Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 907
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Като заговорихте за режими от диетолози - аз винаги съм се чудила дали няма да изнервя някой диетолог с моят ограничен списък от храни, които ям, че и още по-ограниченият начин, по който ги приготвям  hahaha Ама пуста габровска жилка не ми се дават пари за такива глупости, защото е ясно, че няма да го спазвам ама би ми било интересно как точно ще се справят с моите претенции  Mr. Green

Оф, аз съм в ПМС в комбинация с някакъв вирус, от който съм като парцал ... Почти не съм спала снощи от дискомфорт в стомаха. Не беше болка, като чета какво е чувството при киселини явно и това не е (а и няма логика да е, защото никога не съм имала, а и не съм яла нещо различно)  ooooh! Днес ще карам на ментов чай и евентуално нещо за хапване, но хич не е ясно, какво точно ще е.
И времето е ужасно - дъждовно, мрачно, гадно, а трябваше да излизам по задачи Tired Ще ги отложа и ще си стоя вкъщи, поне не са ми спешни.

Sivi, големи сладури са, а как искам да намачкам оранжевото прасенце, лелеее ... Heart Eyes

# 121
  • Козлодуй
Момичета, изтървах нещата. В момента пиша преяла и не се чувствам готова за връщане към режим, ама се надявам поне със записването в темата да ме се върне желанието.

Нещо се демотивирах като не си постигнах резултата миналия месец и сега за две седмици си върнах близо 3 кг.  Shocked
От едно преяждане няма да качиш много не се притеснявай Simple Smile Въпроса е да не го правиш редовно Simple Smile Къде ти е кефира? Simple Smile Hug

# 122
  • Козлодуй
Кайсия сетила си се вече че Румяна ти е дала съвсем балансиран режим на тренировки и храна ама не си и се доверила напълно и си го прекъснала сега и да се върнеш към него няма да имаш живата и подкрепа Simple Smile Пожелавам ти вече да си изкарваш режимите докрай дори и да имат трудна фаза Simple Smile

# 123
  • София
Фета уникална химия.Маджаров блъскано със сол,правила съм експерименти със всякакви сирена и киели млека.Направи и ти да видиш как ти действа,аз също обичам българското сирене,ям го в нережимните дни  Embarassed

# 124
  • Варна
Много съм доволна - почти постигнах Великденското си предизвикателство - за един месец да сваля 5 кг. Дотук са 4.5. Мисля, че за седмица мога да сваля половин кг.  Flutter
А някой питаше за режимите - защо да ги сменяме. Много диетолози го препоръчват, защото тялото свиква за 2-4 седмици. Но си мисля, че това важи само за кратките диети. За някои балансирани режими като Зоната и Системата - 60, нещата стават по-бавно, но пък постоянно.  Hug

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 11:28 от gpym4e

# 125
  • София
Момичета, благодаря много за подкрепата и мотивирането.  Hug Радвам се, че писах снощи. Днс съм стриктна, да видим колко вода ще изхвърля.

pvacheva, не беше едно преяждане. 10 дни си позволявах повечко неща.  То и затова не писах в темата. Изчезна ли от темата, не са добре нещата. А седващите дни предстоят най-големите празници в семейството, както и моят рожден ден и да видим как ще се храня.

# 126
Зоната мога да определя като балансиран режим, макар да продължавам да твърдя, че за мен е много труден, обаче Системата, поне доколко съм чела, не мога да определя като балансиран.
Иначе аз днес започнах с традиционната за мен закуска - кисело мляко с чия и канела, пробвах лененото семе, обаче не съм доволна от него.
Обяд - яйца с малко домашна лютеница, за вечеря искам риба, ако си харесам.

# 127
# 128
  • някъде
Сиви, уникален сладур е това оранжево прасенце  Heart Eyes не намаза ли и той поне половин парченце  Laughing
Вяра, нали знаеш, че тук се прилага снимков материал, така на думи не вярваме  Laughing т.е.искаме да видим готината рокля  Wink
Не се предавайте, момичета, има и лоши дни в живота Hug

# 129
  • Варна
Зоната мога да определя като балансиран режим, макар да продължавам да твърдя, че за мен е много труден, обаче Системата, поне доколко съм чела, не мога да определя като балансиран.

Аз не разбирам под "балансиран" само съотношението протеини, въглехидрати, мазнини - 30:40:30. За мен балансиран режим е този, който не изключва нито една група от горепосочените. Системата е много хубав режим за тези, които могат да вечерят рано. Позволени са и "забранени храни", но рядко и по изключение.

# 130
Аз съм от хората на които платените режими, програми и т.н, не само че не ме стимулират, но и ми действат по обратния начин.
Плащала съм си на Румяна, на Лазар предизвикателствата - издържах по 4-5 дена и срам не срам, се провалях с гръм и трясък.
При мен всяко съзнателно ограничение ме стимулира да преяждам.

И аз функционирам като Госпожица Дух - всичко идва от душевното ми състояние, дали съм в мир със себе си, тормози ли ме нещо, имам ли някакви нереалистични очаквания към себе си и най-важното - доколко се обичам наистина.
Не колко си мисля, че се обичам, а какво правя за себе си, как се отнасям със себе си, позволявам ли си да си почивам колкото тялото ми иска, замислям ли се какво слагам в тялото си - дали храната която си мисля, че ми се яде е добра за него, дори какво си казвам като се погледна в огледалото - "виж какви бедра, какъв целулит си отпрала" или "уау, много си секси с това дупе"...

За протокола:
Скрит текст:
вчера/днес добре тръгнах с храната, но реших аз по никое време да се правя на парти анимал и откарах до сутринта на вино и танци. Като се прибрах вече имах спешна нужда от мазни храни, за да облекча положението, та закусих разни мазнотии - сирена, масло на крекери и гъши пастет. Спах 1 час преди работа и нямаше много смисъл да се меря след събуждането  Laughing
Надявам се деня да продължи по-добре....

# 131
Даре, благодаря ти за мислите към мен и се радвам, че и при теб върви добре Simple Smile))

Аз за себе си мога да споделя, че определено претърпявам промяна в моралните си възгледи и ценности около храната и храненето. Зоната ме предизвиква да се храня по начин, който от години избягвам, но трябва да кажа, че поне вчера когато я пазих стриктно, с изключение на няколко хапки домашна баница, се чувствах сита и енергична, а днес въпреки че всеки момент ще ми дойде и ме боли съм -600 гр от вчера и това ме прави доволна. Мислех си, че е много сложно, но гледам табличката, гледам Катина и си приготвям приятни неща, дори проядох извара, моля ви се  Joy
Много добре ми действа, да нямам забрани - в момента пуша, пуши ми се, запалих си - гледам да е не по-често от 3 цигари седмично, но ми омръзна да живея в морални клетки...
Закуска
2 мънички домашни яйца и 3 листчета филе елена, салата зелена с половин домат, 8 гр. киноа сварена, и 2 ягоди - по два блока от всичко
за обяд след тренировка ще си правя пица от тази на Катина, пресметнах си ги (Тома не верни), вярни са й блоковете хахах Simple Smile))
За вечеря съм купила за първи път от много години една свинска пържола - ще опитам да я изям, ако не - ще го мисля Simple Smile

# 132
  • тук и там
pvacheva, фактите са малко по-различни всъщност. Индивидуален режим от Руми получих  краят на януари месец-2014 гд, и го спазвах стриктно . Започнах го февруари и за един месец отслабнах със 4 кг до колкото имам спомен. И дори си доплатих за още един месец подкрепа-тоест да водим кореспонденция. Рецептите не ми допадаха,но си го спазвах и имах резултат .Докато в началото на март не ми се дояде риба(нещо което Никога не ми се  случва принципно) и на теста не цъфнаха 2 черти. Simple Smile
Руми дори ми върна парите за месецът през който трябваше да ме следи, защото прекратих диетата.
"Дупемания" си е програма-тя не е индивидуална и не върви със подкрепа и кореспонденция.Има примерни менюта -които са на блокове,и според теглото -имаш 2 блока А +2бл Б(които вклюват рецепти)
Това го пиша по повод ,че едва ли не съм изпуснала момента и сега съм тръгнала да  гоня Михаля. Peace.Май обърках поговорките,ама ме разбирате де Simple Smile

Няма от къде да знаеш тези подробности, за това обяснявам как беше точно.  Hug
Съвсем друга тема е вече,че  за следващите 9 месеца успях да кача 27 килограма . Mr. Green

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 13:26 от Kaisia

# 133
  • София
Госпожица Дух, подписвам се под всяка твоя дума в последния ти пост за Зоната (честно казано и не само под него, много сходни мисли имаме с теб). И за мен беше много тегава мисълта, че смесвам В и П, а и изобщо, че ям В - направо бррр. Но и при мен кантара се размърда, вълчият ми глад намаля (сега основно ми се яде "на устата", не на корема) и се чувствам добре - преди все ми се подуваше корема, имах газове и какво ли не, абе ужасна работа. Точно това, което разделниците твърдят, че се получава, когато се смесва храната, аз си го получавах при безвъглехидратното хранене. Мисля, че се получаваше така, защото ядях твърде много зеленчуци, за да си туширам глада и апетита.
Иначе с енергия специално не мога да се похваля, действам си както обичайно, но се надявам като вторичен ефект с времето и това да стане.

По отношение на платените режими - преди може би 15-тина години ходих при Байкова, още не беше станала толкова известна. Ходехме с моя приятелка, подкрепяхме се и свалихме доста и двете. След години се пробвах пак - не се получи, не знам къде беше причината, но бързо се отказах.

Иначе за днес: закуска с филийка със зехтин и шунка + половин краставица. обяд - спаначените кюфтета на Катина, с кисело мляко и салата печени чушки (имам чувството, че П ми беше малко в този обяд). следобедна - 100гр цедено мляко с парченца ананас и 1 орех накълцан. За вечеря имам зелен фасул, но е без месо, та се чудя какъв протеин да му сложа - кисело мляко май ще е малко, може да изям едно парче сирене.

# 134
Вчера си правих салата от зелен фасул и извара. Хареса ми на вкус  Peace

Общи условия

Активация на акаунт