Раждането у дома

• 5 243
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
В София единственото място с вана за раждане е в болница Св. Лазар. Но доколкото съм запозната същинското раждане не става в нея.
Да и аз така съм чувала накрая все ги местят на магарето

# 31
  • Пловдив
Ами щом всички лекари са убийци и само гледат да навредят на горките родилки си раждай вкъщи, пък к'вото стане - стане. Все пак - естествен подбор! Ама изцяло се довери на подбора, не тичай при тези ужасни  доктори, ако положението се закучи! Честно, не знам как може във възрастни хора грам трезва мисъл да няма. Все едно слушам разсъждения на ниво дете от началното училище.

# 32
Ами щом всички лекари са убийци и само гледат да навредят на горките родилки си раждай вкъщи, пък к'вото стане - стане. Все пак - естествен подбор! Ама изцяло се довери на подбора, не тичай при тези ужасни  доктори, ако положението се закучи! Честно, не знам как може във възрастни хора грам трезва мисъл да няма. Все едно слушам разсъждения на ниво дете от началното училище.
Всички сме различни и имаме различни мнения.
Ако мога да направя нещо сама не бих потърсила лекар има много жени успешно родили надявам се всичко да мине добре има още време до тогава може и да напиша какво се случи моя мъж е на същото мнение и предпочита да е домашно раждане.Благодаря ви за отговори и загриженоста.

# 33
Честно, не знам как може във възрастни хора грам трезва мисъл да няма. Все едно слушам разсъждения на ниво дете от началното училище.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=972183
Сигурно е от хормоните.

# 34
Публикацията на жената я няма сигурно я е махнала но има отговор от болницата
https://www.nadezhda.bg/novini/%D0%9Aogato-chovek-prevrushta-muk … oli-po-malko-259/

# 35
  • Пловдив
Това историята на жената с преждевременно родените близнаци поради инфекция ли е? Чела съм нейната тема и ми стана изключително мъчно, че така са се развили нещата, но според теб, ако тя си беше останала вкъщи с тази рискова проблемна бременност, каква точно щеше да е развръзката?!

# 36
Това историята на жената с преждевременно родените близнаци поради инфекция ли е? Чела съм нейната тема и ми стана изключително мъчно, че така са се развили нещата, но според теб, ако тя си беше останала вкъщи с тази рискова проблемна бременност, каква точно щеше да е развръзката?!
Boriana Stratieva Уважаеми доктор Стаменов,
благодаря за отговорът, благодаря за оказаното съчувствие, във Вашето натоварено ежедневие.
Следвайки хронологията на отговорът Ви, искам да отбележа, че съм наясно с рисковете от преждевременно раждане и поради многоплодната бременност, и заради ин-витро процедурата и заради възрастта ми. Рискове, които аз самата също съм поела и съм била във времето със страховете си.
Да, бях приета в 16-та седмица с кървене и бях наясно, че може да се случи, още от първата си фетална морфология, когато се забеляза ниската плацента. Не коментирам този ми прием, защото той беше очакван, по време на престоят ми бяха взети необходимите мерки и бремеността ми продължи. Коментирам последващият ми фатален прием и реакцията, или липсата на такава, от екипът Ви. Коментирам и споделям, протеклите прегледи в женска консултация и получените компетентни заключения на въпросите ми с "не знам какво е". Коментирам спешният си прием, извършен на д-р Станева, която е лекар специализант, въпреки евентуалната информираност за спешност на приема си. Коментирам многократните идентични въпроси, от типа “предишни бременности”, “предишни аборти”, “начин на зачеване”, при наличието Ви на единна база, даваща ясна информация коя съм, кога съм посещавала болницата и какво ми е правено. Да, няма да коментирам нито д-р Стоянова, нито д-р Белкин. За тяхната компетентност аз няма да коментирам, но има множество други коментари и във форума и въобще в социалните мрежи, като не само аз съм била засегнатата. Те са част от екипът Ви и Вие оценявате тяхната компетентност, било то професионална или етична. От получената ми хистология разбрах, че има възпаление на пъпната връв, не видях написана вътрешноматочна инфекция. Но, аз не съм медицинско лице, аз съм специалист в своята си област и поради тази причина избрах Вашето лечебно заведение търсейки най-добрите грижи, иначе в противен случай, можеше аз да наблюдавам бременността си вкъщи. Искам да отбележа също, че при изследване на ЦРП по време на престоя си, то беше достатъчно силно завишено, което отново повтарям, не съм медицинско лице, но дори и на мен ми свидетелстваше за проблем. Да, но беше изледвано, след раждането ми, т.е. само мога да направя изводът, че всъщност показва проблем. Да, инфекцията е тръгнала и действително няма какво да се направи, тя е засегналаа вече плодовете. Факт! Да, наясно съм, че родилният процес започне ли, трудно може да бъде спрян. Но при своят случай имаше доста часове - близо 5 часа, в които изключвам момента, че бях оставена и аз търсих непрекъснато доктор, за да видим какво се случва, но при всяка среща с дежурните доктори, следваше отново преглед и определено липса на каквато и да е информираност. Не мога да приема, че е имало и борба с инфекцията дори, защото освен разтвора за спиране на контракциите, ми беше поставена само инжекция за разтваряне на дробчетата. Друго не ми е вливано, нито инжектирано.
И на последно място, за да приключа тази ненужна вече полемика, д-р Стаменов, аз отмъщение не търся и не съм търсила. Искам да разберете правилно, аз не търся нищо Ако съм търсила подобно, достатъчно грамотни сме, за да знаем как да потърсим и защитим правата си. Да, дадох гласност, но отново неупреквайки никого, а с чисто информативен характер и поради тази причина, заглавието е Бъдете предпазливи, описвайки подробно хронологията на събитията. Благодарение на дамите от форума, достъпих Вашият контакт, отново с цел да поддам обратна връзка, а вие да направите изводите си, като компетентен Човек. Не случайно описах случилото ми се месеци по-късно. Именно за да не бъде интерпретирано, като объркано, уплашено, гневно писание, а обмислено и спокойно. Аз поддадох обратна връзка, не само за своят случай, но и за доста сходен такъв, само че 2 месеца по-късно на г-жа Диляна Михайлова. Изводите и реакциите остават за Вас. Нашето е приключило, но запазете и съхранете тези хиляди посетители, които се лутат в търсене на адекватно отношение и обричат живота си на кредити, в битката си да бъдат родители.
Пожелавам на Вас и екипът Ви, бъдете здрави и продължавайте да давате Надежди на хилядите двойки, борещи се с репродуктивни проблеми.

С уважение,

Боряна Стратиева
Може само да гадаем какво би могло да стане но при положение че са недоносени да имат нужда от болница предполагам няма да оцелеят вкъщи но не знам все пак може и да има някакъв шанс живота си знае най добре

# 37
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Направо имам страх да стъпя в болница
А ако те хване апандисит или счупиш крак, какво ще правиш?
По темата, не бих рискувала живота на детето ми, айде моя както и да е, но на бебчето....
Тя вече написа, че е раждала два пъти в болница. Което означава, че не рискува само живота на бебето и своя, но постъпва абсолютно безотговорно и към другите две деца.

Лично за себе си избрах да раждам в голяма болница. Условията не бяха от най-добрите, но пък предпочетох да мога да разчитам на лекарите. Единият път последните дните преди раждането бях в болницата. В стаята настаниха жена в 29 г.с. През нощта й изтекоха водите. Санитарката после ни каза, че бебето е излезло докато са я слагали на масата. Не зная как са се развили след това нещата за нея и бебето й, но в дните, в които още бях там го бяха спасили.

А какво са чакали при положение че е била в болницата?Знам че ти просто си свидетел на случвало се  но  как да им се довериш когато често срещаш коментари с фатален край в болница а не във къщи, всъщност до сега не бях чела родила жена у дома с фатален край все само по болниците.
Никой нищо не е чакал. Всичко се разви изключително бързо и през нощта. Водите й изтекоха, извикахме дежурните и едва бяха успели да я свалят няколко етажа до родилно отделение.

Друго ще те питам - щом имаш толкова малко вяра на лекарите, как се доверяваш и въобще доверяваш ли се на друг специалист в друга област. Защо търсиш медицинско лице, да е с теб в къщи след като им нямаш доверие?

А ти и мъжа ти имате ли някакви способности или и на вас хората трябва да се доверяват, за това което работите, толкова колкото е и вашето доверие в лекарите?

# 38
  • София
Кис, явно си взела решение вече. Решение, което си е чиста лудост според повече хора, включително и според мен. Само се надявам да имате много късмет и децата ти  да не страдат заради тази лудост!

# 39
  • Варна
Авторката изобщо не звучи като да има две деца вече, по-скоро като 15-годишна се изразява. Това да се водиш по публикации в медиите и по истории на познати за да решиш буквално съдбата на бъдещото си дете, ми се струва супер незряло и безотговорно. И, авторке, като се вторачваш с историите на пострадали от болници и лекари пациенти, защо не погледнеш на всеки пострадал колко всъщност спасени и адекватно излекувани се падат? Защото не е интересно и удобно, нали? А че мъжът ти те подкрепя в безумието нямам думи. Как изобщо ги гледате тези вече родени две деца...

# 40
Аргументите на авторката ми звучат толкова абсурдно, че чак ми изглежда измислена историята. Жена с две деца иска да ражда вкъщи?!

Авторке, както са ти казвали, тук е незаконно домашното раждане, тъй като не е възможно медицинско лице да присъства. Пълно е с АГ болници, в които работят специалисти. Вместо сега да си губиш времето да се чудиш как да си родиш вкъщи, трябва да потърсиш болница и добър екип, на който имаш доверие. Навсякъде има дни на отворените врати, има информация в интернет, изобщо в този съвременен свят имаш много алтернативи. Водно раждане има и в Тина Киркова в София (освен Св. Лазар, за която ти писаха момичетата).

Трагични случаи винаги ще има, и то не само в болниците. С мъжа ти явно сте от тези, които избирателно чуват само лошите новини, сигурно и цялата държава ви е крива. Ако си настроиш слуха и зрението на позитивна вълна, ще чуеш за многото спасени недоносени бебчета. Вчера чух по телевизията за близначета, родени под 1кг и двете, и спасени. Едното има проблеми, които постепенно се оправят. Във форумите често се обсъжда Майчин дом в София, където непрекъснато спасяват недоносени бебчета, защото имат страхотна неонатология и специалисти. Ако тези бебчета се бяха родили вкъщи, не ми се мисли какво би станало.

Ти, като вече раждала жена, трябва да знаеш колко сериозно нещо е едно раждане. Дано да си промениш решението и сега то да се дължи на бушуващите хормони. Лошото е, че явно и мъжът ти е неразумен и подкрепя тази налудничава идея. Ако той трябваше да ражда, като го напънат контракциите, дали нямаше да тича към болницата? Много е лесно отстрани да кажеш "раждай си вкъщи".

# 41
Във форумите често се обсъжда Майчин дом в София, където непрекъснато спасяват недоносени бебчета, защото имат страхотна неонатология и специалисти. Ако тези бебчета се бяха родили вкъщи, не ми се мисли какво би станало.
Моят син е от тези бебета. Без неонатологията в МД шансовете му за оцеляване бяха минус хиляда. Към днешна дата е здрав прав маймун благодарение на лекарите там.

# 42
Във форумите често се обсъжда Майчин дом в София, където непрекъснато спасяват недоносени бебчета, защото имат страхотна неонатология и специалисти. Ако тези бебчета се бяха родили вкъщи, не ми се мисли какво би станало.
Моят син е от тези бебета. Без неонатологията в МД шансовете му за оцеляване бяха минус хиляда. Към днешна дата е здрав прав маймун благодарение на лекарите там.

Радвам се. Да ти е жив и здрав! Ти като минала през това, истински можеш да оцениш важността на лекарите в такъв момент. За съжаление, явно има и такива, които си играят със здравето на децата си.

П.П. В допълнение към предишния ми пост, се сетих че даваха в едно предаване една откачалка, която родила вкъщи, но бебето й не е оцеляло. Въпреки това, тя смяташе, че това е било правилно и дори било по-добре, че детето няма да се мъчи на този грешен свят.  #2gunfire

# 43
  • Варна
Ако мислех като теб моя син нямаше да го има Sad

# 44
Скрит текст:
Скрит текст:
Направо имам страх да стъпя в болница
А ако те хване апандисит или счупиш крак, какво ще правиш?
По темата, не бих рискувала живота на детето ми, айде моя както и да е, но на бебчето....
Тя вече написа, че е раждала два пъти в болница. Което означава, че не рискува само живота на бебето и своя, но постъпва абсолютно безотговорно и към другите две деца.

Лично за себе си избрах да раждам в голяма болница. Условията не бяха от най-добрите, но пък предпочетох да мога да разчитам на лекарите. Единият път последните дните преди раждането бях в болницата. В стаята настаниха жена в 29 г.с. През нощта й изтекоха водите. Санитарката после ни каза, че бебето е излезло докато са я слагали на масата. Не зная как са се развили след това нещата за нея и бебето й, но в дните, в които още бях там го бяха спасили.

А какво са чакали при положение че е била в болницата?Знам че ти просто си свидетел на случвало се  но  как да им се довериш когато често срещаш коментари с фатален край в болница а не във къщи, всъщност до сега не бях чела родила жена у дома с фатален край все само по болниците.
Никой нищо не е чакал. Всичко се разви изключително бързо и през нощта. Водите й изтекоха, извикахме дежурните и едва бяха успели да я свалят няколко етажа до родилно отделение.

Друго ще те питам - щом имаш толкова малко вяра на лекарите, как се доверяваш и въобще доверяваш ли се на друг специалист в друга област. Защо търсиш медицинско лице, да е с теб в къщи след като им нямаш доверие?

А ти и мъжа ти имате ли някакви способности или и на вас хората трябва да се доверяват, за това което работите, толкова колкото е и вашето доверие в лекарите?
Да го кажа така помагам на хората да се излекуват там където медицината има други предразсъдъци и според нея няма лечение на някои болести.Доверие не е лесно нещо то се чувства ако има колебание то не е доверие.Търся акушерка защото все пак е нормално да има някой да поеме детето след раждането ,в тоя случай не може много да се разчита на тях не се знае как ще реагират някои припадат.Кажете ми как ще имате доверие ако на ваша баба и поставят лекарство което е несъвместимо и жената почине,и след това всичко се покрива дори лицето което е поставило инжекция  не съществува? Същото се случи с баща ви три пъти на косъм с майка ви със самата вас аз самата отидох и казах че има вероятнос да е еди какво си лекарите от шейново почнаха да ми се присмиват но все пак ме прегледаха като казаха че ми няма нищо от там в пета градска ми препоръчаха завеждаща на отделението гледа ме тя и още двама лекари които също казаха че съм ок след това във 22-ра поликлиника при един който ни убеди че всичко е ок и ми изписа хапчета почнах да ги взимам но положението ставаше все по зле попитах го дали да отида в болница каза че няма смисъл ще се оправя следващата беше една докторка от гео милев евала на жената трябваха и 5 секунди да каже какво става и деректно ме прати при тапанарите от шейново поспешност да ме оперират уж по спешност ме държаха 2 дена с кръв във стомаха.Когато поисках видеозапис от тях така и не ми го дадоха ходих няколко път в епикризата пише небивалици този който трябваше да ме оперира  не знам какво стана с него направи го друг а пишеше съвсем друг лекар който не знам как изглежда пълна мъгла.... мога много да ви пиша няма смисъл.Та доверявам ли се не сама си пускам изследвания сама се лекувам ако имаше начин да се оперирам сама сигурно бих го направила но има и неща които не мога.Ходила съм все при професори и доценти и съм оставала много разочарована елементарни неща задавам им въпрос и не могат да ми отговорят .

Общи условия

Активация на акаунт