Пролетта настъпва вече и за ЮЛСКОТО човече!

• 52 047
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
Не са включени.

# 496
Аз на 19ти съм на преглед, тогава ще бъда във 33 г.с. нямам търпение да си я видя😍. Тогава ми каза, че пак ще ми пусне всички изследвание( кръв, урина, секрет, цитонамазка). Левкоцитите от самото начало са ми завишени, но лекаря каза, че е нормално и да не се притеснявам. Иначе кръв и урина ги правя всеки месец, а секрет през месец.

# 497
Цитонамазка как така аз знм че тя не си взима при бременност особенно напреднала ???

# 498
Вероятно е по неободимост. По ЗК задължително се пускат само ПКК, кръвна захар и урина. Другите се пускат по преценка.

# 499
На мен ми взеха цитонамазка и микробиология при първото посещение (мисля, че в 4ти месец бях), и ми обясни, че по зк имам още една микробиология към 8ми месец.

# 500
Така е, но не са задължителни.

# 501
На мен до момента 2 пъти са ми изследвали Кръвна картина(8показателя) и урина,един път цитонамазка и един път секрет.Предполагам,че към 8-9м пак,ще се изледва секрет-налинв важно при нормално раждане ( и не само) да няма някакви вагинални инфекции.

# 502
Аз не знам дали ще ми правят микробиология. Зависи с кого ще ходя на доктор. От 6 години не съм имала никакви инфекци и сега нямам никакви оплаквания. Но и ще раждам със секцио най-вероятно.

# 503
Цитонамазка как така аз знм че тя не си взима при бременност особенно напреднала ???
За първи път чувам, че не е хубаво да се взима по време на бременност. Аз сама поисках, защото последно си правих цитонамазка преди година и полувина. Ама щом казвате, че не е хубаво, ще говоря с нея. Дали има смисъл сега да я правя или след като родя.

# 504
 Simple Smile Добро утро момичета.На мен на първата ЖК ми пуснаха цитонамазка,МБ,ПКК,урина и там другите задължителни.Кръвната група си я знаех иначе щеше и нея да ми пусне за да се види Резус-фактора.
След това през месеците ми пуска мисля още 3 пъти ПКК и урина.Доколкото знам от листовката която ми е дал (опис на това какво ми се полага по ЗК през бременноста) в началото на 9-ти месец имам право на още една ПКК,урина и МБ.

# 505
Даже е задължително да се вземе цитонамазка,след като е установена бременност.Незнам колко пъти е нормално,но веднъж със сигурност трябва.

# 506
Задължително е, ако не е правена скоро.

# 507
  • Сливен
Може ли естествено раждане при раничка на шийката?Имам установена такава при правена колпоскопия и  тогава ми правиха цитонамазка ,резултата е група 2А,не е лекувана заради ин витро опита.По принцип ще към с планово секцио,но ако бебо тръгне по-рано какво да очаквам.Ще  го коментирам и с доктора,но да питам и вас?

# 508
Винаги може да те срежат педи да се роди бебето. Иначе мисля, че при ранчика няма проблем да се ражда нормално.

# 509
  • Сливен
Мерси,Селика.

Общи условия

Активация на акаунт