Банята - 28-ма тема

• 101 395
  • 821
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ти много, дано да измисля някакъв удобен вариант. Чудя се дали да не отида в някой магазин за бани и да платя проект, но не съм сигурна дали ще измислят нещо практично. Препоръчайте ми в кои магазини в София изготвят "умни" и разнообразни проекти за баня.

# 676
  • Sofia
Благодаря ти много, дано да измисля някакъв удобен вариант. Чудя се дали да не отида в някой магазин за бани и да платя проект, но не съм сигурна дали ще измислят нещо практично. Препоръчайте ми в кои магазини в София изготвят "умни" и разнообразни проекти за баня.
Аз ти препоръчвам с голяма убеденост от скорошния ми опит с две бани, да отидеш в KERAMO, където се редуват едно момче и едно момиче - и двамата са много добри, но момчето сякаш малко по-смело.
За голямо съжаление ще добавя и място, където в никакъв случай не си губи времето за мнооого слаб проект с мнооого несвястна програма и това място е Баня Стил.

# 677
Аз ти препоръчвам с голяма убеденост от скорошния ми опит с две бани, да отидеш в KERAMO, където се редуват едно момче и едно момиче - и двамата са много добри, но момчето сякаш малко по-смело.
За голямо съжаление ще добавя и място, където в никакъв случай не си губи времето за мнооого слаб проект с мнооого несвястна програма и това място е Баня Стил.
Благодаря отново, ще мина тези дни от там. Ако на някой друг междувременно му хрумне нещо друго за разпределение на банята ми съм много благодарна.

# 678
Във всички жилищни блокове ново строителство има трифазен ток от много години вече. Е, някъде питат дали искат, другаде не питат и просто слагат на всички.
Ние сме в нов блок и всички апартаменти имаме трифазен ток.
Уважавам принципно мненията ти, но в случая не ти е актуално мнението  Simple Smile

Това, което си написала, не е вярно. Ти може да имаш трифазен ток, но това не доказва, че всички имат. Аз например нямам. И другите ми познати нямат. Възможно е вашият проектант да е предвидил трифазен ток именно, защото нямате парно, за да ви даде удобството на проточните бойлер (има и еднофазни проточни бойлери, но са маломощни и стават само за миене, не и за къпане), но това не доказва твърденията ти за "всички жилищни блокове ново строителство". Няма стандарт и даже необходимост в общия случай от такова захранване.
Стандартният метод за захранване е от главното табло една фаза да отива към един апартамент, друга фаза към друг апартамент, третата към трети.

# 679
  • София
Ако в килера няма сифон бойлера го сложете над вратата хоринзонтален.

# 680
  • София
Здравейте, предстои ми да правя баня в апартамент ново строителсво. Тъй като сега трябва да кажем къде искаме изводи за вода и ток, трябва да решим как ще ни е разпределена банята. Прилагам схема на банята, както и примерен проект, който обаче се оказва че няма да е същия защото размерите се разминават. Искаше ми се и бойлер някъде да сложа, но май няма къде. За сега е в един килер, но идва малко далеч. Ще ми се да има обособена суха и мокра част. Благодаря ви предварително за предложенията.

Според мен при тези размери параван не слагай.
Измести тоалетната още малко в посока срещу душа да се пада, за да сложиш поне 60 см мивка, 50 см е нищожно малка и неудобна. Мивката също да не е долепена в стената, блъскаш си лактите.
Един общ наклон с ъглов сифон към ъгъла на душа.

# 681
Здравейте, предстои ми да правя баня в апартамент ново строителсво. Тъй като сега трябва да кажем къде искаме изводи за вода и ток, трябва да решим как ще ни е разпределена банята. Прилагам схема на банята, както и примерен проект, който обаче се оказва че няма да е същия защото размерите се разминават. Искаше ми се и бойлер някъде да сложа, но май няма къде. За сега е в един килер, но идва малко далеч. Ще ми се да има обособена суха и мокра част. Благодаря ви предварително за предложенията.

И моят съвет е да не слагате параван през половината баня. Нека душа да си остане там, но може да се измести да е на стената точно срещу вратата, а мивката да е до душа - плътно до комина. Може да сложите един статичен параван между мивката и душ пространството, за да защитите шкаф мивката (ако ще слагате такава). Но мивка от 55 см е доста малка и неудобна. Аз бих направила всичко възможно да имам по-голяма мивка.

# 682
  • Резерват "Северозапад"
На мен пък мивка 55 см.  ми е напълно достатъчна Wink

# 683
Сакън, запази си паравана. Да имаш отделени мокра и суха част е супер. Просто не мога да го разбера това да се къпеш до тоалетната чиния и да я омокряш цялата при всяко къпане ooooh! При това ти се получава съвсем добра душкабина. Проблем имаш с тоалетната и мивката, но защо не опиташ с ъглова мивка? Ще ти стане супер според мен.

Или това:

http://www.baniamagazin.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8 … -hestia-3009.html

# 684
  • София
и аз мисля същото. Може да се измести душа на страната на тоалетната и да се сложи едно статично стъкло 60см

# 685
и аз мисля същото. Може да се измести душа на страната на тоалетната и да се сложи едно статично стъкло 60см
И аз мисля, че статичното стъкло е добро решение....никак не ми се мокри мивката шкаф, самата ми мивка е 60 на 42 напред, напълно е достатъчна!

# 686
Аз бих сложила параван, за да е сухо извън душ пространството.  Peace

# 687
  • София
Не е никакъв проблем ако пръска от душа върху тоалетната.
И без това тоалетната се мие, с душ е още по-удобно.
Проблем е оформяне с параван на още по-клаустрофобични обеми от и без това малкия обем.
Според мен!

# 688
Проблем е оформяне с параван на още по-клаустрофобични обеми от и без това малкия обем.
Според мен!
И според мен, казвам го от опит....при баня 160 на 142, оформих само душ пространство със стклен параван...но при мен няма гърне в банята, самостояъелна е!

# 689
Според мен!

Да бе, мъжът ти се къпе, а отвън го чакаш, че ти се пишка. Свършва той и ти какво? Полагаш задник на мократа дъска ли? И стъпваш в локвите? Или стискаш и бършеш докато стане сухо всичко и се надяваш да не се напишкаш? А мократа тоалетна хартия?
Неее, това ми е твърде много.

Общи условия

Активация на акаунт