Американски колеж - осма тема

• 104 637
  • 764
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте и от мен! Записах се и аз да следя темата. На моя син му предстои да кандидатства другата година. За допълнителна подготовка съм се ориентирала към Лого 3. Другата школа за която четох е Магнет, но нямат занимания събота и неделя. В тази връзка искам да попитам за вашите подготовки тази година и има ли някой преки впечатления от Лого? Знам, че сега повечето са на вълна очакване на резултатите, за което се извинявам предварително.

За Лого 3 е писано и коментирано. Може да разгледате в предишните теми. Аз и детето останахме доволни от обучението там. Има деца от школата, които взимат успешно изпита в АК, но има и такива, които не успяват. В нашия случай много помогнаха, защото кандидата, преди 2 години, не е с математическа насоченост и му бе нужна допълнителна подготовка за изпита в АК.

# 46
Много ви благодаря за бързия отговор. Аз се обаждах да попитам и ми отговориха, че имат и летни курсове /около 68 часа/, които са като преход към основния който започва от месец Септември и после продължават - 300 часа. След това в зависимост от това как е изкарало детето предлагат и интензивен курс за матурите до месец Май. Госпожата, с която разговарях обаче нямаше много яснота за таксите. Ако е удобно може ли да ми пишете на лични горе-долу какави са цените, да не остана много изненадана. Благодаря.

# 47
Благодаря за новата тема! Само хубави неща и успехи да споделяме в нея пожелавам! bouquet

На въпроса за Лого - моето дете се подготвяше в Лого за АК тази година, а в момента продължава и с подготовката по БЕЛ за НВО отново там.  Доволна съм от преподавателите,  подхода и целенасочеността им, независимо от това какъв резултата ни очаква от изпита.   През цялото време на подготовката на детето ми винаги са били обективни, информираха ни по мейл, лични срещи никога не са отказвани, даваха ни насоки за работа вкъщи, програмата се следваше твърдо и в случай на отсъствие се даваше възможност да се навакса в индивидуални часове.
Относно цените- зависи дали плащате разсрочено, или още в началото наведнъж и дали и по двата предмета / БЕЛ/МАТ/ за подготовката. В нашия случай плащахме паралелно и подготовка за АК и за НВО, така че ни предложиха пакетна цена.
Но със сигурност ще Ви запознаят с  етапите на обучение, стойността на обучението, възможните варианти и проектодоговора. Ние направихме това на лична среща през лятото, когато се попълваха групите за сл. година.
Обучението / по МАТ/ се провежда по групи, като през лятото/ края на шести клас/, или в началото на седми, записаните деца държат входни тестове по МАТ, за да се определи нивото на владеене на материала и спрямо резултатите се сформират и групите за подготовката, като целта е накрая групите да са еднакво подготвени.

# 48
Много благодаря за изчерпателния отговор! Стискам палци на твоето и всички кандидатствали деца!Успех на 06/04!

# 49
  • София
Добро утро. Някой да ходи на Класическия концерт в колежа тази вечер? Simple Smile bouquet

# 50
Извинете ме вероятно сте говорили в някоя тема за това но каква е таксата в АК ?

# 51
# 52
Много ви благодаря Grinning

# 53
  • София
Относно кандидатстването след 8-ми клас, не е задължително да попълнят обявените места. Необходимо е кандидатът да има определено ниво на знания, за да го приемат. До колкото съм чувала, изпитът е доста тежък и повечето кандидати са се готвили допълнително.

# 54
  • софия
нещо ме човърка, че по-рано ще изнесат резултатите  Rolling Eyes

или просто ми се иска  Mr. Green

# 55
Не се е случвало досега. Винаги на датата, евентуално могат да подранят с часа единствено...

# 56
  • софия
През 2012 се е случило Simple Smile Е вярно само с ден, но е било преди датата. Tогава Milenita е споделила "благата вест"

Понеже предната година са се справили доста по-бързо, ми се струва, че тази година си дадоха премного време....та затова си мисля, че може и по-рано да е. (пак си признавам - иска ми се просто, ама повече ми се иска да се радвам когато ги изнесат)

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 09:42 от Амели

# 57
  • София
Хахахаха, извинете за оффф-а, но ми стана много мило за онези вълнения от 2012 и същевременно се стреснах колко явно съм остаряла: нямам никакъв спомен, че са обявили ден по-рано, еле пък, че аз съм го написала  Crazy

# 58
  • софия
Хахахаха, извинете за оффф-а, но ми стана много мило за онези вълнения от 2012 и същевременно се стреснах колко явно съм остаряла: нямам никакъв спомен, че са обявили ден по-рано, еле пък, че аз съм го написала  Crazy
Heart Eyes
Milenita, 05.04.2012 ; 12:48 ч. Simple Smile тема втора, мнение 1312 на стр. 88

Между другото, струва ми се, че има някакво объркване с  предните теми и тази, която аз цитирам я нама в изброените на първа страница.

Фран Дж, може би все още може да се коригира?!  ( да не излезе сега, че не отчитам труда ти! Напротив, много даже съм благодарна )

допълвам се:
ето линк към липсващата тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=559545;topicrefid=20

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 09:41 от Амели

# 59
  • София
Ние бяхме семейно в събота на "Да засадим горичка" и се замислих колко хубаво са го измислили в  Колежа: доброволен труд, благотворителна дейност ...и всичко това ти се пише (е, на моя осмокласник още не, но ние ходихме за идеята Laughing)...а в България какво: даваш пари на фондове и фондации, даряваш кръв, даряваш труд и всичко това е невидимо, незнайно, незабележимо. Преди седмица случайно установих, че съм била най-големия дарител години наред на една инициатива, а дори една благодарствена картичка не съм получила от тях. Дето се вика, едно потупване по рамото за благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт