Ин Витро при д-р Лилия Димитрова 2

• 80 076
  • 390
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета!
Приключих опит в клиниката. Завършен с биохомична бременност. Какво чувствам в момента ясно....
Като цяло чесно казано имам много въпроси към ембриоложка в клиниката. Според мен имах достатотъчно яйцеклетки и спермограмата ни е доста добра и съм достатъчно млада и уж "добре реагирах на стимулацията" и уж направихме някакъв тест за 300 лева да видят дали икси или инвитро, уж ги разделиха на 2 групи, а към деня на трансфер имах само 1 ембрион и съответно нямам нито един замразен в момента. С мен на пункция имаше още едно момиче с 6 яйцеклетки, за трансфер нямаше нищо и още една жена, която не е стигнала за трансфер. Възможно, че в момента съм прекалена разстроена да давам адекватна оценка как е минало всичко, но има доста неща, на които на които нямам отговор

# 91
Аз имах 9 яйцеклетки. 6 се оплодиха. До трансфер останаха две ембриончета като едното беше много подд въпрос. Честно казано не виждам ембриолог в този случай с какво би бил виновен. Не са ми предлагали да ги делим на икси и ин витро. Всички бяха икси, диагнозата го налагаше.

# 92
както написах вече не искам никой да изкарвам виновен, но въпросите на които нямам отговор са много
и смятам, че хубаво да споделяме мнението за клиники и лекари, аз самата на време попаднах там след като прочетох темата тук...

# 93
Искайте отговори на въпросите от лекарката и от ембриоложката. Не е добре да живеете с някакви съмнения. А и е добре да се знае защо така, ако решите следващ опит, където и да е. Дано се намерят отговори на въпросите ви, защото много често няма обяснение защо се случват или не някои неща.

# 94
Обяснението е просто понякога, когато няма техника като Имси и анализ на делително вретено Икси е малко импровизация и на късмет. И другия фактор на каква фаза на зрялост са яйцеклетките. Не исках да зная всичко това, но в Бг се налага  Tired
Пък и да имат техника, пак зависи кой работи с нея  Rolling Eyes

# 95
Обяснението е просто понякога, когато няма техника като Имси и анализ на делително вретено Икси е малко импровизация и на късмет. И другия фактор на каква фаза на зрялост са яйцеклетките. Не исках да зная всичко това, но в Бг се налага  Tired
Пък и да имат техника, пак зависи кой работи с нея  Rolling Eyes

+ 1 с мнението ти ...
Напълно подкрепям  думите ти !
Наистина в България ни се налага да знаем повече и от "светилата" в Инвитро индустрията ...., да индустрия ! Думата не е случайна, репродуктивните проблеми са доста доходен бизнес за много лекари и болници в милата ни родина.

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 11:26 от Fortuna_85

# 96
Ембриоложката е работила преди в Токуда Виена инвитро център, заедно с д-р Димитрова. Доколкто знам са имали много добри успехи двете в екип, дано и сега да бъде така. Относно апаратурата, някъде четох или по-точно гледах интервю,  в което доки обяснява, че е от най-новите и модерни. Редно е да поискате среща с ембриоложката и да коментирате подробно всичко.

# 97
Atata, когато се поизтупаш от емоциите наистина търси отговори на въпросите. Ако сте с добра спермограма, то ИМСИ не се налага.

Генетични изследвания пускали ли сте? По принцип се пускат едва след 2-3 неуспешни опита, защото рядко се срещат някакви отклонения. Тези отклонения изобщо не се виждат на пръв поглед.
Всички полово-предавани болести изключени ли са като пречка?
Как си с TSH, инсулинова резистентонст? (това е в сферата на ендокринологията).
Понякога биохимичната бременност може да е и индикация за полипи, особено ако имаш усещането, че и преди си забременявала за кратко, при това няколко пъти. Но на ехограф първо трябва да се огледа добре лигавицата на матката. После ако има съмнения се прави хистероскопия.

Просто ти нахвърлям варианти. Успех и късмет!

# 98
Честит Рожден Ден на Д-р Димитрова!
Нека бъде здрава, много щастлива и все така всеотдайна, енергична и добра в това, което прави.
Дано с нейна помощ всяка от нас да стигне до успешен финал Simple Smile

# 99
Момичета, знаете ли дали вече има сайт на новата клиника?

# 100
  • Вдън горите тилилейски
Бих искала да попитам тези от вас, на които им се е налагало да правят хистероскопия за отстраняване на полип, кои лекари ви препоръча д-р Димитрова. Може и на лични да ми отговаряте, за да не спамим темата.

# 101
А каква е цената на инвитро / ИКСИ процедурата в тази нова клиника, някой знае ли?
Atata, съжалявам за това, което си преживяла.. Sad  дано следващия път да е успешен!

# 102
  • София
Зависи от много неща и никога не може да се каже точно еди-колко си лева, независимо в коя клиника ще е процедурата. Варира в стандартните граници...
Отделно пък, ако сте избрали Димитрова, тя е човекът, който ще ви ориентира за границите от-до.

# 103
На мен икси с лекарства всичко излезе към 7000 лева. Иначе лекарства към 2800, самото икси с някаква си там специална спермограма към 3000, трансфер към 1000.

# 104
На мен икси с лекарства всичко излезе към 7000 лева. Иначе лекарства към 2800, самото икси с някаква си там специална спермограма към 3000, трансфер към 1000.
Направо не е за вярване, какви цени има в тази клиника  😠

Общи условия

Активация на акаунт