Американски колеж - осма тема

• 105 176
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
  • В офиса
А документите за намаляване на таксата за след 8-ми клас? Пак ли е същия поменик и в какви срокове?

# 511
А документите за намаляване на таксата за след 8-ми клас? Пак ли е същия поменик и в какви срокове?
След като си получите дипломата си получавате договора (пакет за записване), веднага след това може да си вземете финансовата форма и т.н. "Същия поменнк", само че периодите за доходите са не до март, а до юни включително...

# 512
  • В офиса
Мерси, а сроковете?

Скрит текст:
Като знам какви ни бяха доходите когато кандидатствахме сравнено със сега, допускам стипендията да ни е отрицателна следващата година Mr. Green Няма и няма да разбера на какъв принцип се определят тези проценти. Чак пък да са толкова прозорливи да ни познаят текущото фин. състояние?Laughing Само да сме здрави. Макар че е дразнещо. Дявол да го вземе нали някак трябва чисто социално да са поне малко видими разлики в пъти в тези стипендии. При това не в посоката, в която наистина се виждат newsm78 Laughing Говорят си децата, правят им такива неща впечатление, точно вчера детето сподели: "ясно ми е защо Z има стипендия, но на У защо е толкова повече от моята, а пък А не е изобщо със стипендия?". А аз се чудех к'во да обяснявам без да съм цинична. В крайна сметка има някаква вероятност и да е справедливо...

# 513
Не помня точно, имаше ги в пакета, реалистични са, не беше нещо фрапиращо... Ако нещо можеш, събери си сега (това за данъчната декларация и имотите, друго май не можеш предварително).
Mr. Green Ей тези freshmans големи клюкари! Не съм чула горни класове да си коментират финанси, оценки... Някак си дори не е прието да навлизаш толкова в личното пространство  Whistling Не мисля, че някой с ниски финансови възможности ще го разгласява толкова сред наборчетата, на никой тийн не му е приятно това! Прадиращите с големи възможности е друго, но и те не са много и не е ясно колко е реалистично или е тийн изхвърляне! Даже в горните класове май си се знаят само тези с пълните стипендии, че те не се променят, освен ако мноооого яко се издъниш!

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 09:47 от peneva_a

# 514
  • София
Различни са явно децата. Моето дете, докато учеше в АК, изобщо не е бил наясно с това кой е със стипендия и кой не. Не е проявявал интерес въобще по тази тема. Аз познавах майката на едно момче с пълна стипендия, тъй като тя го казваше на всяка родителска, на която сме се срещали. Учудена съм, че децата сега дори знаят кои родители с какви доходи са и сравняват...

# 515
Здравейте,
малко извън темата за записването, но все пак по темата за Американския колеж. В събота -10.06.2017 г. е арт-феста в Колежа. За тези, които досега не са присъствали- това е едно забавление за цялото семейство. Различните клубове се представят и презентират това, с което се занимават, има батут, барбекю... Приканвам ви горещо да дойдете - интересно е, защото виждате децата в друга светлина, а и учителите ... Също така, арт-фестът е повод за виждане и с други родители. Ще има различни щандове.... РУА /родитело-учителската асоциация/ също ще има щанд- така че, ако има желаещ родител, който иска да направи нещо, което да презентира на щанда - добре е дошъл. Събраните средства отиват изцяло за децата - за проекти на отделните клубове и др. подобни инициативи.

# 516
Арт феста е уникално преживяване! Нека децата ви вземат програмата, че успоредно вървят концерти, докато американците преподаватели слагат барбекюто Simple Smile Срещате се с преподавателите в много дружелюбна и весела атмосфера, а и обещават времето да е хубаво! За първи път ще пропускаме семейното ходене, само младежа ще отиде, но се натрупаха пътувания този уикенд...

# 517
 bouquet

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 01:05 от Бел Ами

# 518
Заинтригувахте ме с този арт фест. Може ли да качите програмата, начален час ..., че ние сме още в болнични. Благодаря!

# 519
  • София
От 10 сутринта в събота в двора на Колежа. Аз вероятно ще отида.

# 520
Фестивал на изкуствата 2017

От сайта на Колежа

"Включете се на 10 юни, събота, от 10 ч. в нашия най-голям ученически празник на творчеството и доброто настроение!

Очакват ви:

Танцова програма
Изложба на ученически творби
 Вокални и инструментални групи
 Мюзикъл и българска драма
 Литературно четене
 Представяне на ученическите клубове
 Българска и интернационална кухня
 Спортни и забавни игри
 Конна езда
 Барбекю

Купете си билети за лотарията! Спечелете чудесни награди, любезно предоставени от компаниите и лицата, които подкрепят фестивала тази година.

Всички приходи от Фестивала на изкуствата 2017 ще попълнят Фонд "Стипендии" на Американския колеж в София."

# 521
# 522
Въпрос на ценности. За американците 24 май (разбираемо) не е кой знае каква ценност. Докато на гей парада може (според индивидуалната склонност) да се вменят много прогресивни идеи (или доста пошли). В интерес на истината вчера с ММ случайно се засякохме с парада и бях приятно изненадана - нямаше голи задници и провокации, имаше музика и купон, съвсем нормално изглеждащи хора със знаменца и толкова. И като гледам колко народ имаше, май болшинството си бяха съвсем нормални.

# 523
  • София
За мен би било странно, ако наистина получават бонуси за такова участие.

# 524
  • София
И вие повярвахте на жълтата медиа? Евала. Аз бях на Прайда снощи, точно с учителите от АК и това е пълна лъжа. Сега проверих и ФБ страницата на Антония Първанова, нямаше написано нещо подобно.

ЧС е видяла, това, което и аз видях: нямаше пошло облечени, поне 50%+  бяха хетеросексуални като мен, отишли да подкрепят правото на равенство на ЛГБТИ. Признавам, поговорих с едно Л момиче, беше много изненадана, че "обикновена" майка може да ги смята за равни и да ги подкрепя, толкова са свикнали на унизително отношение към себе си.  

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 11:57 от Sharky*

Общи условия

Активация на акаунт