Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 172 489
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
  • SF
Есме, лепихме фолио на секцията в детската и майсторът преди лепенето почисти хубаво със спирт повърхността. Не е мръднало.

Ще я почистя предварително със спирт, тогава. Simple Smile При мен особеното е, че е врата на баня.

# 751
Здравейте!
Не знам дали тук е правилното място за въпроса ми, но имам муза да си направя сама диван.
Виждала съм интересни мебели от европалети и ми се струва, че няма да е много трудно да се направи ръчно някаква тапицерия. Имам идеи за дизайн, но за момента искам да питам дали някой е правил такова нещо и къде бих могла да срещна трудности. Защото едно е да си го представяш, а друго е да го направиш.
И така, някой правил ли е?

# 752
  • SF
На мен ми харесват тези дивани, които имат възглавнички от дюшеци. Но щампата може да е на цветя, надписи, или едноцветни неонови възглавници.
Ако купуваш дунапрен, не очаквай да е много евтино. Уж нищо не струва, но накрая се оказва, че сумата е сериозна.
Когато направиш конструкцията от европалетите, защо не опиташ да купиш готови възглавници. Има по мебелните магазини - Икеа, Домко, Айко, Мосю Бриколаж...

Примерът е за възглавниците, а не за конструкцията от палетите.

# 753
Мерси. Аз имам дунапрени от предишния ни диван, който ползвахме съвсем кратко и са дебели, качествени и сравнително нови. Мисля тях да използвам. Само се чудя как да направя облегалка. Може би с два реда възглавници и да е до стената.
Или е добре да има дървена част за облегалка? Притеснява ме че би било под прав ъгъл, а не по-наклонено назад. не знам как да го направя да е под по-голям ъгъл.

# 754
  • Beyond the stars
Мерси. Аз имам дунапрени от предишния ни диван, който ползвахме съвсем кратко и са дебели, качествени и сравнително нови. Мисля тях да използвам. Само се чудя как да направя облегалка. Може би с два реда възглавници и да е до стената.
Или е добре да има дървена част за облегалка? Притеснява ме че би било под прав ъгъл, а не по-наклонено назад. не знам как да го направя да е под по-голям ъгъл.

Според мен е по-добре да има и дървена част за облегалка, за по-голяма стабилност и завършеност. Възглавниците могат да омекотят ъгъла.
Вариант за сглобка не под прав ъгъл - https://i.pinimg.com/736x/0f/4c/a0/0f4ca0d9f7b79ad2cb456efd6b785 … ture-projects.jpg

Въпреки, че и без облегалка може да се получи сполучливо.  Wink

Можеш да пробваш без и ако не ти харесва резултата да обмислиш дървен гръб.  Wink

# 755
Мерси много!

# 756
Лятото правихме диван от европалети. И аз имах дунапрен от стари матраци. Облегалките също от палети правихме, като не ги слагахме прави. Отрязахме едната страна на палето, така че останаха само трупчетата и едните дъски. Махнахме трупчетата от едната дълга страна, долните леко подкривихме. Така ги слагаме на палето, на което ще се сяда, сраната без трупчета лепва за стената, а този отдолу идва по-навътре. Обясних го, така че не знам дали ще ме разбереш. Поръчах готови възглавници от Пуфомания по интернет, също така и калъфи в същия цвят за дунапрените. Има много дамаски и правят и нестандартни неща. Едната ми възглавница, тъй като облегалката е наклонена трябваше да е трапец. Перфектно се справиха. Всички възглавници и калъфи са с цип. Ето и снимка, като обиколихме палетата с ламперия, за да не се виждат:

# 757
Еха, страхотен е диванът!

Да ви се похваля какви полилеи от ковано желязо ни направи баща ми за вилата:

# 758
  • SF
Много са хубави! Аз искам такъв, но от розово-златен метал.

# 759
И диванът, и полилеите ми харесват много.

# 760
  • В градината...
Много са хубави! Аз искам такъв, но от розово-златен метал.
Желязото си е желязо, има патина или бои за целта.
Скрит текст:

# 761
За мен този диван беше страшно бюджетно решение. Размерът му е 3,2м/2,4м., палетата са бракувани не ги плащах, затова съм ги скрила. Към 300лв ми излезе всичко.
А полилеите са невероятни! И на мен щеше да ми пасне един такъв.

# 762
Pisa, фaнтaстичен дивaн сте нaпрaвили, брaво!
Не се виждa облегaлкaтa кaк точно е нaпрaвенa, но много добре стоят възглaвниците, леко нaзaд. Точно този ефект имa дa се чудя кaк дa постигнa.

Идеятa с лaмпериятa много ми допaднa. Сигирно ще е по-трудно, но ще помисля и зa тaкъв вaриaнт. Мерси!

# 763
Изобщо не е трудно. Ламперията се продава на връзки и с едно зеге и метър, за един следобяд двамата с моя мъж го сътворихме. Най-трудно ми беше да убедя мъжа ми да започнем проекта Rolling Eyes

# 764
  • София
Моля пуснете нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт