Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 359
  • 850
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте, Някой дали има информация как протича ЖК при др Жекова. Обмислям да се запиша при нея.
Къде се провеждат консултациите? В родилното ли?
Запазват ли се предварително часове?
Жекова води ЖК в 7-ми кабинет в ДКЦ-то. По график е в Четвъртък и Петък след 14:30 ч.
Най-добре да отидете в четвъртък и да кажете, че сте за първоначална регистрация, за да Ви дадат час. Дори и със записан час, пак се чака.
Първата консултация е преглед с коремен ехограф, вземане на цитонамазка и вагинален секрет, измерване на тегло, обиколки... Дава направления за кръв, урина и други изследвания, които прецени.
Аз отидох с резултата от БХС и ранна ФМ, която тя ме посъветва да направя преди да се запиша при нея.

# 271
Аз ще ходя в петък да се запиша за ЖК при д-р Жекова. Горещо ми я препоръчаха от 2 места и то хора, на които мога да имам доверие. Още в 5-а седмица ходих при нея в отделението и даже носех направление. Тя каза да отида първо на ФМ при д-р Сигридов и чак след това да се запиша при нея - след 12-а ГС.
Какви документи да си нося за записване, освен направление и изследванията от БХС и ФМ?

Лара, ти къде си прави БХС? Виждам, че в "Майчин дом" искат УЗД, направено два дни по-рано. Малко омагьосан кръг ми изглежда това - първо на ехо ли да ходя или на БХС? Relaxed Scream

# 272
В Майчин дом също правят ултразвук. Просто трябва да кажете на момичето в регистратурата, че искате те да направят снимката. Друг е въпросът, че са едни специалистки, любителки на амниосцентезата...и могат да докарат доста напрежение.

# 273
Да има хора които искт да говорят по темата за Раждането в болницата.....
Интересувам се след термин в болница ли те вкарват или се ходи всеки ден на запис и моля някой без избор на екип да отговори

# 274
  • София
Аз ще ходя в петък да се запиша за ЖК при д-р Жекова. Горещо ми я препоръчаха от 2 места и то хора, на които мога да имам доверие. Още в 5-а седмица ходих при нея в отделението и даже носех направление. Тя каза да отида първо на ФМ при д-р Сигридов и чак след това да се запиша при нея - след 12-а ГС.
Какви документи да си нося за записване, освен направление и изследванията от БХС и ФМ?

Лара, ти къде си прави БХС? Виждам, че в "Майчин дом" искат УЗД, направено два дни по-рано. Малко омагьосан кръг ми изглежда това - първо на ехо ли да ходя или на БХС? Relaxed Scream
При Сигридов, както съм писала по-назад.

# 275
Скъпи майки, някоя от вас знае ли, дали преди секциото правят тестуване за алергии към упойката в ОБ. Тъй като ми предстои раждане след седмица, д-р Дачева ми препоръча да се тестувам в Александровска, но днес като им се обадих, ми казаха, че винаги преди раждане в самата болница правели тестуването и нямало смисъл да се тестувам при тях. Звъннах и на джипито и той ми каза същото. Та не знам какво да правя. Моля ви за информация.

# 276
  • София
Аз се тестуван предварително и отидох с готови изследвания. Раждах при д- р Жекова и тя ми препоръча да го направя.
С направление от ЛЛ може да вземеш за да спестиш олащането на певгледа , а редтиването си се плаща . Нужни са ти епидуралния и спинални алергени. Бременна си едва ли ше те върнат. Аз отидох в последния момент и ме взеха.

# 277
Аз също смятам предварително, това тестване в деня на раждането не ме успокоява и ми е по-скоро проформа. В тази връзка някой знае ли за колко напред се запазват часове в Александровска? Ако е нещо от рода на месец май по-добре да се насоча другаде въпреки, че съм чувала, че там са много добри и ми се щеше там.

# 278
  • София
Предварително най- хубаво. Аз примерно отидох със 7 см разкритие. От приемния направо в родилна зала и дойде анестезиолог. Simple Smile

# 279
midnightstar и ти ли ходи в Александровска, събирам варианти Simple Smile

# 280
  • София
Не не съм. Аз в последния момент правих и нямаше как там.

# 281
  • София
Да има хора които искт да говорят по темата за Раждането в болницата.....
Интересувам се след термин в болница ли те вкарват или се ходи всеки ден на запис и моля някой без избор на екип да отговори

Blunt, аз съм раждала там С избор, но мисля, че няма разлика - не вкарват в болница (поне не и ако всичко е наред де), ходи се за тонове всеки ден. В приемния кабинет виси открай време едно указание на Жекова, според което  бременните се хоспитализират след 14-ия ден от термина в сектор "Късна патология на бременността", но аз мисля, че никой не е чакал толкова дълго. Поне по мои наблюдения навсякъде чакат до 10-и ден и после предизвикват раждане. Не съм чула някоя жена да е хоспитализирана в деня след термин само заради прескачането на датата, нито в ОБ, нито в друга болница - само ако има нещо притеснително, тогава.

# 282
  • София
СЗ първия път родих с дама преминаваща 15 дни и само следеше тонове бе я бяха приели. Иначе и на мен д-р Жекова не ми каза за приемане , ходех на тонове и то не всеки ден и на 9 излезе само в 41 седмица:)

# 283
Скъпи майки, някоя от вас знае ли, дали преди секциото правят тестуване за алергии към упойката в ОБ. Тъй като ми предстои раждане след седмица, д-р Дачева ми препоръча да се тестувам в Александровска, но днес като им се обадих, ми казаха, че винаги преди раждане в самата болница правели тестуването и нямало смисъл да се тестувам при тях. Звъннах и на джипито и той ми каза същото. Та не знам какво да правя. Моля ви за информация.
Това за мен е като да са те разкарали. Няма как преди операцията да правят тестване за всички упойки, че то винаги може да се наложи нещо допълнително. Алергични те реакции са ранни (до 30 мин) и късни до 24 час. Затова тестуването се прави в планов порядък, а не накрая.
Тогава може евентуално да правят тестване за медикаменти, които ще ти правят непосредствено (най-често антибиотик), но за друго едва ли.
Пробвайте някъде другаде да направите тестуването.

# 284
Скъпи мами-днес бях благословена със син, Димитър. Родих секцио при др Дачева. Имаше усложнение, но тя се справи невероятно. Никога не съм вярвала, че може да има такъв човек и професионалист като нея. За първи път имам 100% доверие на лекар. Благодаря ви от все сърце, че именно вие ми я препоръчвахте. Господ да благослови тази невероятна жена.

Общи условия

Активация на акаунт