Американски колеж - осма тема

• 105 210
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
Колкото до правописа: да, знам, че за мнозина не е от такова, даже никакво значение, но аз съм от тези, които не викат на интервю кандидати с грешки в мотивационното писмо или автобиографията, така че и това си е въпрос на мироглед, ценности и т.н. Младежът, който цитирах, във всеки пост пише по този начин. Моят с всичките му кусури ми прави забележка и се дразни, ако в чата с него ползвам съкращения като "нп", например Simple Smile))) и за мен тази разлика е от значение. Просто вярвам, че отношението към това как пишеш е признак за много повече от това дали си наясно с правописа. Хубав уикенд ви желая!

И за мен кой как пише е много важно Sunglasses И ми се набиват в очите разни дреболии като правилната употреба на "майка ми / майка си" например, а в днешно време 99% от хората не правят разлика и не употребяват "майка си" когато е нужно. 
Същото е и с "кой" и "кого", като "кого" почти не се среща в днешно време, а би трябвало, защото внася нюанс в изказа. В твоя случай не може да стане грешка независимо дали е написано "младежът, който цитирах" или "младежът, когото цитирах", но я виж нюанса в следните примери:

- Младежът, който извика Бойко за да му врътне един шамар.
- Младежът, когото извика Бойко за да му врътне един шамар.
Малък, но съществен нюанс Mr. Green

# 421
  • софия
Ще учи цял живот, ако иска да е на ниво. Какво значение има в кой точно университет е започнало професионалното му обучение?

E, по тази логика можем да попитаме и "Какво значение има каква гимназия ще завърши - АК или някоя квартална?". Да се чуди човек защо има наплив към опредлени гимназии и университети, щом няма значение Joy

за да е спокоен родителя, че е предложил най-доброто на детето си според своите разбирания  Peace

аз имам едно такова виждане, че децата се ориентират какво искат чак към 11-12 клас... А много често избора е просто въпрос на масово мнение какво е най-добро - и като специалност и като място... а някой и на тази възраст не са ориентирани...

преди години си отглеждахме медици, после стана много модерно да си завършил право, после масово ИТ, сега се опитват да ни обяснят колко е търсена педагогиката....

Нагледала съм се на промяна в курса на 180 градуса. Например зарязана престижна специалност, достигната с много последователност и труд, но душата на човека го заведе в сферата на бижутерството.

Или пък химик, прекъсва средата на магистратура и забива в рисуване....

примери много.

Но добрата основа е задължителна. В този ред на мисли е повече въпрос на лични качества и изграждан мироглед, отколкото на по-по-най престижно училище

# 422
  • София
Грешка с дублиране. Peace

Но така или иначе пуснах поста, ще си позволя да изкоментирам нещо, по-скоро да попитам. Хем ще отклоня разговора от спора за правопис. Колко от Вас наистина вярват в това, че няма особено значение дали университетът е престижен или не, особено пък щом и ще плащат за образованието в него (не визирам малкото случаи  на деца с пълни стипендии)?  А оттам, че дипломата е относително маловажен фактор, щом са налице познанията ( в които не се съмнявам)? Питането ми касае предимно университети на Острова и в САЩ. Холандия, Дания, Германия са малко по-различен случай и ако става дума за тях, човек някак по-лесно ще приеме твърдението, че дипломата в доста случаи не е фактор (дори за прием в добри университети).

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 18:16 от пенсионирана русалка

# 423
  • София
  За мен определено е важно качеството на образованието в университета, което в някаква степен се гарантира от "престижността" му.  Peace
 И затова писах за сравнение между уни в топ 5 и 20. Което за мен са си все отлични университети. Не сравнявам номер 8 и 188, защото да плащаш за втория си е чиста суета. Не говоря за конкретни университети, защото са ми твърде далечни. Но вместо да плащам за някакъв измислен университет някъде си, по-добре да остане да учи тук.
 Така разсъждавам сега, ще видим след време.  Grinning

# 424

Колко от Вас наистина вярват в това, че няма особено значение дали университетът е престижен или не, особено пък щом и ще плащат за образованието в него (не визирам малкото случаи  на деца с пълни стипендии)?  А оттам, че дипломата е относително маловажен фактор, щом са налице познанията ( в които не се съмнявам)? Питането ми касае предимно университети на Острова и в САЩ.

Аз не го вярвам и смятам, че реномето на университета има голямо значение и то не чак толкова заради знанията. Знанията си зависят главно от студента и могат да се получат и в университет с по-нисък ранг, но рейтинговият университет отваря врати, а кел файда от многото знания, ако не получиш шанс да ги покажеш. Това важи с двойна сила за българчетата, защото в конкуренцията за хубава работа те трябва да изпъкват пред местните деца, ако искат да имат шанс.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 10:57 от Фран Дж

# 425
  • гр. София
Днес е закуската с Президента. Да поздравим децата, преборили се за място в почетния списък!  bouquet

# 426
Днес е закуската с Президента. Да поздравим децата, преборили се за място в почетния списък!  bouquet

Браво на децата! Моята дъщеря е сред тях тази година!

# 427
Днес е закуската с Президента. Да поздравим децата, преборили се за място в почетния списък!  bouquet

Браво на децата! Моята дъщеря е сред тях тази година!
Моя син не е пропускал закуска  Flutter и почетен списък... Днес сутрин ни информира, че трябва да е 10 мин. по-рано в училището, само дето беше толкова недоспал, че успяхме да тръгнем 5 мин. по-късно  ooooh!  Нещо много задачки му се натрупаха в последно време, а и беше поел да развежда един чужденец по София след училище, някакъв познат на баща му  newsm78, прибра се, отвори учебниците и информира брат си, че скоро няма да гаси лампата (обикновено си ляга преди малките...). Нещо му се натрупа умора, а следващата седмица са изпитите (SAT и AP). Ще се пробвам да го оставим да се наспи уикенда.

# 428
Поздрави за всички дечица, защото са положили много усилия, за да бъдат на тази закуска. И моята девойка е там! А за късното лягане- така е от доста време, ама при нас май има и загубата на време се дължи на стоене в чат, слушане и търсене на музика, бърборене със сто човека едновременно ...

# 429
Поздрави за всички дечица, защото са положили много усилия, за да бъдат на тази закуска. И моята девойка е там! А за късното лягане- така е от доста време, ама при нас май има и загубата на време се дължи на стоене в чат, слушане и търсене на музика, бърборене със сто човека едновременно ...
Моя обикновено всичко си приключва и после се почва с гореописаните...

# 430
Очевидно на закуската са все "форумски" деца  Laughing. Моят син също е там.
Което обстоятелство показва на плашещите се от голямото учене в колежа и от ниските оценки там, че успех 5.90 - 6.00 съвсем не е непостижим и не е изключителна рядкост в колежа  Mr. Green.

# 431
  • София
 bouquet bouquet bouquet Много се радваме за вас и искрено се надяваме от наесен и ние (нали уж 8-класници нямало в президентския списък...)

# 432
bouquet bouquet bouquet Много се радваме за вас и искрено се надяваме от наесен и ние (нали уж 8-класници нямало в президентския списък...)
Но има грамоти за най-висок успех по класове по дисциплини, раздавани заедно с дипломите за осми клас  Simple Smile
 http://acs.bg/Gallery.aspx
Брей, в 11 клас са много, яко са се стегнали тийновете след срещата с академичните съветници за кандидатстването... и "навиването на сърмите" как точно трябва да покажат "растеж"  Wink

# 433
  • софия
Браво на децата!!! Честито!  bouquet

# 434
Поздрави за успелите дечица! Сега си припомних за тези закуски, бях ги забравила. На моите и някакви моливи бяха давали на закуските, мотаят се по бюрото, не ги ползвам от сантиментални съображения Simple Smile. Как се забравя, припомнихте ми закуските.

Общи условия

Активация на акаунт