Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 945
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
  • тук и там
Кайсия - как така постоянно си на диета и качваш?? Много демотивиращо, да не би нещо с количествата да бъркаш.
Естествено,че бъркам..Не просто бъркам,а прекалявам.
Мислех,че вече на всички от темата им е ясно,че моите режими са от ден до пладне.Аз съм от тези,които всеки понеделник започват режим и всеки петък вече са го прекратили.Със други думи-до четвъртък спазвам режим,а следващите дни наваксвам със храната,и съм на плюс накрая.Не си пиша менютата за последните три дни от седмицата по обясними причини.И понеделник пак съм на ринга..Има си до някъде обясними причини,предистория по-точно.Даже я бях написала ,но после изтрих поста-реших че няма смисъл да товаря темата . Peace

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 01:41 от Kaisia

# 151
pvacheva,не си ме засегнала ни най-малко.  Hug Бавно -бавно,колко да е бавно ..Детето стана на 2гд и поливина вече  Simple SmileПрез август бях на килограмите преди да забременея-71кг(не че и тогава бях като фиданка).,сега качвам като да съм бременна-ама не съм. Mr. Green За 8 месеца съм + 8 кг.. Blush

Любов,аз си ям солено.Даже доста..при мен няма да е от това.До колкото разбрах е защото от един източник на енергия,трябва да  се премине на друг.Тоест предпочитаният  източник са въглехидратите обичайно,но като ги няма-трябва да започне да ползва мазнините като основен източник.А няма такова нещо като много  бърза адаптация.То превъртаме часовника със 1 час,та колко време ни трябва да се настроим,пък камо ли това.Аз не мога да изкарам тези 3 седмици,които ми трябват за да свикна от там нататък..Като ме почне безсънието и на 4-ят -5-ят  ден съм се предала вече. Бях започнала магнезий да пия,после направо мелатонин си купих-не помага .Като хапнах повечко Вх и сънят ми се върна.

Кайсия, от това ли ми е било безсънието? Мислех ,че нещо не съм наред? Сега разбирам ,че не съм единствена! То тази седмица ми се събира само две нощи да съм спала добре! Имаше една паметна нощ, преди която " вечерях" чаша с кефир... Е, няма такова ставане през час и изтече доста нещо във вид на вода. Та кога ,казвате това би могло да спре? Все пак и се трудим, а там не питат на какъв режим сме?

# 152
Привет, момичета Hug Чета ви от много време, но сега реших да се включа, защото малко се саморазпознах в написаното от Kaisia . Аз също съм склонна през уикендите да провалям постигнатото през работната седмица /не качвам, но и не свалям, защото тогава най-често се разпускам да ям повече/. Причината е, че ме хваща кулинарната вълна, имам повече време за готвене и непрекъснато измислям нещо.
Как се решава това - като така си планираш времето, че храненето да е последна грижа. Просто по-активни уикенди са нужни - например тренировка сутрешна, после някъде на разходка с дете/деца, чистене вкъщи и т.н Колкото по-малко време за храна, лежане и погледи към хладилник, магазини и т.н, толкова по-добре.
 Kaisia , каня те и в темата за домашните тренировки. Струва ми се, че по-добрата фиксация е в тренировките, а не в това непрекъснато да мислиш за храна, отслабване, да се сравняваш с хора, които от 56 килограма и ръст 175,  имат за цел да станат 49 и смятат това за битката на живота им. Самодисциплината в тренировките дава по-добри резултати за тялото и самочувствието от   непрекъснатото мислене за това какво да не изядеш, за да отслабнеш /поне при мен, поне за моята ценностна система/. Не е изключено жена с нормален ръст да изглежда женствено, секси, силна и здрава и на 70 килограма.

# 153
  • София
И аз съм такава,от понеделник почвам,за това казах,тотален отказ,само зеленчуци и плодове с чай и мед.На 7 ден бях сигурна в себе си,продължих.Полека,супа и тн леки храни,салати.
Много важен момент е подкрепата от половинката,разбрах ме се за 7 дни да избягва някои храни,да ми помага с готвенето и да съм повече ангажирана извън кухнята.
Също важен момент е възрастта на децата и помощ в отглеждането им.Сънят също.
З-овесени ядки.
56,800кг,няма да достигна утрешното предизвикателство 56,но здраве да е.

# 154
Не бих си купила режим, не виждам смисъл. Ако не полагаме ежедневни усилия и най-прекрасния режим не може да ни помогне в борбата с килограмите.

Ей това май е квинтесенцията на диетите.....
С режим или без, и независимо какъв режим следваме, основното си остава постоянството.Ако сме последователни, упорити и постоянни, няма начин да няма резултат.

Този месец аптеки Sopharmacy издават списанието си под надслов "Здравословно управление на теглото" .Има план за хранене за 12 седмици, включени са всички хранителни групи, има менюта, дневник за водене за всяка седмица, тренировъчни насоки, насоки за пазаруване, справяне с приятелския кръг....дава добър ориентир.20 лв е.Предвид, че е нещо като режим за хранене, е евтино сравнено с цените на режими от диетолози.

днес:
з-омлет с 3 яйца, котидж и бекон, кафе
о-3 кюфтета, пълнени гъби със сирена, салата
сз-ягоди (ако съм гладна)
в-месо с картофи, за мен месото със салата, с картофи за мъжете, черен шоколад, ако ми се яде сладко

Скрит текст:
И мен ме напада кулинарното вдъхновение, особено по празници...    Laughing  ама гледам да кулинарствам в съответствие с начина ми на хранене.Засукани десерти и подобни правя само по поводи, в обикновените дни така или иначе десертите не са о.к., нито за дебели, нито за слаби.
Като ме зачовърка все пак да приготвям нещо "забранено" се питам "Дали баба ми е яла ежедневно сладкиши и боклуци?"...ами не, не е яла, ама беше здрава и пъргава до последно, почина на 89 години.И веднага ми минава мерака да се глезя ежедневно с храна, която е само за разкош.
А и забелязвам следното:когато ям специални десерти само по повод, някак насладата е умножена по 10, например.Май писах, че тази седмица имахме рожденик, правих торта-шоколадова, ами няма такова удоволствие, с невероятен кеф си изядох едно парче след вечерята на празника.И може би несъзнателната ми настройка беше именно за едно парче, защото изобщо нямах желание да ям от нея в следващите 2 дни, докато мъжете не я изядоха.
Сега избирам рецепти за козунаци, не купувам промишлено направени, на Великден ще си хапна с кеф 2-3 филийки и някоя и друга бисквитка.
За сравнение, преди когато се хранех стандартно, можех да изям половин козунак наведнъж.А и 2-3 дни покрай празника непрекъснато ми се ядеше сладко, козунаци, бисквитки....Сега не е така.
Освен на "мазното" хранене, го отдавам и на психическата настройка за начина на хранене, която "тренирам" вече повече от година.

# 155
Аз съм на мнение, че подобни провали се случват най-вече защото нямаме проблеми в следствие от теглото. Аз поне съм така. Харесвам се и с повече килограми, и с по-малко, самочувствието ми е много високо и за щастие при покупка на дрехи проблем ми е само откриването на хубави сутиени. С другите дрехи всичко е наред - и номера си намирам, и харесвам как ми стоят.
За това и ми я няма мотивацията да се стегна и да сваля ... То реално искам да го направя от чисто любопитство за да видя как бих изглеждала на едни 60-65кг.
Хубавото е, че аз качвам зимата най-вече заради липсата на движение, но пък от ранна пролет до късна есен се 'поправям'. Лошото е, че почти не пия вода вече, но за сметка на това газираното ми е почти задължително в някои етапи от месеца.
Та мисълта ми беше, че някои хора се 'проваляме' умишлено, макар понякога да не го осъзнаваме ...
Аз се провалям заради комплекси, които съм си набила от ученическият ми слаб период, когато и съм чувала подигравки относно ниското ми тегло. Сега ме ужасява мисълта, че мога да стана прекалено слаба и НЕженствена, каквито са много от младите момичета в днешно време, доближаващи се до определеноето 'дъска', без никакви извивки ooooh! Ясно ми е, че до там трудно се стига, но човек лесно може да се подхлъзне и да изгуби реална представа за нещата когато се фокусира над дадено нещо, в случая излишните килограми.

# 156
О, аз въобще няма да се огранича с две парчета козунак. Ще си хапна и за обяд и за вечеря. Но това е един път годишно. Следващото ядене на козунак ще бъде след една година.

За тази сутрин отчитам час и половина разходка по хълмист терен с две кучета.
В момента си дояждам една салата зелен боб с извара, за обяд ще правя запечени яйца на очи във фурната със салата от млени домати и праз лук. Вечеря - мисля да бъде кошнички от кайма с пълнеж зеленчук.

# 157
Аз пък не обичам козунаци ... Само един би ме изкушил, но от години не съм срещала на пазара, а аз никога не съм пробвала да правя. Та чакам Великден заради яйцата. През останалото време на годината ги ям много рядко, но тогава искам или не ще трябва да ям за да не се налага да хвърляме  Mr. Green

# 158
У нас задължително се правят домашни козунаци, сигурно за това толкова ги обичам  Grinning Купените въобще не могат да се сравняват като вкус и аромат.

# 159
  • София
О, Кайсия, ти си била от моята партия. Така съм и аз тази година, вече 4ти режим сменям. Ама каквото такова, важнито е, че не се отказваме.
Аз разчитам много и на лятото, когато децата са по баби и няма да се налага да готвя за тях, че сега ми е много трудно. Мъжът ми не е капризен, всеяден е, ще яде каквото диетично ям и аз Simple Smile.

# 160
Ние преди години купувахме домашно правени от една жена, но спря да продава. А аз никога не съм пробвала да правя, защото е голяма играчка, а и с маята сме на Вие и често ме саботира ... Ама ще взема да пробвам тази година, няма само вие да ядете сладко я  Mr. Green

# 161
  • тук и там
Amanda,благодаря за поканата-ще намина след празниците! bouquetАз и сега надничам във темата от време на време.
Аз не изглеждам добре и не се харесвам -вчера ходих до Мола, и факта че не си купих никаква дреха говори достатъчно. Предвид дългата ми история със диетите,аз качвам само мазнини и това тотално  скапва нещата.През седмицата нещата са под контрол,със децата и ММ се засичаме сутрин и вечер за няколко часа..Но през уикенда си имаме програма ,която включва храна от ресторант(аз не съм добра кулинарка ),малко разходка,активна почивка,повече вино и естествено -шоколад...През лятото ММ се прибира доста по-късно и за кратко от нас със децата във БГ и двамата слабеем.Децата през деня при бабите,ММ го няма и аз си спазвам режима.. ММ хвърля тогава много килограми,аз -малко но пък ми личи много.Но той е плизо 1,90 см и не трупа на шкембе и дори сега не изглежда дебел,за разлика от мен. .Та трябва да се спирам със тези уикенд преяждания ,защото ставам вече наистина много дебела.И теглото започва и да ми пречи вече.Правя тренировки със собствено тегло предимно,но  китките и глезените ми се натоварват повече и има вероятност да си спретна някоя сериозна травма.

И нещо забавно.Вчера по радиото пускат една песен.Песента е пълен потрес за мен,(представете си песен със етно елементи малко,на  арабски бият ,обаче на френски иначе) Mr. Green и дъщерята вика-"А, това е любимата песен на мама".Викам -защо реши
че точно тази песен е любимата ми."А тя вика,защото припева е "Шо,Шо,Шокола(д)    ooooh!)... Joy

ingi,вдигни Вх и така ще разбереш дали е от това наистина.Поне ще си наясно. Peace

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 10:39 от Kaisia

# 162
Здравейте момичета.Идвам за да се похваля,че имам напредък.След като доста време кантара показваше застой-днес мина под психологическата цифра 75кг.Новата ми цел сега е да видя тегло под 70кг.За съжаление утре ще е ден за прегрешения-ще чакам гости за празника и сигурно леко ще си позволя да прегреша.
Amour-само в тези аптеки ли ще може да се намери това дневниче?
Тази година се отказвам от правенето на домашни козунаци.Ще си купим готови от фурната до нас.Там правят всякакви видове и майстора им не може да насмогне затова по празниците е със записване.
Отностно готвенето -кулинарията е моята страст и хоби.Обожавам експериментите в кухнята ,но напоследък съм ги ограничила ,че това голямо количество храна което мога да направя после трябва и да се яде. Laughing

# 163
Скрит текст:
Здравейте момичета.Идвам за да се похваля,че имам напредък.След като доста време кантара показваше застой-днес мина под психологическата цифра 75кг.Новата ми цел сега е да видя тегло под 70кг.За съжаление утре ще е ден за прегрешения-ще чакам гости за празника и сигурно леко ще си позволя да прегреша.
Amour-само в тези аптеки ли ще може да се намери това дневниче?
Скрит текст:
Тази година се отказвам от правенето на домашни козунаци.Ще си купим готови от фурната до нас.Там правят всякакви видове и майстора им не може да насмогне затова по празниците е със записване.
Отностно готвенето -кулинарията е моята страст и хоби.Обожавам експериментите в кухнята ,но напоследък съм ги ограничила ,че това голямо количество храна което мога да направя после трябва и да се яде. Laughing
Да, то е тяхно издание.
И поздравления за напредъка.    Hug

# 164
  • София
Здравейте момичета  Hug

За сиренето - на Маджаров е солено, но да видите Тертер.... Направо ми скърцат зъбите, докато го ям. Затова задължително кисна във вода, като през ден сменям водата и така няколко пъти, докато стане съвсем безсолно

За солта - определено смятам, че сладкото и соленото водят до задържане на вода. И то еднакво много вода и в двата случая. Затова при спиране на сладкото и соленото веднага се свалят едни бързи 4 - 5 кг. вода. Но, ако човек е свикнал да ги яде отказването им е доста трудно и изисква време. Аз например вече и най-малко подсоленото нещо ми е неприятно и ми е солено. Защото свикнах да ям без сол. Онзиден се оказа, че и сладкото нещо започна да не ми понася, защото устисках две седмици без него. Пробвах 1/2 шоколад и ми стана толкова гадно, че не се понасях после. Сега зора е да преборя тестеното, че проблема с пиците ми остана, но и това ще преборя  Peace

Кайсия - и аз бях така, като теб. От понеделник до четвъртък стриктна и петък, когато децата отидат при бабите, а аз се отпусна ставаше погром - пици, КФС, шоколади, торти - в огромни, огромни количества. Нямах спирка просто. И в понеделник се мразех  Embarassed. Голяма борба ми беше да го преборя това и ми отне много време. Сега си позволявам свободен ден само в събота, но след това задължително неделята я  карам само на айряни - за да изчистя всичко погълнато през съботата и в понеделник пак да стартирам режима. Ако искаш го пробвай това - ще се почувстваш по-добре според мен  Peace

Момичетааааа - не мога да не се похваля. Може да се каже, че съм постигнала /почти/ целта, която си бях поставила за 08.04. Сутринта се измерих и кантара показа 51.8 кг.  goodscale Целта ми беше 50 - 51 кг., така че щом има цифрата 51 на кантара съм доволна  Flutter Сега въпроса е да ги задържа, защото от днес ми започва ПМС-то и то цели 5 дни. Та дано да устискам.

Успешен ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт