Януарчета 2016 - 9

• 102 902
  • 707
  •   1
Отговори
# 240
Танче, радвам се, че вече звучиш по-добре, ама като ти прочетох предния пост и съпреживях пак от части това същото това което и на мен ми се случи след Великден. За късмет ММ беше в нас и успяхме да увладеем положението при мен. За минута ми стана толкова лошо сутринта, че прекъснах разговора по тел. с приятелка. Зави ми се свят, причерня ми, седнах, забучаха ми ушите. Апарата за кръвно отчете 65/60 и вече се чувствах толкова зле, че мислех, че и линейка няма да дочакам жива.  ММ само успя да ме свали на пода и взе да ме пръска с вода, наливаше ме с течности. След половин час се по свестих и стигнах до леглото, ама как се оплаших няма да ви казвам. При мен предполагам, че е от бременността и се моля да не се повтаря никога повече.
Иначе и ние месеца след ваксината Моника изкара с Т 38.0 , много сополи,няколко дни разстройство, та не знам зъби ли бяха или ваксината да виня.

# 241
Frozy, в Швейцария сме . То се оказа ,че и нашата педиатърка предварително ги биела, а не по схемата. Например RoR я имаме два пъти вече , а е трябвало веднъж на 12 месеца и веднъж от 15я до 24я. Май в българския вариант за морбилите е в тази комбинираната за measles, mumps , rubeola. Или пък measles да означава морбили...нищо не разбирам  newsm78 Embarassed  Малко ми е притеснени,че ше се прибираме , чух за епидемия на морбили, а не знам дали сме ваксинирани.
Ани  Hug  , най-вероятно в повече ти идва и на теб

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 21:07 от kali_gali

# 242
  • София
Ани, добре наистина, че не си била сама и дано не се повторя.
Танче, радвам се, че си по-добре.
 И на Сами якото от три дни е по-редичко. Давам пробиотик и се чудя и аз от зъбите или от ваксината е.

# 243
Ани, Танче, прегръдки от нас с Коко! Да нямате повече такива случки!
Гери, явно сега това е модерно. Вчера Коко пропусна акото, днес количеството явно дойде в повече и му стигна до средата на гърба  ooooh! До сега прах боди  Mr. Green уж не беше толкова рядко, ама обилно и стана мазало.
Днес падна подобаващо от дивана и после върху отворено чекмедже преди банята. Имаме си рана от ръба на чекмеджето под долната устна, тече кръв за малко. Изобщо ударен ден! Дано не остане белег Sad

# 244
Отдавна не сме се разписвали, но предимно обикаляме парковете и никакво време не ми остава. Голямо диване е и наскоро за седмица два пъти си разби муцунката. Все в првсното зъбче и носа се удряше и сега венеца й е вдигнат нагоре. Говорих със зъболекар. Каза, че няма опасност щом зъбчето не се клати  Rolling Eyes
Имаме два кърника и трети е на път. И добре, че е кърменето, щото иначе съвсем няма да се спи нощем. През деня не е била по-крива и да чукам на дърво съм доволна, че избиха сравнително лесно.

Гери, как мислиш да спираш дневното кърмене за приспиване? Още не съм се настроила да слушам рев, признавам си, че ме мързи  Mr. Green

Таня, Ани, надявам се да се оправяте бързо и да не се повтарят случките!  Hug

За пробиотика аз знам, че е добре да се редуват марките и да се дава между храненията, тъй като с храната има вероятност да не се усвои добре.

Кали, да в България ваксината е MMR Priorix.

# 245
  • София
Диди, и аз нещо отлагам и се правя на разсеяна. Така ми е по-лесно и аз нямам желание да слушам ревове и да се тръшка.

# 246
Аз му давам да суче преди дневния сън, за да съм сигурна, че ще е сит и напоен, понеже като се върнем от разходка вече е много уморен и му се спи (понякога е и заспал) и не му е до обяд, хапва след като стане. Отдавна не заспива на гърда, по скоро му давам преди дневния и нощния сън, за да съм спокойна, че няма да е гладен/жаден, докато заспива или да се събуди по тази причина. Иначе заспива след като го пренеса в леглото и изляза от стаята. Не мисля, че ще страда, ако пропуснем, но на мен така ми е по-спокойно - а и реално това са му половината приеми на кърма на ден. Другите два са след ставане от дневен/нощен. Иначе хапва твърда храна поне 3 пъти на ден и изпива по половин литър вода минимум. Предполагам ще се отбие сам преди да стане на 2 години, а на работа не ходя, затова и не смятам да го махам. А и ще вземе да реши да навасква вечер, което за мен не е оферта Simple Smile

Времето тези дни е божествено, само за разходки, по цял ден сме навън. Nature Sunny

# 247
  • Бургас
Ко, ко било времето?
Ние сме със зимните якета, само ботушите още не съм извадила   Crazy Тук е мъгливо, облачно, ветровито и студено. Като гледам прогнозата и видя някъде 20-25 градуса, си викам ние тая година няма да се стоплим. Такова чудо никога не е било. Сега се връщаме от площадката, за няма и час замръзнах подобаващо.  ooooh!

# 248
Ко, ко било времето?
Ние сме със зимните якета, само ботушите още не съм извадила   Crazy Тук е мъгливо, облачно, ветровито и студено. Като гледам прогнозата и видя някъде 20-25 градуса, си викам ние тая година няма да се стоплим. Такова чудо никога не е било. Сега се връщаме от площадката, за няма и час замръзнах подобаващо.  ooooh!
Сега е кофти ветровито. Ние излизахме до обяд и беше супер.

# 249
Да, голяма разлика има. При нас е над 26-27 градуса към 16-17 часа.

# 250
Малко след като писах и тук налазиха облаци Grinning Обаче заваля чак към 20 часа, иначе си беше топло все пак, за по къс ръкав. Застудяването е за кратко, от понеделник пак трябва да е по-лятноподобно Simple Smile

# 251
Лелеее и ние в Русе се сварихме. 3 пъти сменях тоалета на Криси, направо не знам как да я обличам в такова време.
Пътуването мина добре , миличкото смени автобус,влак, самолет и кола. 14часа път геройски издържа.

# 252
  • София
Ле-ле, Кали много път ... Crazy наистина си е геройче.
Ние мислехме да ходим до вилата ама заради скапаното време си останахме в къщи ... Confused

# 253
  • Бургас
Кали, добре дошли! Аз моя хубостник не си го представям да пътува толкова. Не застава за секунда, кака му като седнеше в колата и заспиваше, той само клюкари и се сърди  Crazy
Я дайте едно примерно меню по часове и с грамажи. Марти е все гладен, вече не знам какво и кога да му давам. Минахме на АМ сутрин и вечер, с три твърди хранения на ден и пак не му стига  ooooh!
Хич не се оплаквайте от времето, тук в най-добрия случай сме по блуза с дълъг ръкав и жилетка отгоре, гледам някъде от две седмици са по къси гащи.

# 254
Мерси, Танче  Hug За Бургас казваш,  за студ ли да се готвим  Sad
Нашето "меню" е толкова измислено,че не знам дали ще ти послужи за нещо : в 8 попара примерно , една средно голяма филия или 2 големи домашни  бисквити с кис мляко, ако е кус кус на Плазмон слагам 2.5 - 3 с.л някъде. В 12 около 210гр на око супа или манджа, отскоро задължително иска да е пак с хляб и се опитвам да залъгвам с трошици, следобед към 16ч мляко с бисквити или 2 кивита и 1 банан илииии крушка, на яслата и давата филия с малко масло също. Към 19-20ч си хапва от нашата вечеря, ако е супа примерно един черпак от ястието и после като ляга мляко 180-210мл зависи колко и какво е яла преди това.
Супер насосано е ,не знам дали ще ти помогне. Тя моята принцесла си върви малко отгоре винаги , така че не знам дали и не е много като количество.

Общи условия

Активация на акаунт