Американски колеж - осма тема

• 104 781
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не мисля, че я обявяват публично.

Тук една майка е писала за момиче - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=983386;topicrefid=19, но май не са сигурни дали ще изберат АК.

А аз да попитам - първата година как се учи езика? Подобно ли е на това в Езиковите гимназии - имат ли тетрадки речник, карат ли ги да пишат думите по 10-20 пъти? Въобще интересно ми е, успяват ли да поизравнят нивото на деца, започващи с ниво С1, и такива, които са учили друг език или само по 2-3 часа седмично в училище.

# 571
Публично във форума никой нищо не обявява, ако родител попита, би трябвало да му дадат информация (фондацията която осигурява пълните стипендии има съответни правила, включително за публичност  - не за тайност Simple Smile)

За ученето на езика - имат нещо като тетрадка речник, но... езика се учи през тълковен речник... Учат се да разбират и прилагат езика, а не да го превеждат (превода идва на по-късен етап). В Сандърс (сградата на осмокласниците) се говори само на английски, даже може учител да им вземе точки за Participation за разговор между тях си на български, политика за отвързване на езика. Четат книги и т.н. Изравняват нивото, но очаквания да стигнат всички в 8ми клас до С1 са малко високи  Wink (Нивата са А1, А2, В1, В2, С1, С2 най-високото е последното). В 9ти клас всички започват да учат всичко на английски, наистина имат нужда от обогатяване на лексиката, но това става в движение по всяка дисциплина, така че в 9ти, 10ти... клас нямат твърде много часове английски, но лексиката осезаемо расте... Втория срок на 8ми клас имат и дисциплина Sience по която изучават терминология на английски по физика и химия (за биология не си спомням) и си правят преговор на вече изученото на български Simple Smile
Музика и Артс учат на английски, математика май в осми клас вървеше на български, после е на английски (по българските учебници и сборници +материали на английски)...

# 572
Преди малко получих мейл с нов регламент за получаване на договорите и нови срокове за записване на колежаните за следващата учебна година. Вижте си пощата, която сте дали за контакт, че да не се разбъркат нещо летните планове...
Sharky, бяхме коментирали сроковете, а виж сега как се оказва, че без да искам съм те дезинфоемирала  Crazy

# 573
  • София
Мерси, аз получих мейла, ние таман ще сме се върнали от Щатите с чавето на 22.07. Няма да го бързам сега Simple Smile

# 574
Мерси, аз получих мейла, ние таман ще сме се върнали от Щатите с чавето на 22.07. Няма да го бързам сега Simple Smile
Е, аз ще съм по работа все из София, но Колежанина ще е на лятно училище в Щатите...  Rolling Eyes а и си бях организирала нещата по финансовите документи както обикновено за началото на Юли, сега няма да взема формуляра на 30ти, а най-рано на 10ти... и ако има някаква разлика в изискванията ще ми е доста трудно да реагирам (не правя аз графика за отпуск на шефа си и на бившия си мъж  Rolling Eyes) Писах мейл, дано да реагират бързо, че да мога нещичко поне да планирам...

# 575
  • София
Ние нали няма как да се пробваме за % намаление, та изобщо не намесвам доходите на БНДто (не че ги знам де, той плаща издържка 60 лв. на месец).

Друг път за тези летни училища май ще е добре да споделяме информация тук, евентуално да организираме полетите  заедно (мен ме достраша моя ненавършил 15 да го пусна сам). 

# 576
...Друг път за тези летни училища май ще е добре да споделяме информация тук, евентуално да организираме полетите  заедно (мен ме достраша моя ненавършил 15 да го пусна сам). 
Той за това лятно училище кандидатства, писа си всякакви документи сам... и уж всякакви срокове бяха изтекли, получих мейл с потвърждение за приемане с доста сериозно намаление на таксата  Blush
организирахме се доста бързо за плащане, билети, виза... всичко...
Скрит текст:
За издръжката - дъъълги години децата бяха на издръжка 50лв+30лв, изведнъж някой се "събуди" и стана 2*120лв  Naughty и сега пък има и "извънредни", които чинно си декларираме в "Обща издръжка за периода", но аз документи за доход от него не искам, щото няма никакъв шанс да получа, пък и не желая! Всеки да си гледа в канчето Crossing Arms

# 577
Кога ще обяват свободните места ?

# 578
# 579
  • София
Жалко....
Интересно защо се забавиха толкова. Миналата година ги обявиха сутринта.

# 580
  • София
Имало ли е през годините такъв случай, да се запълнят на първо класиране?

# 581

Познавам деца от първата група, които не са се записали.
Мислех, че местата, които те не заеха, ще бъдат пуснати на второ класиране.
Очевидно АК е взел друго решение.

# 582
  • софия

Познавам деца от първата група, които не са се записали.
Мислех, че местата, които те не заеха, ще бъдат пуснати на второ класиране.
Очевидно АК е взел друго решение.
Вероятно бройката от 160 деца е попълнена. Все пак поканиха 200, трябва да се откажат повече от 40 за да има нови покани. Явно тази година са по-малко отказалите се.
Аз лично съм изненадана, очаквах две близки деца да бъдат поканени....

# 583
  • столицата
Съученичка на дъщеря ми,която не бе поканена на първо,сега твърди,че вече е приета и мислят newsm78 Не допускам,че АК ще кани тайно деца.. Но пък е странно. Доста деца от СМГ участваха за спорта и бяха поканени,т.е. техните места се освободиха.

# 584
  • софия
Съученичка на дъщеря ми,която не бе поканена на първо,сега твърди,че вече е приета и мислят newsm78 Не допускам,че АК ще кани тайно деца.. Но пък е странно. Доста деца от СМГ участваха за спорта и бяха поканени,т.е. техните места се освободиха.
Значи чакаме 15 септември за да видим дали е станала ученичка на колежа. Само тогава ще е със сигурност странно!
Не вярвам колежа да кани тайно, за какво им е!!!

Общи условия

Активация на акаунт