Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) Щастлива Тема 23

• 33 765
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Сън, аз пак да си кажа - вярвай в малкото чудо и то ще повярва в теб. Знам, колко ти се е свило сърчицето сега, но важното е да си силна. Аз вярвам и се моля силно и от сърце!  Hug baby_neutral
Лив, права си. Не се бях замисляла, че и моите са замразени заедно и наистина няма логика да се размразят и после едното пак да го замразят.
Скрит текст:
Моите мисли бяха насочени по-скоро за някаква "презастраховка", ако недай Боже пак не се получи, защото само тези двечките си имам. Ама няма смисъл да се вкарвам в такива филми за сега и съжалявам за  spam2

# 121
  • Бургас
Момичета, напоследък много често споменавате изчакването до 5ти ден на ембриони. Все си мислех, че това е рядка практика в клиниката. На мен досега никога никой не ми го е предлагал като вариант, а ембриончетата ми винаги са уж много добро качество ... досега съм имала 4 ембриончета 100точки и едно 95. По ваше желание ли се прави?

# 122
  • София
Сън, стискам палци да се бори твоето ембрионче! И не след дълго да си го прибереш и пазиш на топло 9 месеца!

# 123
Изчакването до пети ден се прави в зависимост от случая и проблемите при двойката. И най-вече, когато има повече ембриони. При едно винаги гледат да го върнат по-рано.
Скрит текст:
При нас док искаше да ги изчакаме до пети ден. Като понеже първоначално бяха повече замразиха две от най-хубавите на трети ден. Третото оставиха за пети ден /беба/ плюс още три, които бяха с разни забележеки не са ни уточнявали точно какви. В деня на трансфера едното беше отпаднало, а другите две решиха да изчакат до последно за шести ден, за да се прецени дали има смисъл да се замразяват. И съответно и те отпаднаха Confused Очевидно през цялото време едва ли са имали големи надежди в тези три, но явно са им дали шанс до последно. Док определено беше решил да връщаме само едно от самото началото, а ние с ММ се бяхме примирили за две и не очаквахме. Така и нямах възможност да го питам за конкретни аргументи. Реално останаха само 100 точковите, а останалите бяха по 95, 90, 80 и 70 точки. При първия трансфер едничкото се оказа, че е било 90 точки. Това го научихме чак на коментара. Никой и не ни каза с подробности какво е качеството му тогава преди и на трнасфера и може би е станало по-добре така.
Сравнени по снимки замразените изглеждаха по-добре на трети ден вместо беба. Така че не се вторачвайте много в снимките.

# 124
Лелееее браво бе. Станахте много, за които да стискам палци. Стискам и на ръцете и на краката за всички ви. Само хубави новини искам от тук нататък. А пък за мен Сряда ми се вижда адски далече. Да отида, да видя аджеба какво се бави тоя цикъл вече 12 ден

# 125
Поли, никой не ми е казвал колко точки ми е ембриончето. Единственото което знам, че било перфектно /тази дума използва док няколко пъти/. В деня на трансфера той попита пред мен ембриоложката: "Връщаме й перфектно ембрионче, нали?" И тя потвърди. А самата тя се подаде преди това и ми каза същото. Мислех, че в документите ми ще пише нещо после, но нищо такова не е записано. На вас кой и кога ви каза по колко точки са ви ембритата?

Блингче, правилно ли разбрах че бебка се е получила от ембрионче, което не е 100 точки?

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 19:02 от Boby_pl

# 126
  • София
Лив,  Hug. Всичко е готово. Последно купуваме дребни неща, които бях оставила. И чакам поръчки от сайтове. Само едни щори утре идват и сме тотално готови. Имена имаме две : Белослава или София. Като се роди ще си изберем. Аз клоня към Белослава.  Heart Eyes

Боби, на мен док ми каза колко точки са на трансфера. Като се качи и ми го каза. Ембриоложката само ми каза, че са отлични като едното е перфектно.

# 127
Точките са само в системата. Така се случи, че всеки път като ходих да уточняваме засичах Деси и тя ми ги казваше. Сама отвори, погледна и ми обясни. Предполагам, че и другите имат достъп до тях. Просто ги помолете, ако ви е интересно.
Скрит текст:
Първия път нищо не разбрах. Попретупаха си ме, както и за много други неща. На първия ден само ми казаха, че е оплодена и се качих на вливка, на втория ми се обадиха да ми кажат, че ще се развива нормално за деня без никакви други детайли и трансферът ще е на следващия ден. На самия трансфер нищо не се изкоментира за качеството. Аз и се отказах да питам, защото се бях изнервила и накрая предпочитах да не знам нищо, за да не се настройвам.
Беба е 100 точково ембри. Както и двете замразени. Всичко друго замина Confused Но не се вглеждайте в точките. Много е относително. Историята познава какви ли не случаи. А и доколкото знам тази точкова система е по-скоро за пациентите. Те си имат други критерии за оценка. По другите клиники се използват други.

# 128
Блингче, аз за друго те питам. Исках да проверя теорията на док за пола на бебето, защото ми я разказа на трансфера. Ама явно има и изключения.  Crazy

# 129
Ааа не знам нищо не ми е казвал за пола.
Скрит текст:
Просто връхлетя в приповдигнато настроение. Каза ще върнем най-хубавото ембри и дори позна кое точно ще е от трите преди да го извадят та се смяхме. После каза, че ще е момиче, но по-скоро беше свързано с това, че беше изродил момиченце. И ми го пожела в този дух. А и аз споделих, че с ММ искаме много момиченце. Каза, че женските са по-борбени.
Иначе някъде бях чела теории, че по принцип ебриолозите могат да различат пола, но нарочно не казват. Та и това ми мина през ума, но е малко като конспирация Laughing
После по прегледите също не ми стана ясно дали има предположение за пола, тъй като обсъждахме моите проблеми. Беше ми притеснено и не се сетих и да го разпитам на какво базира предположенията си. Само ни пита какво искаме и ние като гракнахме момиче и каза "момиче ще е Sunglasses". Но по-скоро ми се стори пак в духа "отговарям ви това, което искате да чуете".

# 130
Боби, щом е перфектно, значи е 100 точки.

# 131
Блингче, хич не е конспирация това за пола. Знам го от моя колежка, която познава много добър репродуктивен специалист. Могат да предопределят пола, но не е разрешено. Нали се сещаш ако всеки започне да си избира пола.  Mr. Green
На мен док ми каза, че залага че ще е момче. Heart Eyes Според него мъжките са по-кекави и стават само от перфектни ембриони, а женските ставали и от ембриони с по-лошо качество. Затова питах твоята бебка от какъв ембрион е, но ето че тя опроверга теорията на док. Пък аз ако взема че родя едно мъжле след девет месеца док ще го призная за оракул.  Joy
Поли, точно за това ако не стане много ще ми е кофти. Толкова мечтаех за хубава яйцелетчица, дано да е и борбена ...

# 132
Жените сме много по-силни и борбениещ от момента на създаването ни няма какво да спорим Wink Все се каня да потърся някакви статистики в световен мащаб за предобладващия пол на децата ин витро. На пръг поглед ми се струва, че са момичета повечето, което е логично. По принцип жените винаги сме преобладавали като пол пък какво остава, когато се създава живот по такъв начин и борбата за оцеляване е страшна.
Скрит текст:
Иначе и Сигридов всеки път "намеква" същото и споменава, че беба, ако беше бебо нещата щяха да са къде по-зле. Последния път направо си ме засили за второ и то момче, че вече му бил проправен пътя Mr. Green

# 133
Здравейте, момичета
доста теми сте изписали и много неща сте споделили. Ще ми бъде трудно обаче да изчета всичко, затова се включвам направо с въпрос и молба за информация.
Аз съм пациентка на Д-р Калчев в клиника Малинов. Адмирации към него и екипа му.
Интересува ме има ли някоя от вас забременяла в клиниката с донорска яйцеклетка?
Клиниката имат такава програма, но още от началото ми казаха, че при тях идват по-малко жени/донори, отколкото в другите клиники. Въпреки това ние с мъжа ми сме решили да се включим в списъка от чакащи на Малинов.
Моля ви ако има сред вас забременяла по донорска програма при тях да сподели...ще сме ви много благодарни Simple Smile

# 134
july13, добре дошла Hug За съжаление нямам спомен от престоя ми в темата последните няколко години да има такава съфорумка, но имай предвид, че голям процент от пациентките на клиниката не пишат в темата, така че дано все пак се намери някое срамежливо момиче с опит, което да ти пише.
Док е доста оптимистично настроен по принцип, не ти предложи все пак да опитате Outta Joint Разбира се, ако вече не сте го направили или има някакъв генетичен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт