Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 850
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Ние заменихме еднолицев на спалня 160см с подматрачна рамка и двулицев. Спалнята имаше вътре леки издатини, на които ляга подматрачната рамка. Тоест и еднолицевият матрак влизаше вътре и лягаше на тези издатини. Неудобството е, че така и не монтирахме механизмите, защото е голяма занимавка и трудно. Съотверно сега като слагам нещо под спалнята, трябва друг да надигне рамката и да държи.
В този случай става простичко подмяната, но трябва да се провери с размерите, преди да се тръгне за покупки Simple Smile

# 586
Здравейте.За първи път пиша в тази тема и имам нужда от мнение.Реших да почна с една стара и мноого тежка орехова холна масичка.Ще я правя бяла с тебеширена боя домашно производство.За покритие отгоре не можах да обясня какво точно ми трябва в магазина та ми дадоха "яхтен лак за дърво и паркет" Леко Оргахим.Кутията е с корабче отпред.Става ли това нещо за покритие върху тебеширената боя?

# 587
Искаме да сменим вратите и челата на чекмеджетата на сегашната ми кухня. Някой правил ли е такова "упражение"? Довечера ще разгледаме по-обстойно с приятеля ми, просто ми се искаше да "сверя" идеята ни и тук и да чуя различни мнения.

# 588
Мише, аз смених вратичките на горния ред на кухнята в едното ми инвестиционно жилище. А долен ред изцяло нов. Много добре се получи. Също и на гардероба в антрето.

# 589
  • София
Здравейте.За първи път пиша в тази тема и имам нужда от мнение.Реших да почна с една стара и мноого тежка орехова холна масичка.Ще я правя бяла с тебеширена боя домашно производство.За покритие отгоре не можах да обясня какво точно ми трябва в магазина та ми дадоха "яхтен лак за дърво и паркет" Леко Оргахим.Кутията е с корабче отпред.Става ли това нещо за покритие върху тебеширената боя?

Ще стане,но ще лъщи и може и да даде леко жълтеникав оттенък. има други хубави лакове които може да ползвате. Аз лично  не предпочитам лак и не го ползвам,но от информация по форумите лак Сократес е най препоръчван...

# 590
Някой може ли да ми каже как поправя седалките на столовете?

Покажи на снимка столовете, така е трудно да се предложи нещо. Може да трябва да се сменят седалките, или да се претапицират, с калъфи също става промяна...........гадая просто. Peace

Единия стол, по-скоро столче, е ето това:

Счупи се седалката и се чудя как би могла да се поправи  Simple Smile

# 591
Питах за Сократес и дори не са я чували тая марка.Леко,Декоратор и още някакъв имаше.Като цяло момчето беше учудено и се опитваше да ме накара да се откажа от покупката,защото този вид лакове се мажели върху чисто дърво,нетретирано с боя.Това му бил смисъла на лака.

# 592
  • София
Питах за Сократес и дори не са я чували тая марка.Леко,Декоратор и още някакъв имаше.Като цяло момчето беше учудено и се опитваше да ме накара да се откажа от покупката,защото този вид лакове се мажели върху чисто дърво,нетретирано с боя.Това му бил смисъла на лака.
Незнам какъв е магазина ето лака и фирмата.

# 593
Ха blabunder аз имам същия проблем, счупи се в задната част седалката, където е свирката Simple Smile Ще следя за предложения Simple Smile

# 594
Grinning
Същата история..ама вече е счупен по цялата дължина на седалката..

# 595

Сократес я има във всички големи строителни хипермаркети. А и в не толкова големи също.
Бриколаж нямате ли? Практикер?

# 596
  • Beyond the stars
Свалих фолио от едни плоскости - идеи как да махна остатъчното лепило ? Пробвах с разредител, шкурих .. тц, не стана. Търся по-лесен начин от търкане с нокът  Laughing 

# 597
Обезмаслител Медикс?

# 598
  • SF
Пробвай с мокри кърпички.

# 599
  • DE
Мокри кърпи. Латото правих едно старо нощно шкафче като му свалих старото фолио и го боядисах. Хубаво е да се зашкури преди последваща обработка.

Общи условия

Активация на акаунт