Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 954
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
Козунаци обожавах преди, ядях ги с кисело мляко, с прясно, с масло и сол, с какво ли още не. Великден беше пиршество на тестото, случвало ми се е след празниците като отида на работа да ме питат съвсем чистосърдечно дали съм бременна  ooooh!

Някак си успях да изкюча тестото от менюто си (само паста си позволявам от време на време) и сега дори не ме изкушава. В последните 2 години не съм хапвала козунак, защото просто нямам желание.

# 166
Момичета, мотивацията за стриктно спазване ще дойде в момента, в който намерите вашия си режим - такъв, който няма да ви затормозява в следването му и ще ви дава всичко от което имате нужда. Аз съм установила, че ако не си готвя манджи и ако имам ограничение в грамажите неминуемо се провалям в определвн момент.
Вчера въпреки вятъра в полето привечер тичах и правих упражнения. Не беше никак приятно, но цял ден нямах никакво движение и трябваше да наваксам. За вечеря реших да си направя нещо като гнезда от телешко мляно месо с яйце в средата, ама накрая си станаха едни кюфтаци и не ми се задържа яйцето от горе за да го запека.  ooooh! Та днес и за обяд си имам несполучливи месни гнезда, ама без яйцата.  hahaha Закуската ми е непроменена, че още си ми е вкусна и не ми е омръзнала палачинката. Днес на работа, движение и стоене на вятъра на крак ще имам 12 часа.  Crazy

# 167
Момичета, мотивацията за стриктно спазване ще дойде в момента, в който намерите вашия си режим - такъв, който няма да ви затормозява в следването му и ще ви дава всичко от което имате нужда.

Аз отдавна не пиша в темата, но нямаше как да не отбележа написаното bouquet

Ако някой го интересува моята формула каква се оказа, ще се радвам да я споделя Hug

# 168
Галче, на мен ми е интересно да разбера. Ако искаш ми пиши на лично. Hug

# 169
Момичета, мотивацията за стриктно спазване ще дойде в момента, в който намерите вашия си режим - такъв, който няма да ви затормозява в следването му и ще ви дава всичко от което имате нужда.

Аз отдавна не пиша в темата, но нямаше как да не отбележа написаното bouquet

Ако някой го интересува моята формула каква се оказа, ще се радвам да я споделя Hug

Да ,естествено, много даже се интересувам!

# 170
Здравейте, вече 15 дни съм без сладко, тестяно, газирано и без въглехидрати изобщо.Хапвам месо и много зеленчуци под формата на салати, зарязах и любимата ми кола, храната я намалих драстично. Първата седмица -2кг, после се върнаха и от тогава нито грам минус.... малко се поотчаях, не мога да спортувам заради сърцето.Помагайтеееее , как да раздвижа метаболизма??? newsm78

# 171
MamaMecka, влез във темата за ВМ НВХ, там има много компетентни момичета, ще те насочат.  Peace
Там пише и лекар, може би не само един. Ето тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=967079;topicrefid=19

# 172
С уговорката, че това, което важи за мен, не е някаква общовалидна истина Peace По-старите от темата знаят, че съм миньонче, така че количествата да не ви учудват Mr. Green

При мен най-важни се оказаха фибрите. Само тези от зеленчуците обаче не ми бяха достатъчни да ми осигурят ситост и затова всеки ден включих в менюто си бобови. С други думи обядът ми от поне около месец, времето в което започнах да наблюдавам промяна в себе си, е хумус приготвен от половин чаша нахут или друг боб, една лъжица тахан, не задължително сусамов, половин лимон, не само сока и 1 с.л. растителен протеин /може и без нея/
Започвам деня с горещ чай. Между храненията през студения сезон също пиех горещ чай, подсладен с 2 капки екстракт от стевия
Плод ям по един на ден за закуска.
Всяка храна ям на малки хапки
Задължително вземам 1000мг магнезий на ден, разпределени на 2 приема, иначе може и да не отида по голяма нужда. В дни с по-голямо натоварване и 1500мг магнезий вземам.
Вечерята задължително почвам с малка чиния пълна със салата. После в същата малка чиния си сипвам основното ядене, в което задължително присъстват пак зеленчуци, този път ферментирали или задушени или водорасли или гъби.
Задължително след ядене вземам по 1 капка ментов екстракт, това е тайната да не продължава да ми се яде на устата Wink
В понеделник ми е деня за душата. Позволявам си обикновено до обяд или един голям шоколад или солидно количество ядки
Установих, че гладът е временно явление, поне при мен. На приливи и отливи е. Затова никога не сядам да ям, когато съм най-гладна. Чакам около 30 мин и обикновено тогава вече е отлива Crazy в случай че съм ужасно гладна, тогава започвам задължително с един голям суров морков изяден на малки хапки.

За движението залагам на 30-40 мин вървене всеки ден и йога поне 10-15 мин вечер и сутрин, ако се събудя по-рано от будилника. Вечер си лягам преди 22ч. Сутрин ставам обикновено в 6ч., няма събота, няма неделя Mr. Green

И други мои наблюдения
мазнините ме разяждат, ползвам ги за цвят, пестеливо
животинските протеини ме запичат, когато ги ям, гледам да е с голямо количество зеленчуци
млечните също много не ми понасят и ям много рядко
гледам храните да са в цял вид и възможно най-близко до естествения си вид

Надявам се да не съм ви оттегчила и ще се радвам, ако помогна на някого с моя опит Hug

# 173
Привет. Учудващо съм свалила един килограм. Сега месия козунак и утре в свободния ден това ще закуся. Ако остана а този килограм надолу, няма да съм нещастна, но и да го върна, няма да се тормозя излишно.

# 174
  • Козлодуй
Галче прочетох с интерес твоя начин на отслабване - наистина е различен Simple Smile Поздравления за успеха и начина по които си си намерила Simple Smile

# 175
  • На топло
Кайсия - дай си време и не се тегли често. Най-важното е да не се отказваш  Peace
Вяра - Браво за хубавите резултати ! Със сигурност си писала, но може ли да ми кажеш за колко време постигна това тегло и колко си била в началото? ( ако искаш да споделиш, разбира се)
Галче - На мен ми беше много интересно да прочета твоята история, ще се опитам да взема някои малки идеи от твоя опит.
И аз отслабвам по-бавно от колкото ми се иска, но не мога да се пречупя,(както го наричате "самосаботиране"), не мога да се пречупя и да намаля драстично порциите, защото имам опит и съм поддържала винаги успешно по-ниски кг. с малко калории, но сега ми се иска И да се наслаждавам на храната и живота  Heart Eyes При мен няма "липса на мотивация", а по-скоро изместване на приоритетите.

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 18:08 от Hello♥J

# 176
Kaisia, разбрах Peace Ако шоколадът е в задължителната уикенд- програма, поне ограничи тогава мазнините, защото с мазнини и въглехидрати става мазало.
Аз не обичам сладки неща, козунаци също - за мен това е сладък хляб и общо взето не ми е много вкусно. Ако ще ям нещо такова, предпочитам хляб.
А за тренировките - напоследък правя опити да изкарам програмите с гири от по пет килограма и ми се струва, че има доста по-голям ефект от тренирането с по три. Най-малкото като направиш пет-шест серии, всяка с по четири килограма повече на движение, вдигаш много повече тежко сумарно и изгаряш  в една тренировка стотина калории отгоре. Не че са лоши и тренировките само със собствено тегло, но е добре според мен да има редуване - програма с тежести и след това друга само със собствено тегло.
Зизу, рядко са жените, които наистина се харесват с повечко килограми, особено в България, където стандартите са слабо е равно на хубаво. Пък може и да има нещо на подсъзнателно ниво...
Според мен обаче причините за провалите са нералистичните цели, които си поставяме за кратък период, силните ограничения  в определени дни и емоционалната нужда после да му отпуснеш края, както и възприемането на храната като анти-стрес лекарство. Аз затова съм много за спортуването, защото то лекува депресии и помага по-лесно да преодолеем голямо напрежение в ежедневието. Така по-рядко се посяга към храна само като източник на удоволствие.
Галче, тъкмо щях да те питам за формулата на друго място Hug Звучи точно като за теб Peace Аз също много обичам бобови и  храни, които са източник на фибри и мисля, че ми влияят добре на теглото, но пък имам проблеми с червата при такъв тип хранене. Или поне така си мисля, никога не съм пробвала за по-дълго време, за да преценя.
Иначе на мен ми се иска да сваля пет килограма, но не съм си поставяля някаква цел докога, по-скоро във времето да се видя някога за постоянно с пет килограма по-лека. Макар всички дрехи, които съм запазила по случайност от този период преди много години да ми стават и на сегашните килограми, но все пак искам Grinning

# 177
  • На топло
Отчет за събота
З - една малка филия хляб, капучино
О - японска салата (сьомга, зеле, ориз, водорасли и усаби) + малко кола
Провинение - една голяма дом. сълзица  Embarassed
В - зелена салата, с домати, краставици и полвин авокадо
Ябълка и банан.
За събота е ок, но...през седмицата не бях на 100% режимна.
Чакам МЦ и задържам вода и сладкото ме вика  Laughing
Няма да правя козунаци, няма да имам такива изкушения и по-добре.

# 178
Вяра, поздравления! bouquet Браво!
Глаче, много ти е хубав режима! А аз както обичам хумус... Heart Eyes Ще го включа в менюто като вдигна въглехидрата.

Какви ги свърших днес:
Копирам си поста от другата тема

сутринта
8км в парка на гладно
з- 2 сварени яйца, 3 маслини, 8 чери доматчета
о- 2 сварени яйца, 100гр бри, зелении

вечерта
Шон Т25 Gamma Ripp'd & Alpha Ab intervals

в- риба тон 2 консервички, 10 чери доматчета, зелении

# 179
Галче, благодаря за информацията! Добри съвети, малко допълнително инфо-ментовият екстракт, какво представлява. Прости невежеството ми, и магнезият- под каква форма го вземаш, течна2 Има ли някакъв препоръчителен препарат?

Общи условия

Активация на акаунт