52

• 71 118
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Продължавам да се мъча със "Стопанката на Господ", на 65% съм и на път да я зарежа. Поредната превъзнасяна книга, която не успях да харесам.
ОХ,успокоявам се че не съм само аз с такива чувства към книгата... Rolling Eyesна 80 % съм. Ще я дочета на инат....В началото ми беше интересна .В момента  са ми в повечко ритуалите и изреждането на всичко........ CrazyПОдхванах я след " Три ябълки паднаха от небето " и "Бабо, разкажи ми спомен"..... и май ми дойдоха в повече книгите с дъх на минало.ОТ сега мисля с какво  контрастно да продължа

Хм... аз пък не чета нищо на инат. Къде е удоволствието да се чете нещо само защото е харесано от N-на брой хора? Аз също прелистих "Стопанката на Господ", но тематиката хич не ме грабна, не са ми интересни обичаи и наричания. Тонът пък чисто субективно като усещане ми се стори един такъв назидателен. Затова реших, че няма причина да си я причинявам. Може и да греша, но има толкова много други книги, които искам да прочета, а един живот няма да ми стигне да го направя   Crazy

По темата - приключих с третата книга за Бил Ходжис. Не ми хареса. Дойдоха ми в повече повторенията на едно и също през страница. Освен това ми беше предсказуема, с нищо не ме изненада. Тоя път Кинг ме разочарова.

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 17:53 от tortoise

# 46
  • София
Не казвам че не ми е интересна,  а че ми дойдоха в повече множеството описания.ДО половината на книгата дори ми беше увлекателна.Харесвам това умиление   и духът в подобни книги.ХАресвам Нестинарката на Мишу, Къща на край света.....все в подобен стил.Не обичам да оставям книги недочетени, а и    ми остават последни проценти вече от нея, така че " жертвата" няма да е голяма Simple Smile

# 47
  • София
Продължавам да се мъча със "Стопанката на Господ", на 65% съм и на път да я зарежа. Поредната превъзнасяна книга, която не успях да харесам.
ОХ,успокоявам се че не съм само аз с такива чувства към книгата... Rolling Eyesна 80 % съм. Ще я дочета на инат....В началото ми беше интересна .В момента  са ми в повечко ритуалите и изреждането на всичко........ CrazyПОдхванах я след " Три ябълки паднаха от небето " и "Бабо, разкажи ми спомен"..... и май ми дойдоха в повече книгите с дъх на минало.ОТ сега мисля с какво  контрастно да продължа
Някоя любим криминален автор ще ти оправи вкуса след Стопанката Peace. Аз я докарах до 70% и на инат ще я довършвам и аз, но мисля по диагонал да е, което не ми се е случвало от години.

# 48
  • UK
Изтървала съм новата тема.
Записвам се с Хляб по водите на Ъ. Шоу, въпреки, че напоследък нямам много време за четене.  Sad

# 49
"Хляб по водите" ми е много любима!
Още съм в началото,но за момента съм напълно обсебена от "Свобода" на Франзен.

# 50
  • UK
"Хляб по водите" ми е много любима!
В началото съм още, но ми напомня малко на Ейглетиерови, не знам дали имат общо сюжетите. Големите автори се разпознават от първите страници още. Богат, беден съм чела като ученичка.

# 51
И аз изпуснах темата. Нямам никакво време за четене, бях в чужбина, захванах се и с шофьорски курс и сега вместо книги, чета листовки.

Приключих "Безкрайният план" на любимата ми Исабел Алиенде, не ме грабна като други нейни книги, четох я цяла вечност. Може би не беше правилният момент за точно тази книга.

Започнах "Лисицата" на Галин Никифоров, но заради горните причини напредвам бавно.

Някой с отзив за "Перлата, която се освободи от черупката си" на Надя Хашими? Загледах я в книжарницата, ама реших първо тук да потърся отзиви.

# 52
Ако си фен на Хосейни, "Перлата" ще ти допадне  Peace

Много, много се забавлявам със "Скандинавска митология" на Геймън  Heart Eyes

# 53
  • София
Заинтиригувахте ме с този Франзен и се чудя дали ще си допаднем?  Rolling Eyes

Иначе прочетох "Дъщерята на слугинята" - 3,5*/5*
Отдавна не ми се беше случвало книга да премине през всички оценки - от "зарязвам я!" през 2* (което за мен реално е едно ниво над *супер-зле*) до 3,5*.
Окончателната ми оценка е: книгата ми хареса! Хареса ми образът на главната героиня (Ада) и нейното израстване на фона на бурните събития през годините на апартейда в Южноафриканската република. Научих много неща за това време и за живота в тази държава.
Имаше неща, които ме дразнеха, особено в началото, но като цяло впечатленията ми от книгата са положителни.

Сега мисля да пробвам тази, че отдавна ми стои в библиотеката  Laughing Да видя изобщо чете ли се това чудо?  Laughing

# 54

Много, много се забавлявам със "Скандинавска митология" на Геймън  Heart Eyes
Тази ще е следващата!
Обичам Геймън. Много автори прекаляват и са ми неестествени. А на него му отива, някак нормално изглежда. Едни обикновени ги реди, пък после леко, леко направил космически кораб. Като оня руснак, дето уж самовари правил, пък сглобил танк Grinning

# 55
  • Belgium

Още съм в началото,но за момента съм напълно обсебена от "Свобода" на Франзен.

Нези  Heart Eyes

Миж, колкото и странно да прозвучи точно от моята уста, аз не съм убедена, че с Франзен ще се харесате  Laughing
А "Невероятното пътешествие на факира..." на мен ми беше мега тъпа, ама ме-га! Като ония плоски вицове, които уж трябва да те разсмеят, но реално просто те отегчават.

Мимка, и аз съм на "Скандинавската митология", така с смях на онова с медовината на поезията  Joy
Супер бързо се чете, довечера ще я приключа. Жалко че е толкова тъничка.

Междувременно приключих най-после и "Нюйоркска трилогия" на Пол Остър. Мъчна книга, цялата в концентрични кръгове, които се преплитат един в друг. Героите всички са мрачни философи, които разсъждават над битието в болезнени детайли. На феновете на Филип Рот ще допадне. За други - не знам.

# 56
  • Berlin
Хм, има ли я на български "Скандинавска митология"? Любимият ми автор!

# 57
  • София
Хм, има ли я на български "Скандинавска митология"? Любимият ми автор!
Прясно излезнала  Grinning Peace
Планирам я за четене съвсем скоро.

# 58
  • Berlin
Мерси, купих я преди малко. Simple Smile

# 59
Междувременно приключих най-после и "Нюйоркска трилогия" на Пол Остър. Мъчна книга, цялата в концентрични кръгове, които се преплитат един в друг. Героите всички са мрачни философи, които разсъждават над битието в болезнени детайли. На феновете на Филип Рот ще допадне. За други - не знам.

Това ще го приема като препоръка за Филип Рот. Wink

Нези, подозирах, че ще ти допадне "Свобода"-та.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт