Американски колеж - осма тема

• 105 283
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
Но би било честно да не ти иска предварително информация за финансовото ти състояние, ако беше напълно безпристрастен!!! Това че преди да разгледа документите ти за кандидатстване, е получил предварителна информация дали ще имаш нужда от стипендия и в какъв размер, оставя съмнение за безпристрастност при приема на студентите.

Ха, ха, това го бях забравила. Наистина всички САЩ университети първо ти искат финансовите документи за да видят дали ще ти трябва стипендия и чак после ти казват дали си приет Sunglasses

ЧС, аз давам немалко пари годишно за charity каузи, и не ги смятам за хвърлени в боклука. Виж, едни 30-50% от платените от мен данъци ми определено потъват в държавното блато, но аз там нямам контрол как да се харчат.

Недей да шикалкавиш. И нашето семейство дава някакви пари за благотворителност, не много ама 1000 лева със сигурност има. Но не съм казала, че това са изхвърлени в коша пари, а те питах именно за такива. Също така и аз плащам пари на държавата, но то е задължително. А аз те питах нещо съвсем конкретно.

# 226
  • София
Шарки, не че нещо, но нима ти имаш деца на двете места, та смело раздаваш присъди и правиш сравнения? Thinking Каквото поставяш като условие на другите, такова следва да спазваш и ти. И само за сведение, познавам майка, на която синът й завърши СМГ, а дъщеря й АК, при това в годините с висока летва на входа и стипендия  за първите. Говорили сме и никога еднозначно не се е изказала в 100%-ва подкрепа на едното или другото. Винаги е казвала, че всяко от децата й си е било на правилното за него място. И само не казвай, че  гроздето е било кисело, синът й беше също приет в Колежа.. А към днешна дата и двете й деца са успешно реализирани (девойката)/ следващи в престижен университет (младежът) млади хора.

# 227
  • София
Аз нито веднъж не съм описвала какво е в СМГ и след СМГ, ако прочетеш какво съм писала, е само моя опит с моите деца. И моя малък опит с АК.

Позволих си да коментирам жълтеещата вестникарска дописка за СМГ и Йейл, защото беше смешна, никой не казва ей така:" Вие само елате...". Или в някой друг свят, който не познавам,  казват, и после нещо реално се случва?

# 228
  • София
Аз нито веднъж не съм описвала какво е в СМГ и след СМГ, ако прочетеш какво съм писала, е само моя опит с моите деца. И моя малък опит с АК.

Позволих си да коментирам жълтеещата вестникарска дописка за СМГ и Йейл, защото беше смешна, никой не казва ей така:" Вие само елате...". Или в някой друг свят, който не познавам,  казват, и после нещо реално се случва?

Може да се прочете поста ти все пак. Wink Далеч не е само за жълтеещата дописка. Откровено изразено недоверие е в цитираната бройка деца и искане за поименно доказване черно на бяло (каквото и за Колежа няма), гарнирано с неуместно сравнение с новина от сайта на Златарски..  Peace  А хора, които по една или друга причина следят изявите на наши деца в областта на математика, физика, информатика извън пределите на БГ, не биха изразили такова неоснователно съмнение.  А които пък не следят, очевидно не знаят и не следва да се изказват неподготвени. Но както и да е..

# 229
Е, дами които нямат (много) общо с АК, много лошо извъртяхте темата към разпит за финанси  Crossing Arms Какво точно дава право на искане на отчет на лични или фирмени финанси във форума  Stop
И аз не мога да си позволя 12000 за година, но Колежа системно (адекватно) финансира обучението на детето ми, а той се старае и се справя чудничко, надхвърляйки всичките ми предварителни очаквания. След всяка родителска среща се подсещам пак, каква е разликата в подхода към децата... И пак, че това е точно неговото място. Тъй като той е силен в различни дисциплини това е мястото, където ги развива успоредно. Ако беше направил избор 13 годишен в посока едина от тези посоки, нямаше да развие това, което се очертава да е неговия път. Решението за тясно профилиране смятам, че трябва да се прави от зрели хора, а не от стреснати тийнове на 13-14. Как да решиш дали искаш да се занимаваш с физика или с химия, ако преди 5-6месеца си ги започнал и не знаеш с какво по същество се занимават тези науки...

# 230
  • София
Според мен споровете СМГ/АК са излишни. Да не забравяме, че СМГ дава много добра основа и до 8-ми клас. Все пак в АК има немалко деца, които идват от там. Просто избират друг, по-различен тип система.
Аз ориентирах щерка ми към АК за другата година, защото имам усещането, че някак би й паснал повече от СМГ. Ако беше изявен математик, с удоволствие бих си спестила таксата в частното училище, но не е. А щях да имам точното основание защо СМГ.
Езиковите гимназии са по-добра алтернатива на АК за нас, но някак има някои неща в БГ образователната система, които много ме дразнят и ще се радвам да избегна. Е, вариант са си...Разсъждавам. Flutter

# 231
Е, дами които нямат (много) общо с АК, много лошо извъртяхте темата към разпит за финанси  Crossing Arms Какво точно дава право на искане на отчет на лични или фирмени финанси във форума  Stop

Предполагам , че по-горното се отнася за мен !?!

За по-лесен отговор ще цитирам Уикипедия:

Сарказмът (на гръцки: σαρκασμός от σαρκάζω, буквално „разкъсване на плътта“) е вид сатирично инкриминиране, язвителна насмешка, най-високата степен на ирония.
Сарказмът е подигравка, която може да се открие в положителна оценка, но като цяло винаги има негативна конотация и се отнася към недостатъка на човек, предмет или явление. Както и сатирата, сарказмът включва в себе си борба с враждебни явления от действителността чрез осмиването им. Негови отличителни черти са безпощадността и остротата на изобличаване. За разлика от иронията, в сарказма се изразява най-висока степен на недоволство, ненавист

# 232

Извинявай, Миленита, че на твой гръб си илюстрирам тезата, просто такъв пример попадна; разбира се, че вие си знаете най-добре (във всеки случай много по-добре от мен)какво е най-добро за вас.

Татко Мецан, не си прав. Всичко, което се учи по всички предмети в рамките на средното образование в един момент в живота влиза в употреба.

Никак не съм съгласен с това, аз пък мисля, че и 5% от наученото в училище не ми е влязло в работа в живота, а и на всички хора, които познавам. Може АК да е нещо извънземно и получените в него знания и умения наистина да вършат работа в живота после, не знам.

Татко Мецан, това, че Вие сте на такова ниво, не може да служи за валидно обобщение за това, дали са излишни цитираните от Вас знания, от които и 5 процента не са Ви били полезни в живота.
Въпрос на ниво.
Единствената опасност на подобни самоуверени декларации е, че може някой неукрепнал млад човек да ги приеме за чиста монета от уж интелигентен споделящ възрастен.
Конкретните знания след време избледняват, но дълбочината и широтата, както и гъвкавостта на мисленето, остават завинаги и доста отличават един от друг хората след завършване на образованието.
Досега не съм видяла нито един пример за обратното.

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 00:57 от Deborana

# 233
Всичко прочетено, от вчера, до сега, ми е изключително полезно и интересно.Нашият юнак е от скромно семейство, и майката смята, че снобарската обстановка в АК, би навредила на добродетелите, възпитавани в подрастващия. Смята също, че доброто отношение в колежа, би го разглезило. Младежът иска да учи здраво математика и физика, ядрена енергетика и подобно, въпреки, че не е изявен мат гений. Вероятно ще мина в отбора на ЧС, да мине НВО, за да пробва СМГ newsm78. Или  newsm78Джон Атанасов, ТУ и Дания newsm78. Божее, изпаднал съм в шок, помагай какъв съвет да дам. Току виж, утре го дръпнало течението, и станал гинеколог ooooh!

# 234
Честито на всички приети деца в АК тази година! bouquet bouquet

Отдавна не съм влизала тук , и четейки последните страници виждам как и тази година във времето след излизането на резултатите от изпита добрият тон в темата е изместен от мнения за АК на потребители чийто деца не учат там. Не мога да разбера това разхищение на времеви и интелектуален ресурс в посока сравнения на колежа с други училища след като лично не сте се докосвали до АК.

За колебаещите се между  АК / СМГ / НЕГ - няма еднозначен отговор. Важно е коя е най-добрата гимназия за вашето дете. За семейството ни АК беше първи и най-желан избор преди две години , но и сега дъщеря ми казва , че това си е нейното училище.

# 235
  • София
Бел Ами, ти защо постави знак за равенство между високи доходи и снобария? По навик, по социалистически? Ти себе си имаш ли се за сноб?

Всякакви деца има навсякъде, във всички училища. Разликата с АК е в дисциплината. Обаче ей така, описано отстрани, без да си го видял отвътре, е трудно да си го представиш, затова е хубаво да се посещават дните на отворените врати и мероприятията на Колежа. Има ФБ група на Родителско-учителската асоциация, там редовно се публикуват предстоящите събития, ако се включиш, може "погледаш", в края на април има планирани интересни мероприятия.  Миналата събота  имаше засаждане на горичка, съжалявам, че не снимах, за да покажа как изглеждат т.нар. сноби (родители и деца) в действие с мотиките в гората.

А на външен вид и облекло всички тийнове изглеждат еднакво (тениски, суетчъри и дънки при момчетата и клинове или тесни дънки с шарени блузки при момичетата) и АК не прави изключение, единствено  девойките ходят с по-малко тежък грим на училище, в сравнение с другите училища и веждите им не изглеждат все едно Nike им е спонсор.

Оставете детето само да избере - после то ще носи последствията от избора си.

Весела ваканция на всички!  bouquet

# 236
  • София
Обобщения, ех... Може човек да няма пряк досег до АК, ама има очи, Шарки. На какво се базират тези обобщения как изглеждат момичетата другаде? Досега децата навън отстъпваха като ниво и подготовка, сега вече и по визия и естетика. Силно гримирани момичета има навсякъде, дори и в АК. Едва гримирани или изобщо също има навсякъде. Със смешно оформени според нечие мнение вежди - също.  Според преднта част на поста ти уж тийновете навсякъде са еднакви, във втората обаче една част от тях стават по-различни, леко комични с дъговидните си вежди. Ето ти едни девойки извън АК, хем се предполага да са се "барнали" предвид фотосесията за албум в края на 12 клас. Нито една въпреки това не е с тежък грим и с вежди, тип логото на Nike. Та не би било лошо да се поспреш малко с квалификациите, особено пък когато не касаят учебен процес, а външния вид на деца, над който поглед има всеки от нас, независимо къде учат децата му.
.........
След 5 мин махам снимката.

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 09:18 от пенсионирана русалка

# 237
Mrs. Radoeva, сарказма ти го схванах. И тъй кати ти сама си цитирама определението
...За разлика от иронията, в сарказма се изразява най-висока степен на недоволство, ненавист
Смятам за крайно неуместно демонстрация на "най-висока степен на недоволство, ненавист"  в инфирмационна тема за училище.
Моля модераторите да обърнат внимание на"ненавистта" в темата!

# 238
  • София
Пенева, харесвам те и те уважавам (както и доста родители в тази тема, някои от които познавам дори и лично и знам какви страхотни деца имат), но защо същия призив не отправиш и към майката на дете от Колежа? Wink Защо тя да може така, уж между другото, да подхвърля разни определения и да изразява недоверие... Било то намеците за  факта, че само пари не стигат (дори според самата нея определени като обидни , но все пак изречени), за АК трябва и друго, било за естетиката на девойки извън АК, сравнена с тази на колежанките, било съмнение и реплики за бройката приети  в едикой си университет..

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 09:34 от пенсионирана русалка

# 239
За доходи нищо не съм споменавал, Шарки, има сноби и с не толкова високи доходи. Като гледам майките тук, как брутално мачкат останалите, самочувствието и вирнатия нос, представям си какво стъпкване на личността и психически тормоз ще е в Колежа, от чедата им, към по - скромните и бедни деца Mr. Green Чел съм тук, че има деца, учещи и на по - ниски такси, та ми се ще да чуя мнение на майка, която не е от голямото добрутро, извинявай, нищо лично. Освен това оставам с впечатление, че извънкласните дейности обхващат по - голяма част от времето за учене.За МГ - тата знам, че се учи здраво и много. Саденето на дръвчета и пеенето по тротоарите е много хубаво, но не ми се връзва с намерението да станеш ядрен физик, ама хич newsm78

Общи условия

Активация на акаунт