Прахосмукачка робот - Прочети, преди да питаш! - 12-та тема

• 124 034
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
За голяма площ е, ще погледна LG, не знаех че имат и те, благодарско😙

# 721
  • Пловдив
Не ме разбра ЛГ нямат подочистачка.Само айробот имат- и те са две.Брава и Скуба.
Има комбинирани роботи ,които според моето мнение не стават. ЛГ имат сух моп ,но аз не го ползвам.

# 722
Аз съм доволна от Брава Джет - за 400 лв върши много добра работа. Много е мъничка и семпла, но за сметка на това е невероятно маневрена и се завира навсякъде да почисти, много е старателна. Ползвам я след Нийто да обере на сухо почистване боклучетата от паркета и на мокро почистване в баните, кухнята и коридора. Не й пречат килимите, заобикаля си ги.

# 723
  • Пловдив
Renydent, аха! Разбрах, извинявам се, грешно съм разбрала.

Макарон, благодаря, ще я потледна тази Брава. И цената ме устройва. Благодаря!

# 724
  • София
Здравейте,
Причината да се включа и аз е, че имаме откосор още дете, което е на няколко месеца и скоро ще почне да пълзи; също така имаме куче с дълъг косъм, което си сменя козината 2 пъти по 6 месеца в годината  Joy

Колебая се между Miele (промото за 800 лв.) и нещо от али експрес, като оттам съм впечатлен единствено от ниската цена, идея нямам дали върши работа, още повече - работа с косми по пода (нямаме колими).

Ще съм благодарен за всякакви съвети, насоки, ориентири!

Много благодаря!

# 725
  • Sofia
Макарон, Брава-та задълбава ли върху фугите или минава отгоре, все едно с парцал съм минала? Скъпи ли са консумативите(подложките за почистване)? От колко време я имаш?

# 726
Роналд, аз също съм с малко дете и дългокосместа котка и китайчето Xiaomi ми върши перфектна работа. Килими нямам също.

# 727
Макарон, Брава-та задълбава ли върху фугите или минава отгоре, все едно с парцал съм минала? Скъпи ли са консумативите(подложките за почистване)? От колко време я имаш?

Минава върху фугите все едно минаваш с моп, съвсем повърхностно чисти. Допълнителните оригинални батерии са скъпи, другите консумативи - не, аз купих неоригинилани подложки за почистване от Алиекспрес. Батерията струваше около 60 лв, перящи парцали за многократна употреба взех 10 за 6 долъра и 3 перящи за сухо почистване пак за някъде толкова. Доволна съм от тях.

Браавата няма да измие хубаво замърсени фуги или засъхнала мърсотия. Справя се чудесно с допълнително събиране на фини прашинки и труднодостъпни места след Нийто, с мърсотия от мокри обувки в зимните дни, за цялостно дезинфекциране (капвам малко доместос на почистващата подложка и я пускам на мокро почистване в баните).

Имам я от една година.

Колебая се между Miele (промото за 800 лв.) и нещо от али експрес, като оттам съм впечатлен единствено от ниската цена, идея нямам дали върши работа, още повече - работа с косми по пода (нямаме колими).

Миеле имат добра бяла техника, обаче повечето ревюта на техния робот не са били добри. С роботите навигацията е много важна, а този робот, доколкото разбирам, не е много добър в това отношение. Оттам нататък каквито и четки и мощност да има, когато не може физически да се придвижи до мръсното и да го почисти, няма файда. От роботи, които могат да се купят до 800 лв, гледам тук хората много хвалят Xiaomi, но аз нямам личен опит. Ако можете да почакате до промоция, Rendynet пуска промоции на LG 9та серия от Амазон, които ви се вместват в бюджета и са, доколкото разбирам, добри колкото Румба 9та серия и Нийто Кънектед, още повече че наближава черният петък.

# 728
Аз след много чудене и след като ми се досвидя за новара Румба близо 2000, поръчах Ксиомито, след положителните отзиви тук и една друга група. Единствено ме изкуши цената, от Бг магазин поръчах, от линка на предните страници.
Дано не съм сгрешила и евтиното да ми излезе скъпо накрая:))
Чакам го с нетърпение и ще споделя отзиви.

И моят голям проблем е миенето обаче. Имам изключително красив и непрактичен, много огледален гранитогрес...Бърша, но остават " облаци" не е лъскав както искам да е.
За жалост май Бравата няма да се справи.
А така ме мързи...
Площ около 85 кв, само гранитогреса, коридори и холо- кухня. Спалните ще ги затварям, но пак е много.
Да рискувам ли с Брава? Или е безмислено?
Ренидент, твоята парочистачка колко струва, че не се вижда?
Тая на Керхер мн скъпа и тя.
Кога е черния петък? Моля ако някой види парочистачка на изгодна цена да ми свирне:)

# 729
Здравейте отново, аз след голямо търсене на LG и никакво развитие понеже от бг сайтовете и магазините почти никъде нямат налични и много ме хвана яд вече... Май накрая и аз ще си взема това Xiaomi, обаче мен ме притеснява, че после няма да има от къде да му взема батерия за смяна, от друга страна до тогава може да си взема и друг робот Rolling EyesGrinning

# 730
  • Варна
Здравейте отново, аз след голямо търсене на LG и никакво развитие понеже от бг сайтовете и магазините почти никъде нямат налични и много ме хвана яд вече... Май накрая и аз ще си взема това Xiaomi, обаче мен ме притеснява, че после няма да има от къде да му взема батерия за смяна, от друга страна до тогава може да си взема и друг робот Rolling EyesGrinning

Батерията не я мисли. Моя робот е над 5 годишен. Сега му търся батерия, от тук оригиналната е 156 лв. в алиекстрес онази вечер я гледах две за 50 долара,та най-вероятно две ще си взема...

# 731
И моят голям проблем е миенето обаче. Имам изключително красив и непрактичен, много огледален гранитогрес...Бърша, но остават " облаци" не е лъскав както искам да е.
За жалост май Бравата няма да се справи.
Мисля, че ако я пускаш всеки ден на мокро почистване, ще се справя. Тя пръска доста вода и микрофибърните кърпички полират нелошо. Ако ти е калиброван гранитогресът и няма фуги, още по-добре.

# 732
  • Sofia
Аз за фугите попитах информативно,  по-скоро ще ми е ОК да минава влажно след румбата. Направо сериозно се замислих за Брава-та!!!

# 733
Имай предвид, че си е повече занимавка да пуснеш Брава. Нийто го пускам през телефона, докато не съм вкъщи, а два пъти седмично му изпразвам контейнера и го забърсвам, чистя четки и т.н. Бравата я зареждам, сменям вода, изливам вода, сменям батерии, пера подложки и прочее при всяко пускане - нея я ползвам когато съм вкъщи или евентуално докато отскоча до супера, но далеч не е толкова автономна.

# 734

Батерията не я мисли. Моя робот е над 5 годишен. Сега му търся батерия, от тук оригиналната е 156 лв. в алиекстрес онази вечер я гледах две за 50 долара,та най-вероятно две ще си взема...

Ехе, аз ако изкарам 5 години с един робот ще съм предоволна, няма да ми е жал даже да го сменя после, аз си мислих, че на година и половина-две трябва да ги сменям, но то може и от модела да си зависи.
П.С. Мъжа ми се шегува с мен, че за такива пари, на които се продавали тия джаджи щял той да чисти по 20 пъти на ден Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт