Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 992
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Само за войнска диета не съм чувала, какво представлява?

Заповядай Hughttps://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dieta

Мерси!  Hug Чувала съм я все пак се оказа, ама като диетата на Ори Хофмеклер - туйто, няма диета, която да знам, както и няма такава, която съм изкарала докрай Laughing

Иначе не знам как се получава при мен да не ми се яде чак толкова сладко, някак си е отишло назад в съзнанието ми като забранено и толкоз. Аз затова и не обичам като съм на диета да правя някакви преиначени - режимна палачинка, сладолед, козунак .... , дето хем само името им е такова, а всъщност са някакъв въркоч с овесени ядки и яйца  Laughing, пък отгоре на това и те карат да си мечтаеш за истинска палачинка, сладолед и козунак.

Това, че у дома няма сладко, също помага, разбира се. Почти винаги в хладилника имаме един отворен черен шоколад и на който му се дояде, си чупва, децата след вечеря задължително - но това е всичкото ни сладко.

# 211
Вкъщи си държа сладко - с детето правим меденки, за свободния си ден правя от време на време торти, които хапвам само в неделя и останалото си стои за другите, има по няколко вида шоколад, обаче аз посягам само в неделя, другите дни си знам, че не може, не ме изкушава и не ми се дояжда.
Бърди, аз също не обичам заместителите, но онзи ден забърках една пица, в която брашното беше съвсем малко и то пълнозърнесто от Лимец. Ами не беше чак толкова лошо и си беше разнообразие все пак Simple Smile

# 212
  • Велико Търново
У нас никога не е имало сладко, както и шкаф с такова или някакви други неща.Като бях дете също не сме имали такъв шкаф.Децата от малки са свикнали, че у нас се яде само три пъти на ден и се яде само в трапезарията и на никое друго място Blush
Сега като се връщах от фитнес си мислех, че от тук нататък няма да купувам тахан, заквасена сметана, маскарпоне, защото това са храни, които ме съблазняват, отдалечават от целта и не мога да се спра с една лъжица Blush
Отчитам за тази сутрин:
25 минути кардио стълби
и тренировка крака във фитнеса

Бърди, от един отбор сме Heart Eyes
Имайте хубав ден, отивам да готвя за мъжа ми, който пак е на диета и пак е слаб Mr. Green

# 213
  • София
Съни, аз си мислех за нещо с нахутено брашно, че уж и то няма глутен ... ама то брашното все си е брашно в края на деня.  Иначе от лимец си купувам едно хлебче малко и си ям от него на закуска, вкусно ми е, та сигурно и пицата ти е била хубава  Peace

Сиска, как успяваш да се организираш с тоя фитнес сутрин? От по-късно си на работа, или ставаш много рано? Аз си мисля, че ако изобщо се стегна да спортувам, трябва да е сутрин рано, защото след работа съм много изморена вече, а имам тепърва вечеря, къпане, приспиване ...  Ама и сега ставам в 6, за по-рано не мисля, че ще имам воля.
(ама мога да стана 15 мин по-рано и да се кача по стълбите до горе на блока, ние сме на 1вия етаж  Laughing)

# 214
Да, пицата беше за разнообразие, когато нямах друго брашно/тесто за деня си. Видях в страницата на Катина, че има подобна пица, но беше със смесено брашно - бяло и от Лимец.

# 215
  • тук и там
ММ си хапва по малко сладко  за закуска.И аз  също-но след вечеря.Ние имаме шкаф със сладко.По едно време умишлено не купувах за себе си ,обаче ММ установи че кексчетата му за закуска изчезват мистериозно през нощта . Mr. GreenОстават само от един вид -тези със марципан,който абсолютно не понасям.Едно от малкото неща, от които не биха хапнала,дори и да съм луднала за сладко.Та реших да държа по някой черен шоколад,за да няма изненади за ММ на закуска-като отвори шкафа и да съ мъдрят вътре само сладки  със марципан Mr. Green

# 216
  • Велико Търново
Бърди, всяка сутрин ставам между 04.30-05.00, към 05.40 отивам да бягам, през зимата тренировка на открито с тежести или кардио стълби, а след това отивам на фитнес или тренирам у нас/имам заличка, ама във фитнеса настроението е друго/това е, когато съм втора смяна на работа, а като съм първа е почти същото, но тренировката в залата я измествам към 14.30 след работа.Моите деца са вече големи/8 и11 годишни са/ и се оправят сами, а малката е всяка вечер на тренировка до 20.00.Имаме чудесни стълби точно до нас и аз се възползвам от удобството, също и стадиона е до нас, и математическа гимнация, престъпление ще е да не се възползвам Blush

# 217
Сиска, в България ли живееш? Ако в нашия квартал изляза само по улиците в 5.40, нищо добро не ме чака.

# 218
  • София
Ти си нечовек просто, респект!  bowuu bowuu Край, решено, утре ставам в без 15 и изкатервам стълбите  Naughty Утре един път, по-нататък - повече. И аз като Съни мисля, че ако изляза из младосткия ми вилает, де що има куче ще е върху ми.

Кайсия, страхотна си  hahaha  И ММ обича сладко на закуска, ама маже филии с маминия му мармалад.

# 219
  • Велико Търново
Бърди, аз просто не мога да спя до късно, още от дете съм така.Вечер, обаче гледам да съм 22.00 най-късно в леглото, децата ми четат и ме приспиват Blush
При нас няма кучета и хора също по това време Mr. GreenСам, сама съм.Зимата бях с моето момиче, но поради независещи от нея причинисега тя не може да идва сутрин.
Според хората съм луда и според мъжа ми също да ставам толкова рано, но така ми е ок на мен.Това осем часа, че той половината ден ми е минал Mr. Green

# 220
Kaisia и аз съм имала моменти на умопомрачение  Confused, когато съм се нахвърляла на сладкото, но за щастие те останаха в миналото, заедно със свалените килограми. Как се справям със ситуации, когато искам да се наям със сладко? Ами задавам си въпроса дали искам отново да се превърна в затлъстяла лелка, недоволна от себе си, от живота си, от външния си вид или искам да съм млада, енергична, пълна с живот, незадъхваща се при изкачване на нищо и никакви стълби? Поставям на кантара желанието да се натъпча с кексчета/шоколад/мъфин от една страна, а от другата страна постигнатия успех със свалените 40 кг. И разбира се ясно е какво надделява, нали?  Grinning Hug
 За мен въпросът е на приоритети  Peace

Менюто за днес
з. пилешки дробчета + плочка сирене
2з. няколко ябълки
о. 2 кюфтета на скара + 1 свинско шишче + салата Снежанка
сл.з. няколко ябълки
в. ?????

пиша няколко ябълки, защото те са едни изключително малки дребосъци  Mr. Green

Спорт/движение
излязох в 6:45 ч. с кучетата на разходка, комбинирах я с тичане и обиколки на хълмисти терени. Така си откарахме цял час  Shocked Не ми се прибираше, честно, разкошно време и разкошна разходка  Hug

# 221
  • София
Поставям на кантара желанието да се натъпча с кексчета/шоколад/мъфин от една страна, а от другата страна постигнатия успех със свалените 40 кг. И разбира се ясно е какво надделява, нали?  Grinning Hug
 За мен въпросът е на приоритети  Peace

При мен почти винаги е надделявало желанието да хапна. Това си мислех напоследък, че проблемът ми е, че суетата ми е не нулева, ами на минус ниво и като си задам горния въпрос, приоритетът ми е бил винаги да ми е вкусно, сладко и щастливо, а не да съм слаба и красива. Което е проблем, разбира се, голям проблем.
Сега съм си намерила мотивация в това, че искам да съм по-активна физически със семейството си, да се катерим по планини, да карам колела/ролери с тях - а това със сегашната ми форма не се получава.
Както и това, че искам да давам добър пример на децата си - синът ми вече е пълен и той като мен, щерката е още малка, но я забелязах, че е започнала да яде доста и с апетит и това ми подейства като голяма червена лампа. Когато аз се храня добре и се движа, това правят и те, като скачени съдове сме и вече не само моето здраве и фигура зависи от мен.
Отплеснах се, извинете, но напоследък само такива мисли си прехвърлям из главата, малко ми е подтиснато и виновно.

# 222
Всяка от нас трябва да намери нейната си мотивация. Аз лично се мотивирам като НоМе, аз свалих 13 кг, но искам да ги задържа, вярно, не ми пречеха по никакъв начина на живота, все така добре съм си с движението, но аз се чувствам по-добре така, както изглеждам и се храня сега.
Колкото до това какъв пример давам на детето си, то ще си намери неговия начин на хранене. Аз установявам колко много съм променила хранителните си навици, без това да ми го е налагал някой друг. Член съм на разни кулинарни групи и някои неща като ги видя и вече се чудя това как го ядат хората, а преди време и аз съм го яла. Истината е, че обичам да ми е вкусно и дори и сега си правя само неща, които са ми вкусни.

# 223
  • тук и там
При мен това да си налагам нещо не действа. Имам дълга история със диетите,както и залитане във крайности.Сваляла съм два пъти по 30 килограма(по време на бременност качени) и един път 20кг.Годините също са фактор.До голяма степен успехът ни със диетите е до настройки и самовнушение.Пък и аз имам едно залитане(първото сваляне на 20 кг)  на млади години.Достигнах 51 кг-ама бях много,много далече от енергията и здравето.По-скоро бях на една ръка разстояние от анорексията във чистият и вид .Всеки със своята история.За себе си-не бих паднала под 65 килограма никога повече по собствено желание.Целта ми е да си достигна оптималното тегло-67 килограма.За сега като единствена цел е тази да започна да свалям,защото тенденцията от последните месеци е да качвам.Сладкото ми е препъни-камъка.Като не става по единият начин ще ,пробвам по друг-не със спирането му,а със ограничаването му,и не със налагане на забрана(което на мен ми действа обратно).Като знам че мога да си го позволя,сякаш по друг начин се чувствам.Може би за това миналата година свалих именно със войнската диета. Peace
Бърди,и при мен е  така-надделява желанието да си хапна.Ама искам ако може и да съм красива  Simple Smile:.С други думи-хем да ям шоколад,хем да не пълнея.. Mr. Green

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 10:17 от Kaisia

# 224
  • някъде
Вяра, екстра си   Flutter
Кайсия, прочети и за щитовидната жлеза, иначе е добре да провериш инсулина. Аз също ще правя скоро подобни изследвания.....на своя глава пуснах щитовидните хормони и антитела и излязоха проблеми. Аз също като теб имам натрупана мазнина около корема, почти постоянно желание за сладко, но при мен има и други симптоми...
Все се каня да мине Великден и да се стягам, но ще видим колко ще съм сериозна  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт