Пак смяна на времето... Аман!

• 19 119
  • 177
  •   1
Отговори
# 90
  • София
По едно време и аз все мислех, в 7 ли ставам, в 8 ли? Всъщност ставам в толкова, за колкото съм си навила алармата.

# 91
Не усещам смяната на часа по никакъв начин. Въобще се учудвам, че на някой може да му влияе.
Но ме депресира намаляването на светлата част на денонощието. Поради което предпочитам първата половина от годината, като мине юни започва да ми става терсене.

Чак толкова чудно не е  Stop Като преместят часа с един час напред, е логично да заспиш с 1 час по-късно. Аз обаче при тази смяна заспивам 2-3 часа по-късно. Следователно спя по-малко часове вечер и не функционирам правилно през деня  Crossing Arms

# 92
  • somewhere over the rainbow

Чак толкова чудно не е  Stop Като преместят часа с един час напред, е логично да заспиш с 1 час по-късно. Аз обаче при тази смяна заспивам 2-3 часа по-късно. Следователно спя по-малко часове вечер и не функционирам правилно през деня  Crossing Arms
Първия ден, да, нормално е.. Но в крайна сметка утре вечер ще ти се доспи по-рано /заради недоспиването предната нощ/ и пак ще си влезеш в ритъм. Ма чак пък седмици  newsm78

# 93
С една дискотека/кръчма до сутринта ще си оправите ритъма.  Laughing

# 94
Аз съм сова и ми е трудно да вляза в ритъм още втората вечер. Цял ден може да ми се спи, и да съм като парцал, но дойде ли време за лягане съм  Shocked От цяла седмица недоспиване по този начин съм стигала 15 часа сън в почивните дни   Crazy

# 95
  • somewhere over the rainbow
Че аз 15 часа сън през уикенда си ги правя и без да съм имала големи недоспивания. Flutter

# 96
Не е нормално за мен Mr. Green

# 97
  • Linz
Не усещам смяната на часа по никакъв начин. Въобще се учудвам, че на някой може да му влияе.
Но ме депресира намаляването на светлата част на денонощието. Поради което предпочитам първата половина от годината, като мине юни започва да ми става терсене.

Чааак толкова чудно не е, но аз се учудвам, че на някой може да му тежи един час разлика в съня. Защото аз някои нощи спя по 3-4 часа, други -  7-8, както дойде, драми няма. И аз съм като това, което описа- сова ли е, кво е. Наваксвам когато мога (но след 15 часа сън ще съм труп!).

# 98
При мен и 40 мин. разлика в съня имат огромно значение ако са преди 7h сутринта.

# 99
Смяната към лятното много ми харесва.
Обратното обаче, не.
Ако може само лятно да остане, ще е ОК. В Русия е така. Peace

# 100
  • Варна
Смяната към лятното много ми харесва.
Обратното обаче, не.
Ако може само лятно да остане, ще е ОК. В Русия е така. Peace
Не е така в Русия. Те, както и други държави, са си само на астрономическо, като са се отказали между 2004 и 2015г. Само Беларус (от 2011) и Турция (с турската част от Кипър, от миналата година) са си оставили лятното и не сменят. И с двете държави в момента сме с еднакъв час, което ще рече, че сме били на един хал преди да премахнат смяната и са преценили, че лятното им е по-удобно. Каквито, очевидно, са и повечето мнения на нашата представителна извадка.

# 101
Във Уикипедия пише, че е въведено в България през 1979г. Кой го е въвел? Министерски съвет ли? Ако има инициатива за отмяна на тази простотия (според мен), кой трябва да я инициира, знаете ли?

# 102
  • София
Във Уикипедия пише, че е въведено в България през 1979г. Кой го е въвел? Министерски съвет ли? Ако има инициатива за отмяна на тази простотия (според мен), кой трябва да я инициира, знаете ли?

Цяла Европа и Северна Америка използват лятно часово време. Не виждам никакъв шанс България да се отцепи.
Иначе, гласувам да е само лятното. Grinning

# 103
Тази сутрин едвам дигнах малката за градина. При голямата - днес не са на училище, но утре сутрин не знам каква драма ще бъде. Вечер не мога да ги сложа по леглата по "новото време", сутрин не мога да ги събудя. Иначе, ако питат мен - да си караме по астрономическо време, без иди си - ела си, през шест месеца.

# 104
  • Norge
Ненавиждам бутането на часовника напред.  Close
Обичам вечерите и това слънце до средата на нощта ми взема здравето!
Да не говорим, че не виждам как някой може да аргументира ползата от цялото упражнение в моята част от света.

Общи условия

Активация на акаунт