Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 919
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
И аз преоткрих изварата. Много ми харесва като я объркам със салата - цвекло, кисело зеле, домати... Много ми харесва. Аз обядвах пилешка супа с две тънки, малки филийки типов хляб. Сега наблягам на водата. За вечеря може пак овесени ядки да направя, но не толкова сладки. Как ги правите солени, някой ги спомена с краве масло, но само това ли слагате?

# 136
Аз с извара пълня гъби и печени чушки. Тази зима си отядох на печени чушки, пълни само с извара с магданоз, черен пипер, наредени в тавичка и съвсем леко поръсени с кашкавал. Стават за нула време и са изключително вкусни, а и нискокалорични.

# 137
  • тук и там
Ами аз също се пробвах след една година да се върна към режима на Руми,но не се получи.При всички положения моите хранения трябва да са близки до принципите на Зоната.Не са за мен безвъглехидратните режими май.. .Просто трябва да се настроя психически че ще е бавен и дълъг процес.

Между другото-във линка за ВМ НВД,който бях дала-се говореше за периода във който тялото  трябва да се адаптира и  да привключи от един източник на енергия към друг и как  му се е наложило да стои няколко седмици във къщи без да тренира както преди(на Юли).При мен също има такъв период-на безсъние,липса на енергия,вяло настроение ,липса на желание за тренировки-когато драстично намаля ВХ.То всъщност при мен този период точно е препъни-камъка.В случая ставаше дума за преминаването към ВМ НВД,но си мисля че и само при намаляването  драстично на  Вх се случва..Някои го минават по-бързо и без много сътресения,други не могат да преминат периода на адаптация.

Не знам тук изварата как ще се  води...Вземам котидж,но не е съвсем същото.

# 138
  • София
Мъча се да я харесам изварата, ама така и не мога, затова карам на това цедено мляко.

С безвъглехидратен режим аз бързо свалям, но като цяло протеините са ми много омразни и не мога да ги ям самостоятелно, а като им добавя салата, гледам да се налапам със салатата  Laughing

# 139
Бърди, аз си взимам кашкавалена от мандрата млекаря-75 и е първата и единствена, която ми харесва. Аз я мразя от детската градина

# 140
На мен много ми хареса Родна стряха на Лидл. Единствената, която ми харесва Simple Smile

# 141
  • София
Ами може да й дам втори шанс тогава - макар че мандра Млекаря не съм виждала, ама на Лидл всичко, което съм купувала с марката Родна стряха ми е харесвало досега.

# 142
  • София
В берьозка е хубава изварата.На мен ми е вкусна.В този магазин много ме дразни персонала,задължително да се гледа срока на годност и да се пазят бележките.За децата от там не купувам нищо.

# 143
  • Козлодуй
Кайсия в такъв случай това че сваляш бавно след раждането е хубаво означава че си здрава и хубава - ще успееш Simple Smile Извинявам се ако съм те засегнала Simple Smile

# 144
  • София
Номерче, от Берьозка ли не купуваш за децата? Аз в Руски гастроном съм попадала на развалени неща и вече не купувам. Интересното е, че миналата година продаваха сникърси с изтекъл срок на годност и затова на промоция. Бяха до касата и си пишеше защо е намалена. Явно въобще не ги интересува, че е незаконно. Въпреки че имат същата стока като в Берьозка, предпочитам вторите. Но и аз винаги преглеждам сроковете.

От Млекаря обожавам маслото, сиренето и кашкавалът(селският) също са им вкусни. Киселото мляко обаче и прясното като съм взимала са били вкиснати или вкисват до ден. Кашкавалената извара също не ми е по вкуса. Халвата е вкусна, рулето, крема сиренето и пушенето сирене също.

И по темата, кефир нещо вече ни ме се пие откакто попаднах на вкиснат, потресох се явно, ще ми мине скоро.  Laughing

# 145
  • Козлодуй
Той и без това кефира трябва да се спира от време на време Simple Smile

# 146
Между другото-във линка за ВМ НВД,който бях дала-се говореше за периода във който тялото  трябва да се адаптира и  да привключи от един източник на енергия към друг и как  му се е наложило да стои няколко седмици във къщи без да тренира както преди(на Юли).При мен също има такъв период-на безсъние,липса на енергия,вяло настроение ,липса на желание за тренировки-когато драстично намаля ВХ.То всъщност при мен този период точно е препъни-камъка.В случая ставаше дума за преминаването към ВМ НВД,но си мисля че и само при намаляването  драстично на  Вх се случва..Някои го минават по-бързо и без много сътресения,други не могат да преминат периода на адаптация.
Когато човек консумира нормални количества въглехидрати, той задържа вода, нужна за обработката им.Когато ги спре/намали дарстично, в рамките на няколко дни тялото изхвърля тази вода (това е рязкото смъкване на 2-3 кг тегло в началото на всяка диета).Обаче, с източването на тази вода си заминават и много соли, а така се нарушава електролитния баланс на тялото, което води до описаните симптоми.Или така наречения "въглехидратен грип", защото симптомите са подобни.
Решението за избягването на тези симптоми и безпроблемна адаптация към горене на телесните мазнини:повечко сол в храната за деня, през първите няколко дни.Солта не позволява бързото източване на голямо количество вода, съответно и не позволява нарушение на електролитния баланс в тялото, а от там и няма симптоми.    Grinning
1,5 ч л сол на ден е достатъчна, разпределена във всичките хранения за деня.Това е допълнително количество към нормалното осоляване на храната.

# 147
  • тук и там
pvacheva,не си ме засегнала ни най-малко.  Hug Бавно -бавно,колко да е бавно ..Детето стана на 2гд и поливина вече  Simple SmileПрез август бях на килограмите преди да забременея-71кг(не че и тогава бях като фиданка).,сега качвам като да съм бременна-ама не съм. Mr. Green За 8 месеца съм + 8 кг.. Blush

Любов,аз си ям солено.Даже доста..при мен няма да е от това.До колкото разбрах е защото от един източник на енергия,трябва да  се премине на друг.Тоест предпочитаният  източник са въглехидратите обичайно,но като ги няма-трябва да започне да ползва мазнините като основен източник.А няма такова нещо като много  бърза адаптация.То превъртаме часовника със 1 час,та колко време ни трябва да се настроим,пък камо ли това.Аз не мога да изкарам тези 3 седмици,които ми трябват за да свикна от там нататък..Като ме почне безсънието и на 4-ят -5-ят  ден съм се предала вече. Бях започнала магнезий да пия,после направо мелатонин си купих-не помага .Като хапнах повечко Вх и сънят ми се върна.

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 22:18 от Kaisia

# 148
  • София
За децата не купувам от там.
Защо се спира кефира?не съм чела.
Вечерята 2 яйца с 100гр извара и малко кис.мляко с горчица.
Хладилника от към зеленчуци е празен,утре ще го пълня.

# 149
  • На топло
Здравейте момичета  Hug
Не съм писала цяла седмица, но режимът си върви. Опитвам се да ям това което харесвам и да не прекалявам с празните храни, които не носят нищо полезно на организма.
Не бих си купила режим, не виждам смисъл. Ако не полагаме ежедневни усилия и най-прекрасния режим не може да ни помогне в борбата с килограмите.
Кайсия - как така постоянно си на диета и качваш?? Много демотивиращо, да не би нещо с количествата да бъркаш.
Аз гледам да си улеснявам живота, тоест даже не ми са интересни да ги прочета, някакви супер сложни и трудни хранителни режими.
Като цяло се старая да готвя здравословно на семейството и да хапвам същите менюта, но в по-малки количества, а десертите са истинско предизвикателство  Crazy ( да ги опитвам, но да не изям цялата порция).

Общи условия

Активация на акаунт