Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 238
  • 903
  •   1
Отговори
# 705
, , аз лично си ражда при моята АГ, но и другите са добри, Леко раждане

А когато раждането е при следващия ви лекар имаше ли нужда да заявявате избор на лекар и съответно да плащате допълнително?
Да аз плащах освен стаята вип защото исках такава, и за избор на лекар 500лв,защото моята дойде по спешност за моето секцио,

# 706
Здравейте момичета, присъединявам се към вас понеже обмислям бебчето ни да се роди в тази болница през Декември. Насочили сме се към д-р Йончев.

# 707
Привет, бременеещи момичета! И двете ми деца са родени в окръжна болница, едното преди 7г, другото този февруари! И двата пъти без избор на екип, като първия път нямаше проблем с това, този път нещата не потръгнаха както трябва и дори за момент мислех да отида в някоя от частните болници, но ме спря това, че отделението по неонатология е едно от най-добрите и исках бебето ми да е в добри ръце! Този път ми направи изключително лошо впечатление това че още от вратата питат "Ти на кой си пациент?" "Имаш ли екип?", дори направо бях попитана дали не искам там на място да си избера екип и даже получих препоръки!!! И двете ми раждания са нормални и от опита, който имам смея да твърдя, че важната работа в родилна зала я върши акушерката! В много болници вече предлагат услуга за избор на акушерски пост, това е избор само на акушерка, а не на лекар или цял екип, не знам дали в окръжна предлагат нещо такова, но ако някой има информация нека сподели, смятам че ще е полезно! Аз използвам случая да похваля акушерката, в чиито ръце проплака малкото ми момче, Ст. Ак. Любомира Тошева!!! Мила, внимателна, грижовна, търпелива, весела!!! Бях свидетел как изражда 15г момиче и как й говори, как й обяснява, как се държи, всички сме чували истории за грубо отношение и лош език в родилна зала, аз лично не чух една лоша дума, повишен тон или нещо друго, с което да нагруби! Носеше ни марли с вода, шегуваше се когато виждаше че става тегаво, задаваше въпроси, които отместваха вниманието ни от болката и трудностите! Аз родих в 12ч и до 14ч бях в следродилна зала, бях пропуснала обяда, но не бях яла от предния ден и бях адски гладна и много исках мъжът ми да ми донесе нещо за ядене, но се притеснявах че в 14ч няма да го пуснат да влезе в болницата, но тя ме успокои, че ако охраната не го пусне през централния вход да мине през спешното и да обясни за какво става дума, съответно те ще звъннат на нея, тъй като е дежурна в родилна зала и тя ще вземе храната, нещо което едва ли й влиза в задълженията! Бебето ми се роди 3.700кг, но нямам нито един шев, защото тя ми обясняваше какво да правя, кога да напъвам, кога да дишам, изключително важно нещо според мен! Не че няма и криви и мрънкащи, но въпреки всичко съм доволна от отношението и вниманието! Много добро впечатление ми направиха и всички в следродилна сектор и това как мило и внимателно се държат с родилките, особено с тези след секцио, как се събираха всички от смяната и оправяха багажа, изваждаха чаршафи, хавлии, вода, как помагаха в раздвижването след секцио, как стояха до вратата на банята когато оперирана жена влезеше да се изкъпе за пръв път! Акушерките и санитарките в отделението по патологична бременност също са страхотни! Моето раждане започна точно там с кървене, цапане и много притеснение от моя страна, но всички бях толкова мили, събраха ми багажа, подаваха ми лигнин и салфетки, успокояваха ме че не е никакъв проблем това че цялата зала е в кръв, че те ще изчистят, на някой може да му се сторят прекалени тези са обяснения, но там се случват такива неща! Насреща съм ако някой има въпроси!

# 708
Привет, бременеещи момичета! И двете ми деца са родени в окръжна болница, едното преди 7г, другото този февруари! И двата пъти без избор на екип, като първия път нямаше проблем с това, този път нещата не потръгнаха както трябва и дори за момент мислех да отида в някоя от частните болници, но ме спря това, че отделението по неонатология е едно от най-добрите и исках бебето ми да е в добри ръце! Този път ми направи изключително лошо впечатление това че още от вратата питат "Ти на кой си пациент?" "Имаш ли екип?", дори направо бях попитана дали не искам там на място да си избера екип и даже получих препоръки!!! И двете ми раждания са нормални и от опита, който имам смея да твърдя, че важната работа в родилна зала я върши акушерката! В много болници вече предлагат услуга за избор на акушерски пост, това е избор само на акушерка, а не на лекар или цял екип, не знам дали в окръжна предлагат нещо такова, но ако някой има информация нека сподели, смятам че ще е полезно! Аз използвам случая да похваля акушерката, в чиито ръце проплака малкото ми момче, Ст. Ак. Любомира Тошева!!! Мила, внимателна, грижовна, търпелива, весела!!! Бях свидетел как изражда 15г момиче и как й говори, как й обяснява, как се държи, всички сме чували истории за грубо отношение и лош език в родилна зала, аз лично не чух една лоша дума, повишен тон или нещо друго, с което да нагруби! Носеше ни марли с вода, шегуваше се когато виждаше че става тегаво, задаваше въпроси, които отместваха вниманието ни от болката и трудностите! Аз родих в 12ч и до 14ч бях в следродилна зала, бях пропуснала обяда, но не бях яла от предния ден и бях адски гладна и много исках мъжът ми да ми донесе нещо за ядене, но се притеснявах че в 14ч няма да го пуснат да влезе в болницата, но тя ме успокои, че ако охраната не го пусне през централния вход да мине през спешното и да обясни за какво става дума, съответно те ще звъннат на нея, тъй като е дежурна в родилна зала и тя ще вземе храната, нещо което едва ли й влиза в задълженията! Бебето ми се роди 3.700кг, но нямам нито един шев, защото тя ми обясняваше какво да правя, кога да напъвам, кога да дишам, изключително важно нещо според мен! Не че няма и криви и мрънкащи, но въпреки всичко съм доволна от отношението и вниманието! Много добро впечатление ми направиха и всички в следродилна сектор и това как мило и внимателно се държат с родилките, особено с тези след секцио, как се събираха всички от смяната и оправяха багажа, изваждаха чаршафи, хавлии, вода, как помагаха в раздвижването след секцио, как стояха до вратата на банята когато оперирана жена влезеше да се изкъпе за пръв път! Акушерките и санитарките в отделението по патологична бременност също са страхотни! Моето раждане започна точно там с кървене, цапане и много притеснение от моя страна, но всички бях толкова мили, събраха ми багажа, подаваха ми лигнин и салфетки, успокояваха ме че не е никакъв проблем това че цялата зала е в кръв, че те ще изчистят, на някой може да му се сторят прекалени тези са обяснения, но там се случват такива неща! Насреща съм ако някой има въпроси!
Подкрепям,Тошева е от много отдавна в тази болница моят син проплака в нейните ръце на 1 юли 2012г.Внимателна,забавна и спокойна жена и страхотен човек.

# 709
  • Пловдив
Явно масовката акушерки там са читави.
Както съм споделяла тук и тази, която се падна при мен беше слънце - дано е жива и здрава дълги години, още много деца да проплачат в ръцете й.

# 710
Аз не съм останала с добри впечатления от акушерката, не съм й запомнила и името.
Някой ще даде ли линк към настоящите специалисти в отделението. Преди в сайта на болницата ги имаше със снимки дори, сега не мога да открия.

# 711
Шантал и аз така..Акушерката беше една мъничка,с черна коса, мъжко подстригана.
А докторката май се казваше Каменова.Ужас са и двете,но да са живи и здрави все пак ме изродиха.Макар,че не бяха изобщо мили.
Злобата им почна от там,че не исках окситоцин..

# 712
Шантал и аз така..Акушерката беше една мъничка,с черна коса, мъжко подстригана.
А докторката май се казваше Каменова.Ужас са и двете,но да са живи и здрави все пак ме изродиха.Макар,че не бяха изобщо мили.
Злобата им почна от там,че не исках окситоцин..
И при мен се падна тя. След първи напън ме разряза, направо после много се ядосвах. Бебето ми се роди малко 2650 и едва ли имаше нужда от епизиотомия. Бях първа родилка в смяната, но много не и се занимаваше. На лекарката даже не и помня името. В следродилно всички бяха много мили.

# 713
  • Пловдив
И моя първи скандал в предродилна беше за окситоцина...

# 714
На мен след системата и началото на болките акушерката(също дребна, възрастна с къса коса) и лекарката(в момента ми убягва името) ми застанаха от двата края и започнаха да си говорят защо втората нямала още едно дете. Направо ми идеше да ги сритам.
Освен епизиотомията, получих зверско разкъсване, което за малко се размина с много сериозни последици.
За капак ме ши специализант и нямам думи..

# 715
Защо все бързат не мога да разбера..??
В случая мисля,че можело да се избегне епизиотомия,но..🤷
Акушерката ме посрещна с думите: Сваляй го това бельо,тук не ти трябва,не си дошла на плаж 😡😡😡😡 ,но имах болки и въобще не ми беше до нея..Поискаха да ми пуснат окситоцин..Разбира се отказах.След,което се почна..Е, жената не иска окситоцин,тя не е добре!! Ще ражда като едно време,по 10 дена..Ама няма кой да я чака толкоз..Колко зле трябва да си да не искаш да родиш по-бързо..??
Оле,хора..толкова са арогантни..😡

# 716
  • Пловдив
Г-жа Шантал, раждах по такова време, където нямаше наплив и в предродилна се бяха събрали няколко човека...говориха си за някакви храни и други глупости, тогава ми направи впечатление и поизнерви, но от днешна дата пък и да стоят и да мълчат не е вариант.
Но пък след това израждащата ме изкара извън нерви, за хиляден път го казвам крайно нагло и ужасно момиче. Идваше ми да я изритам и раждането ми мина почти в разправия с нея. Акушерката беше златна тя е човека, който запази здравият ми разум.
Не може някой, който няма деца, да ми каже "Лесно майка не се става", когато в един момент си мислех, че повече не издържам и поисках упойка /която не получих/. Или да ми обяснява как НЕ МОГА да усещам иглата при вътрешните шевове /раждането мина по-бързо от шиенето на шийката ми, без милилътр упойка мина всичко/. Да шевовете бяха добре направени и т.н. /в случая отчитам, че си е свършила работата, но отношение под нула, не съм искала да ме гали с перце, не съм и лигла по принцип имам и висок праг на болка/.
Затова и тук в темата писах, че ако имам второ ще платя за лекар, не защото не вярвам на останалите, че ще изродят добре, а за отношение.

# 717
Мда, и при мен имаше подобни коментари за бельото.
А като се сетя как на "отворените врати" показваха топките, които можело да ползваме..сигурно стоят там само за красота. Честно казано въпреки, че с детето ми излязохме живи и здрави от там, едва ли бих си причинила второ раждане в същата болница. Останали са ми доста неприятни случки и картини в главата, както от родилна зала, така и в отделението след това. Детските сестри бяха ужасно нелюбезни(една единствена, която едва вървеше, ми помагаше с помпата за кърма), въпреки че бях платила за ВИП стая, банята беше в окаяно състояние, хлебарките и т.н.
Не съм някоя принцеска, но все пак в 21 век държавните болници би следвало да предлагат малко повече. Все пак не раждаме деца всеки ден, не маловажно е да запазим хубав спомен от тези моменти.

# 718
  • Пловдив
През 2020 стаите бяха добре, банята на единия етаж /в стаята който си е/ имаше нужда от нов душ и седалка на тоалтната да се подмени. Не е имало хлебарки. Тогава течеше ремонта на другия етаж.

# 719
Моите наблюдения са от началото на 2018г.
И все пак какъвто и ремонт да направят, човешкият фактор е най-важен!

Общи условия

Активация на акаунт