Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 844
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Мерси ! За това изобщо не се бях сетила. А изчетох къде ли не и какво ли не ! Flowers Hibiscus

# 571
Здравейте, има ли някой идея с какво най-добре могат да се почистят фугите на плочки в кухня?

# 572
  • SF
Есме, това е добра идея, за дъската. bouquet
Плочки не е вариант, не харесвам и няма да стои добре. На 15 см от мивката е дупката.
Къде да я търся тази дъска? newsm78

Ето ги пораженията, малко не се вижда както трябва, някои неща само под ъгъл.

Скрит текст:

Е не е нещо огромно. По описание звучеше по-зле, отколкото е всъщност. Сложи лак за нокти, както са ти казали и сега се чудя, понеже е бяло дали не можеш и с бял лак да го направиш, за да не ти боде очите по-тъмният цвят на дупчицата. Може и със смола да пробваш, но не сещам къде може да намериш смола... Естествено, ако е прозрачно, отдолу оцветяваш с лак за нокти.
Тези дъски ги има навсякъде по магазините, където се продават "домашни потреби" - и в Айко, и в Икеа, ето, дали са ти линк и за Комо...
Има в Икеа много големи дървени дъски с ръб, за да се захванат за края на плота. Ще си я ползваш непрекъснато и вече няма да си мокриш и цапаш плота.

# 573
  • Варна
Има ли някакъв начин на стъкло само да му се отнеме блясъка , без да се влошава видимостта ? Worried
И без да има снежен и всякакъв такъв екзотичен ефект .

Не мисля, просто самото стъкло трябва да е антирефлекс. Стъклата са невероятно евтини, защо не ги занесеш да ти сменят само стъклото, запазвайки рамката и паспартуто? Едва ли ще струва повече от няколк лева и вероятно доста по-малко от фолио, спрейове и прочее.

Това е! Чудя се как може в магазин за художници да предложат спрей, вместо направо да се смени стъклото с антирефрексно!

http://ramkirane.com/index.php?option=com_content&view=artic … ed&Itemid=157

# 574
peneva_a, много ти благодаря за линковете! bouquet
Тези предпазители за котлони много ми харесаха!

Есме, и на теб пак благодаря за дъската от Икеа! Hug
Имам избор, ще реша кое. Peace

# 575
  • Варна
peneva_a, много ти благодаря за линковете! bouquet
Тези предпазители за котлони много ми харесаха!

Есме, и на теб пак благодаря за дъската от Икеа! Hug
Имам избор, ще реша кое. Peace

И аз ползвам прозрачна стъклена дъска, слагам я зад котлоните да не пръска като готвя на гърба и я мия в миялната.

# 576
Скрит текст:
Има ли някакъв начин на стъкло само да му се отнеме блясъка , без да се влошава видимостта ? Worried
И без да има снежен и всякакъв такъв екзотичен ефект .

Не мисля, просто самото стъкло трябва да е антирефлекс. Стъклата са невероятно евтини, защо не ги занесеш да ти сменят само стъклото, запазвайки рамката и паспартуто? Едва ли ще струва повече от няколк лева и вероятно доста по-малко от фолио, спрейове и прочее.

Това е! Чудя се как може в магазин за художници да предложат спрей, вместо направо да се смени стъклото с антирефрексно!

http://ramkirane.com/index.php?option=com_content&view=artic … ed&Itemid=157
Много ти благодаря ! Толкова просто е , а аз обикалях Домко , Джъмбо и други Joy
Ще отида до този магазин на картата . Аз влизах в тези двата , които се намират срещу входа на метрото на Сердика- уж обяснявам членоразделно , защо не ме разбраха , недоумявам. В първия магазин ме изпратиха в другия. Там девойката извади с гордост спрея.

Тук от вас какви ли не идеи черпя. И на мен ми харесаха предпазителите за котлони

# 577
Момичета, помагайте! Praynig Hug
Майка ми е съсипала чисто новия плот, мъчила се да отваря някаква кутия и е направила дупка, липсващо покритие, плюс доста  драскотини. smile3511
Не е опция да сменям плота, не ми се занимава сега, трябва всичко да се разглобява, абе хамалогия и разправии, пари, не искам. Tired
Има ли някакви стикери, за прикриване на дефекти? Нещо да ми предложите?
Че ми се реве направо... Rolling Eyes  ooooh! На една година кухня... Confused Confused
Аз си изпуснах най-тежкия нож на плота, дупчицата не е голяма, ама и аз си я виждах постоянно... Капнах капка прозрачен лак/гланц за нокти в дупката за импрегниране (не мръдна от там в следващите 7 години Wink ) Все гледах нещо да има там, не че се получаваше, чистия ми работен плот беше 65см, а това чудо по средата но...
DeVa®, в коя част на плота е? ... Другият вариянт е да залепиш стъклена дъска. Аз имам една такава голяма за рязане върху плота, която не се мести. Твърде голяма е даже, за да я набутам в мивката и да я измия. Бърша я  със сапун и после измивам и сапуна. Вече съм я приела като част от плота, не ми пречи, а и я ползвам ежедневно. Всичко режа върху нея.
Има доста симпатични стъклени дъски/подложки за рязане с противполъзгащи стъпчици или смукалки. Може да не се лепи, а просто да си стои там, да върши работа и си крие. Само да се запълни дупчицата да не влиза влага Simple Smile
Размерите са им към 30х40см, 30х50, 50х60... цветни пъстри или в декор камък или дърво, матово стъкло, прозрачно стъкло... има какво ли не в момента от тях.
Например: http://www.como.bg/st-klen-predpazitel-za-kotlon-685250.html
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/12961642_1361402 … f&oe=5A6D2D02
дори и такива неправоъгълни http://crystalsl.com/ct-kleni-d-cki-c-nozhove

Успех!

Ние като купихме къщата имахме два индукционни котлона и тъй като готвим на газ и купихме два вградени за газ, искахме да покрием индукционните. Тогава тези панели виждах само по немски сайтове, затова мъжа ми поръча една плоча черен мрамор отрязан в съответните размери. Отдолу нашари със силикон и вече 2 години така ползваме.

# 578
  • DE
Стана ми странно, че някой си скрива индукциона и го заменя за газ  newsm78
Откакто съм с такъв не бих го сменила за нищо на света.

# 579
Момичета, да попитам може ли на ъглови легла с еднолицев матрак
да се сложат обикновени матраци и какви да бъдат те. Някоя от вас знае ли как може да се закрепят, при положение, че старите са върху механизъм тип ракла.

# 580
Момичета, да попитам може ли на ъглови легла с еднолицев матрак да се сложат обикновени матраци и какви да бъдат те. Някоя от вас знае ли как може да се закрепят, при положение, че старите са върху механизъм тип ракла.
Ако под "обикновени" имаш предвид двулицеви, трябва да се сложи подматрачна рамка, която също да е на механизъм. Само имай предвид, че обикновено еднолицевите матраци с този механизъм "стъпват" върху рамката/основата на леглото, а подматрачната рамка за двулицев  влизат вътре в "кутията" и стъпва на механизма си и на "крачета" в ъглите на кутията или на рамка по стените на "кутията". Така матрака влиза вътре в правоъгълника и не се изхлузва настрани. Ох, не знам дали го обясних добре...

С еднолицев матрак (виж как матрака е извън основата/кутията на леглото http://bodylux.net/bodylux/media/com_eshop/products/resized/imag … m-cr-1470x854.jpg
с двулицев матрак (влиза малко вътре в кутията) http://www.bodra.bg/uploads/products/big/2ea81e9802fad5b9b2fe475 … 0909069ea3165.jpg
http://www.bodra.bg/uploads/products/big/c863f0ca36d0e2505c79ad7 … 1e139cdaa9b43.jpg

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 09:28 от peneva_a

# 581
Т.е. трябва към страниците да се заковат малки талпички, върху които да се закачи подматрачна рамка с механизъм и върху нея матрак, така ли? Старите са едни дунапренени, покрити с хлъзгав сатениран плат, които вече са се обезформили и са адски неудобни за спане.
Взех покривни матраци, но и това не помага. Искам ако може да ги заменя с нещо такова

# 582
Т.е. трябва към страниците да се заковат малки талпички, върху които да се закачи подматрачна рамка с
Скрит текст:
механизъм и върху нея матрак, така ли? Старите са едни дунапренени, покрити с хлъзгав сатениран плат, които вече са се обезформили и са адски неудобни за спане.
Взех покривни матраци, но и това не помага. Искам ако може да ги заменя с нещо такова
Струва ми се много по-просто да си замениш с нови качествени еднолицеви матраци. Има наистина много комфортни такива.
Ако много държиш на двулицеви, може малките "талпички", по скоро трупчета чам да ги сложиш вертикални в ъглите и на две три места по страниците, така, че да стъпват долу, т.е. тежестта да се носи от тях, а не от страницата в две точки на винтовете за всяка...
НО първо премери вътрешния размер на леглото дали изобщо влиза вътре подматрачна рамка. Ако не влиза, монтаж с подматрачна рамка отгоре става абсурдно "сделан" и мисля, че на никому не е нужно такова приключение при толкова голям избор на еднолицеви матраци.

# 583
Ние заменихме еднолицев на спалня 160см с подматрачна рамка и двулицев. Спалнята имаше вътре леки издатини, на които ляга подматрачната рамка. Тоест и еднолицевият матрак влизаше вътре и лягаше на тези издатини. Неудобството е, че така и не монтирахме механизмите, защото е голяма занимавка и трудно. Съотверно сега като слагам нещо под спалнята, трябва друг да надигне рамката и да държи.

# 584
Благодаря на всички! Може би действително ще обмисля вариант с хубав еднолицев матрак, стига да може да се закрепи направо върху настоящият механизъм.

Общи условия

Активация на акаунт